Riihimäen Raviseura ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2019

9.11.2018

 

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

 

1.  Yleistä

Riihimäen kauden 2018 kesäravikausi oli onnistunut. Yleisön lisääntyneen suosion ja parantuneen taloustilanteen takana olivat mm. hyvä kilpailukalenteri, onnistunut kumppanihankinta sekä suuren suosion saavuttanut aktiivinen nuorisotyö.

Riihimäellä jatketaan tarkan taloudenpidon linjaa, mutta kaudella 2019 pyritään nostamaan maksettavia palkintoja.  Omaa pääomaa on samalla tarkoitus vahvistaa, jotta Riihimäen kaupungin kanssa vireillä olevat maakaupat saataisiin toteutettua ilman kohtuutonta velkataakan kasvua.

 

2. Kilpailukausi 2019

Kilpailupäivien määrä pysyy entisellään eli Riihimäellä ajetaan kuudet ravit myös kaudella 2019. Ravikilpailupäivät ovat:

  • Sunnuntai 2.6.2019
  • Sunnuntai 16.6.2019
  • Sunnuntai 7.7.2019
  • Sunnuntai 28.7.2019
  • Sunnuntai 11.8.2019
  • Sunnuntai 18.8.2019 Riihimäki Grand Prix

Perinteikäs Riihimäki Grand Prix on tullut jäädäkseen ja kyseinen päivä tulee olemaan Riksun päätapahtuma myös kaudella 2019. Samassa yhteydessä toteutetaan viime kesänä suursuosion saavuttanut Keppari-GP.

Harjoitusravit ovat vakiinnuttaneet suosion alueen hevosharrastajien keskuudessa ja harjoitusraveja pyritään jatkamaan edellisvuosien tapaan säännöllisesti. Syyspuolella harjoitusraveja järjestetään sääolosuhteiden puitteissa.

Ponilähtöjen vakiinnuttaminen niin harjoitusravi- kuin kilpailutoimintaan on tärkeää lajin jatkuvuuden kannalta.

 

3. Muu toiminta & rata-alueen vuokraaminen

Radan talvikunnossapito jatkuu siten, että rataa huolletaan talvikaudella viikonloppuisin. 

Riihimäen Raviseura jatkaa yhteistyötä Riihimäen kaupungin, Riihimäen Palloseuran sekä Riihimäen Ratsastajien kanssa. Rata-aluetta markkinoidaan myös erilaisten tapahtumien kuten koiranäyttelyn järjestämispaikkana.

Rata-alueen muuta kuin raviurheilukäyttöä suunniteltaessa ratsastajat ovat kuitenkin etusijalla. Jalkapalloilijat ovat toinen tärkeä yhteistyökumppani. Radankäyttöön vaikuttavista tapahtumista pyritään tiedottamaan mahdollisimman laajasti ja ajoissa, jotta tieto tavoittaisi kaikki rataa käyttävät.

Nuorisotoimintaa tullaan toteuttamaan Riihimäellä kesäpainotteisena. Alueyhteistyöratojen (nk. Nelivetoradat Lahti, Forssa, Tampere, Riihimäki) kanssa haetaan erilaisia tukimuotoja ja toimintamalleja nuorisotoiminnan vakiinnuttamiselle.

 

4. Kunnossapitotoimet ja investoinnit

Vuonna 2017 Riihimäen kaupungin kanssa aloitettuja maanvaihtoneuvotteluita jatketaan. Tavoitteena on, että nk. Niikon tontti voitaisiin vaihtaa varikkoalueen kaupungin puolella sijaitsevaan maa-alueeseen, jolla mm. valjastuskatokset sijaitsevat.

Vuodelle 2019 korjaussuunnitelmassa on mm. katsomon ulko-WC-tilojen maalaus sekä erillisen yhdistetyn lettupisteen ja lipunmyynnin rakentaminen.

 

5. Totalisaattoritoiminta

Totalisaattoripelejä pelataan Riihimäen raviradalla ravitapahtumien aikana. Totalisaattoripeleistä vastaa vuonna 2019 Veikkaus Oy. Ratapelistä Riihimäen Raviseura saa 5-6 %:n myyntipalkkion.

 

6. Koulutus

Kilpailutoimihenkilöiden ja muun henkilökunnan koulutusta jatketaan Suomen Hippos ry:n koulutustarjonnan puitteissa. Panostetaan siihen, että tieto koulutuksista tavoittaisi koko jäsenistön.

 

7. Tiedotus

Erityinen huomio kiinnitetään jo kaudella 2018 voimansa näyttäneen sosiaalisen median kanavien aktiiviseen päivittämiseen ja tiedotukselliseen voimaan. Jäsentiedotus pyritään saamaan sähköiseen muotoon sähköpostiosoittein niin, että tiedotus nopeutuu ja kustannustehostuu. Tämä koskee myös radankäyttömaksun maksaneiden tavoittamista.

 

7. Järjestötoiminta

Suomen Hippos ry:n ja Hämeen Hevosjalostusliitto ry:n jäsenyhdistyksenä Riihimäen Raviseura osallistuu aktiivisesti näiden kokouksiin. Alueyhteistyötä jatketaan Forssan, Lahden ja Tampereen raviratojen kanssa.

Yhteistyössä alueen muiden hevosalan yhdistysten kanssa Riihimäen Raviseura seuraa alan alueellista ja paikallista kehitystä sekä puuttuu tarvittaessa mahdollisiin epäkohtiin.

Riihimäen Raviseura ry:n jäsenille ja toimintaan osallistuneille vapaaehtoistyöntekijöille järjestetään syksyllä 2019 yhteinen tilaisuus.