Helena Halinen

 

1. Kuka olet?

Olen Helena Halinen Janakkalasta, Kiipulasta

 

2. Miten hevoset ja ravit tulivat elämääsi?

Hevosista olen pitänyt ja ollut kiinnostunut niin kauan kun muistan ja pidempäänkin, ainakin valokuvien perusteella. Hevosharrastus alkoi ratsastuksesta 11-vuotiaana ja ravit ovat kiinnostaneet aivan pikkutytöstä,Papan kanssa pääsi aina Riksun raveihin ihailemaan ravihevosia.

 

3. Mitä hevosia sinulla on valmennuksessa? Missä?

- Minulla on valmennuksessa vain yksi ravihevonen, Power Light. Tyttärelläni Henriikalla (Rantanen) on shettisori Smedens Max Speed sekä russ ruuna Amor Dar. Lisäksi meillä on pari työtä tekevää ratsua. Hevoset ovat meillä kotitallissa.

 

4. Valmennatko omia vai muiden hevosia?

Power Light on omakasvatti, joka tuli kotiin "paluumuuttajana" kolme vuotta sitten. Ponit ovat puoliksi minun ja Henriikan omistamia. Ratsut ovat myös omia. Vieraita hevosia on ollut välillä, mutta vain täysihoidossa.

 

5. Onko valmennus sinulle harrastus vai työ? Jos teet jotain muuta, mitä?

-Ravihevoset ovat harrastus. Ratsut ovat "työhevosia". Olen fysio- ja ratsastusterapeutti eli kuntoutan ihmisiä hevosen selässä. Viljelemme mieheni Heikin (Rantanen) kanssa maata sekä Janakkalassa että Hauholla.

 

6. Kasvatatko hevosia? 

Olen kasvattanut 12 varsaa ja olen tosi kiinnostunut kasvattamisesta, mutta se on kallista puuhaa...ja tuollaiset tunnistuskohu -asiat eivät juuri yksittäisen pienkasvattajan motivaatiota lisää...

 

7. Mitkä ovat olleet valmennusurasi huippukohtia? 

Varsinaiset huippukohdat koin silloin kun olin hevosenhoitajana huippuvalmentajilla, kuten Sören Nordinilla, Stig H.Johanssonilla, Pekka Korvella ja Risto Airaksisella. Noilta ajoilta on tosi paljon hienoja muistoja. Omalla valmennusuralla on valitettavan vähän huippukohtia, vaikka taisi silloin kyllä melkein itku päästä kun Mika (Forss) voitti Turun lounasraveissa Powerilla isojen, isojen vaikeuksien jälkeen. Meidän shettiksen pärjäämisestä olen ollut tosi iloinen. Viimeinen high-light on tämän lokakuun viikonlopulta (13.10.) Göteborgista, kun Smedens Max Speed oli toinen Ruotsin mestaruuksissa!

 

8. Mukavin muisto tai mieleenpainuvin kokemus Riksun raviradalta?

Kyllä ne mukavat muistot Riksun raveista alkoivat jo silloin kauan sitten, kun pääsi Papan mukana Riksun Raveihin. Näki hienoja hevosia ensimmäisen kerran niin läheltä. Seisoinkin aidassa kiinni koko ravien ajan. Ja kyllä nykyäänkin pyritään aina käymään Riksussa, siellä on hyvä fiilis!

 

9. Mottosi tai elämänohjeesi nuorille, jotka haaveilevat ammatista hevosten parissa?

Halu oppia, pitkäjänteisyys, ahkeruus ja hevosen kunnioitus ovat asioita, joilla pääsee pitkälle.

Power Light
Smedens Max Speed
Amor Dar