Hämeen Hevosjalostusliitto ry palkitsi syyskokouksesssaan 24.11.2022 Riihimäen nuorisoravitoiminnan stipendillä.

24.11.2022

Hämeen Hevosjalostusliitto ry palkitsi syyskokouksesssaan 24.11.2022 Riihimäen nuorisoravitoiminnan stipendillä.

 

Vuonna 2022 nuorisoravikerho on alkanut pyöriä ympärivuotisesti, kerho on tehnyt retket sekä Juha Ihamuotilan että Anssi Nurmisen talleille sekä nuorisokerholaiset ovat tutustuneet raviurheilun historiaan Pilvenmäen Nostalgiahuoneessa. Kerhokerroilla kerholaiset ovat tutustuneet niin hevosiin, hevosten hoitoon, raveihin, ajamiseen, valjastukseen, kengitykseen kuin ruokintaan (ruokintaneuvoja Tiina Seppälän johdolla). Lisäksi kerholaiset ovat palkinneet ahkerimman harjoitusraveissa kävijän, Halloween juhlissa on opeteltu pinteileiden pyöritystä jajaja paljon kaikkea muuta kivaa. Mutta ennen kaikkea Riihimäen nuorisoravikerhossa on nautittu poneista, raveista ja pidetty yhdessä hauskaa. Nuorisoravikerhoa on vetänyt vuoden 2022 Satu Ylitalo ja apuohjaajana on toiminut Tiia Kuosa. Satun ja Tiian lisäksi ravikerhotoimintaa on ollut mahdollistamassa koko Ylitalon perhe ja hevoset. 

Nuorisokerhon lisäksi Riksun nuorisoravitoimintaan kuuluu ravipäivinä toimiva kaikille ilmainen lastenalue. Tärkeinä arvoina lastenalueen toiminnassa on lasten ja perheiden yhdenvertaisuus sekä toisten kunnioittava kohtaaminen. 

Lastenalueella on kesällä 2022 ollut kepparitallin, keppariradan ja haliponi Manun lisäksi mm. selfieseinä, keppariestekilpailut, keppareiden terveystarkastuksia ja tietenkin keppariGP. Lisäksi lastenalueelle saatiin lahjoituksena puinen raviponi kärryineen ja valjaineen, raviponin avulla lapset ovat päässeet istuman oikeille ravikärryille sekä tutustumaan valjastukseen. Lastenalueen toiminnasta on vastannut Lotta Helle yhdessä Satu Ylitalon ja Outi Kapulaisen kanssa. Lotan ja Satun lisäksi lastenalueella on ollut sitoutuneita talkoolaisia, joiden avulla toiminta on mahdollista toteuttaa. Kiitos Lotta, Toni ja Saaga Telin, Sini Hyytiäinen, Tiia Kuosa, Jaana Koivula ja kaikki muutkin apuhenkilöt.

Lisäksi Riksun nuorisoravitoiminta järjesti sekä keväällä että syksyllä ilmaistapahtumat, joissa hevosia, poniraviurheilua ja raviurheilua esiteltiin kiinnostuneille yhteensä yli 150 ihmiselle. Nämä ilmaistapahtumat mahdollistivat Ylitalojen perheen (ja ponien) lisäksi Asta ja Aino Leino kera poniensa sekä Outi, Lasse ja Elsa Kapulainen sekä Outi ja Aada Kanerva.