Jarmo Villanen

 

Olen Jarmo Villanen 41 vuotias, kahden lapsen isä Tervakoskelta. Ammatiltani olen sähköasentaja. Aloitin hevosharrastuksen noin 11 vuotta sitten monen sattuman kautta. Rakensin äitin sen hetkiseen kotiin tallin ja hankin itselleni ajoluvan sekä harrastajavalmennuslisenssin. Silloin hankin myös ensimmäisen kilpahevosen Primeval Sagan eli "Saaran", jolla sain harjoitella valmennusta sekä ajamista noin 50 startin verran. Olen harrastaja, joka tekee mielellään itse kaiken valmennuksen, kengityksen ja ajamisen.

 

 Saaralla ohjastin ensimmäisen srtarttini Riihimäen raviradalla vuonna 2008. Viikkoa ennen olin Riihimäen raveissa katsomassa kummulta lähtöjä ja mietin että miten ihmeessä uskallan mennä tuonne muitten sekaan ohjastamaan omaani? En nukkunut juuri yhtään edellisenä yönä. Mutta jotenkin siitä selvittiin, maalilinja ylitettiin toisena. Siitä se sitten lähti. 

 

Vuonna 2010 hankin itselleni isäni kasvattaman varsan, Beatboxerin eli Paavon. Tiesin jo alusta alkaen, että Paavosta tulee elämäni hevonen. Paavo oli varsana todella helppo. Hänet oli ilo opettaa ajolle ja alkaa treenata. Monien monien mutkien kautta vuonna 2014 sain Paavon siihen kuntoon, että hevonen pääsi kehittymään ja suorittamaan tasollaan. Sen jälkeen meille on tapahtunut niin paljon asioita, että siitä voisi kirjoittaa vaikka kirjan... Muutamia mainitakseni: Autokolari, irtopalaleikkaus, puikkoluuleikkaus x2, ensimmäinen voitto, ensimmäinen Vermon voitto, ensimmäinen suurkilpailufinaali, ensimmäinen kotivoitto, ensimmäinen 65voitto, helmikuun toto65 hevonen jne... Mutta ilman menestystäkin tämä meidän yhteinen taival on ollut monin tavoin todella rikas kokemus! 

 

Ilman Riihimäen ravirataa en todennäköisesti olisi ikinä edes aloittanut hevosharrastusta.

Ensimmäinen muisto Riihimäen radalta on joskus 1980 luvun alusta, kun olin isäni kanssa raveissa ja eksyin. Oli siinä pikkupojalla hommaa etsiä iskä siitä ihmispaljoudesta. Ensimmäisen kotivoiton ohjastin vuonna 2017. Ja yksi hienoimmista asioista sattui, kun raviseura nimesi vanhan tuomaritornin Paavon mukaan, mahtavaa!

 

Minun ja Pavvon yhteistä taivalta voi seurata Facebookista "beatboxer" nimellä.

 

Hyvää kevään odotusta!

 

Toivoo Villaset Paavo ja Jarmo