KAIKKI PÄÄSEVÄT RAVEIHIN – KEPPARIRATA AVATAAN 

13.8.2020

KAIKKI PÄÄSEVÄT RAVEIHIN – KEPPARIRATA AVATAAN 

 

 

Alkuvuonna vuomassa ollut 500 hengen yleisörajoitus poistuu elokuun raveissa ensi sunnuntaina ja viikon päästä kauden päätöksessä Riihimäki Grand Prix:ssä. Väljiin ulkotiloihin voivat nyt saapua kaikki halukkaat. Samalla ravintolapalvelut avataan koko laajuudessaan ja koko kesän lasten odottama kepparirata on taas käytössä. Kaikki alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Päivän ponilähtö keräsi täydet 16 osanottajaa ja se ajetaan klo 16:40. 

 

Riksun sunnuntai-ilta on täynnä taattua laadukasta kesäravia. Illan kohokohta on V5-pelin päätöskohde Sukupolvien Taisto, jossa ravisukujen herruudesta kamppailevat Jyrki ja Patri Filatoff, viime vuoden voittajapari Esa ja Olli-Pekka Holopainen, Harri ja Olli Koivunen, Anssi ja Iivari Nurminen, Risto ja Emma Väre sekä Teemu Okkolin ja Oona Halme. Ohjastajataidot periytyvät nykyisin yhä useammin isältä tyttärelle. Valmentamisen puolella naisten osuus on ollut jo pitkään kasvussa. Erityislähtönä nähdään myös lämminveristen monté eli raviratsastus. 

 

Tallialue ja yleisöalue on edelleen eristetty toisistaan, mutta hevosenomistajat pääsevät varikolle. Yleisörajoitusta ei ole. Ravintola avataan ja tarjolla on ensi kertaa tänä kesänä Riksun perinneherkkua kaalilaatikkoa. Kappariradalle pitää ottaa oma keppari mukaan, jotta pääsee harjoittelemaan ohjatulle esteradalle. 

 

Ravi-illan pääpeli on Toto5 lähdöissä 4-8. Toto5:n varma on päätöskohteen numero 6 Muscleman/Risto Väre, joka Vermon voitossaan pisteli täyden matkan 13,3a-tulokseen. Jos haluaa enemmän merkkejä loppulähtöihin avauskohteen numero 6 Varjonova/Olli Koivunen on rohkeampi vaihtoehto. 

 

Lähtö 1 6 Viimavirta – 9 Patrikin Vili – 1 Kilun Poika 

Lähtö 2 10 Can´t Buy My Love – 8 Coupe de Ville – 12 Nat King 

Lähtö 3 12 Lotus One – 3 Colonial Aicha – 8 Easy Come Easy Go 

Lähtö 4 6 Varjonova – 3 Tarunlento – 8 Kikan Velperi 

Lähtö 5 5 Gold Widow Temple – 4 Amadeus Possible – 2 Revenant 

Lähtö 6 9 Carlos Santana – 5 Dugarry Zet – 1 What´s Up Cloud 

Lähtö 7 5 Poetry in Motion – 7 Ballerina Fastback – 2 Mary Hotshot 

Lähtö 8 1 Even Smaller Plum – 5 Pop´s Sunrise – 11 Laurila´s Gimli 

Lähtö 9 8 Perfect Chapman – 3 Muscle Beat – 2 Great Hurricane 

Lähtö 10 4 Arkenttiina – 1 Lumi-Oliver – 2 Jänkä-Ukko 

 

 

Ilmari Halinen