Satu Ylitalo

 

Olen Satu Ylitalo, 39-vuotias varastotyöntekijä ja kotiäiti Punkan kylältä. Muutimme näille kulmille reilu vuosi sitten Nurmijärveltä, kun täältä sattui löytymään hevosten pitoon sopiva tila. 

 

Pihassamme asustaa tällä hetkellä yksi treenihevonen, tamma Golden Icon, joka viettää talvitaukoa tällä hetkellä, lasten shetlanninponi "Manu" ja siitostamma Söta Syster jonka pitäisi jo maaliskuun lopulla varsoa Credit Winneristä. 

 

Hevosharrastukseni alkoi ensimmäisellä luokalla kaverini vietyä minut läheiselle ravitallille ja se oli heti menoa se.. . Kunnon alkeet ravihommiin sain Ilkka Föhrin tallilla missä yläasteikäisenä sain ajellakin muutamaa kilttiä hevosta.

 

Opiskelin lähihoitajaksi mutta veri veti hevoshommiin...

 

 

Ensimmäinen talli missä virallisesti olen työskennellyt oli Kouvolan ravitalli jota pitivät Marko Heikari ja Olli Henttonen. Siellä suoritin myös C-ajoluvan, kilpailin montessa ja voitinkin heti ensimmäisen lähtöni Lahdessa. 

 

 

Seuraavat pari vuotta työskentelin Dahlia tallilla Vermossa ja Iisalmessa jossa passina oli mm. Eduskunnan hevonen Ulrik Laukko jonka kanssa pääsimme Derby-finaaliin.

 

Sieltä matkasin Korvenojalle ja Ranskaan 5-v Euroopan mestaruuteen Funky Riden kanssa. Siltä reissulta jäin sinne talveksi 5 hevosen kanssa.

 

Nykyään puuhastelen omilla hevosilla mistä on yksi ollut ylitse muiden, ori Redingman? Sen kanssa saavutettiin V5 ja 75 voittoja, oltiin mukana harper hanoverissa ja suurimpana K. G. Bertmarkin voitto Jägersrossa. On aina minun elämäni hevonen vaikka ainahan sitä toivoisi vielä kerran tuollaisen osuvan kohdalle.

 

Parhaimmat muistot Riihimäen raveista on kun kesäisin saa viltillä katsoa lähtöjä ja tavata samalla tuttuja. 

 

Nuorille hevosista kiinnostuneille antaisin neuvon että lähtekää ulkomaille jos on tilaisuus! 

 

Kesää ja kotiradan raveja odotellessa?

 

Söta Syster ensimmäisen varsansa kanssa, ori, isä Maharajah
Manu ja lapset
Redingmanin kanssa Jägersrossa 2010
Golden Icon odottelee starttia
Tuomaksen kanssa varsoja ajamassa Ranskan Normandiassa