Aamupostin vihjeet

Cameron Evo tulee Riksuun 18.8.2019  – Keppari-GP huipentaa lasten ravikesän

 

Kesä kohutuin hevonen Cameron Evo tulee Tilitoimisto Ollikainen - Riihimäki Grand Prixiin voitto tähtäimessä. Harri Koivusen valmentama ja Olli Koivusen ohjastama 5-vuotias ori on noussut sarjoissaan upeasti, mutta tärkeillä hetkillä laukat ovat pilanneet isoja menestyksiä, kuten mm. Suur-Hollola-ajon loppusuoralla. 

 

Tänä vuonna viisivuotiaille rajatussa kisassa voitto ei tule kumartamalla. Vaikka vastassa on vain kuusi hevosta, jokaisella niistä on mahdollisuutensa. Ehkä kovin vastus tulee Pekka Korven tallista, josta on kaksikin osallistujaa. Suurempi mielenkiinto kohdistuu vastikään Pekalle valmennukseen siirtyneeseen Hotshot Lucaan, jota ohjastaa Riksun ajajaliigaa johtava Ari ”Pumpulisormi” Moilanen.

 

Lähdössä ei saa kuitenkaan unohtaa mm. Mark Morea/Hannu Torvinen, joka kesäkuussa tarjosi vastaavassa ikäluokkalähdössä Cameron Evolle miehen vastuksen. Myös Le Gros Billin/Iikka Nurmonen kunto on teräsaitaa.

 

Päätapahtuman yhteydessä pelataan Riksussa ensimmäistä kertaa Toto65-peli, jonka kohteet ovat illan lähdöt 5-11. Jos Cameron Evon laukkapeikko pelottaa, varmaksi voi myös valita viimeisen kohteen 4-vuotislupauksen Miran Sisun, jollaSeppo Markkula narutteli viime sunnuntaina tyylipuhtaan keulavoiton.

 

Koko kesän kovassa käytössä ollut kepparitalli ja –rata ovat taas hyvä harjoitusareena illan neljännen lähdön jälkeen etusuoralla juostavassa Keppari-GP:ssä, jossa kaikki osanottajat palkitaan. Viime vuonna ikätasoituksin juostavassa kisassa oli 72 osanottajaa. Tsemppareiksi ovat lupautuneet mm. montéohjastajat Malin Kullberg jaKaroliina Sinkkilä sekä riksulaisten suosikit Jarmo Villanen ja uransa ensimmäisen ravivoiton heinäkuussa Riksussa ottanut Oona Halme.

 

Ilmoittautumiset Keppari-GP:hen alkavat klo 17 kepparitallillaja lähtö juostaan noin klo 18:25. Oma keppari kannattaa ottaa mukaan. Muutenkin radalle kannattaa tulla ajoissa, sillä isojen ponien lähdössä klo 16:50 nähdään maamme parhaat ponit Miniartyr, Amazon ja Odd Molly.

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      2 Frost Tabac – 3 Michael – 1 Hila´s Elton 

Lähtö 2                      9 Unnan Tähti – 7 Hurjaharja – 2 Tähtihoito

Lähtö 3                      6 Roseland – 2 Another Trial – 5 Lucas La Renta

Lähtö 4                      10 Mon Propre – 11 Laurila´s Gimli – 6 Alws Lily

Lähtö 5                      5 Give Me Match – 3 Personal Trainer – 6 Callela Everest

Lähtö 6                      1 Jasun Ilo – 10 Hillevi Milleri – 5 Viimavirta

Lähtö 7                      4 Queen Of Pirates – 2 Miss Universe – 3 Piri-Piri

Lähtö 8                       1 Cameron Evo – 2 Hotshot Luca – 6 Mark More

Lähtö 9                      1 Scream Carambola – 4 Liberace – 2 Brass N Sassy 

Lähtö 10                      1 Miran Siru– 10 Lumo Pekuna – 13 Kanjonin Kulta

 

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen 

 

Sukupolvien taisto ravi-illan 11.8.2019 kohokohta

 

Sunnuntai-illan ravien kohokohta on Toto4:n päätöskohde sukupolvien taisto. Kuten tunnettua raviurheilun harrastaminen ja jopa ammatillinen periytyminen on hyvin yleistä. Riihimäkeläislähtöisen Anssi Nurmisen idean pohjalta ravataan lähtö, johon osallistuvat saman perheen kahden sukupolven edustajat. Yhtenä heistä osallistuuAnssi ja hänen poikansa Iivari Nurminen.

 

Muut lämminveristen ryhmäajon osanottajat ovat Turussa valmentava Jyrki Filatoff ja hänen poikansa Patri Filatoff, joka esitteli kypsiä ajosuorituksiaan jo Riksun edellisissä raveissa. Kuumana suosikkikaksikkona lähtöön starttaavat hollolalaiset Esa ja Olli-Pekka Holopainen. Eski ja Olli-Pekka ovat Riksun vakiokävijöitä ja harvoin voitoitta poistuva pari Riksun illasta.

 

Tampereen Teivon vakiokalustoon kuuluvat Tuija ja Joni-Petteri Irri ovat ainoa äiti-poikajoukkue. Isä-tytär asetelma on taas kyseessä kun puhutaan vihtiläisistä Risto ja Emma Väreestä. Riksun ravit ovat heille tuttu käsite jo vuosikymmenien ajalta.

 

Raviurheilun periyttäjävoimaa edustavat myös jämsäläiset Heikki ja Jukka Torvinen. Perheen sisäinen valinta oli, että ajajaliigan kärkitilasta kamppaileva Hannu Torvinen ei tässä lähdössä aja. Silti Hannulla on illan aikana monta erinomaista voittosaumaa, joista yksi parhaista heti Toto4:n avauskohteessa lähdössä 4 juokseva Midsummer Love. 

 

Illan toinen Troikka-lähtö on yhdeksäs, jossa erikoismaininnan ansaitsee hausjärveläisen Ismo Pohjolan perheensilmäterä Susan Sapphire. Tamma on kaartanut voittajaesittelyyn jo kaksissa edellisissä raveissa ja nytkin arpaonni toi radan yksi. Odotukset ovat luonnollisesti korkealla.

 

Kepparitallin 14 hevosta odottelevat taas hoitajiaan, valmentajiaan ja ratsastajiaan. Myös haliponi Manu tulee paikalle.

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      1 Sahara Myriam – 5 Orzo – 2 High Sky Jet 

Lähtö 2                      8 Tähen Lohtu – 9 Viisitar – 3 Mitori

Lähtö 3                      4 My Queen Hunter´s – 1 Ranch Ringading – 6 Laurentsia

Lähtö 4                      9 Midsummer Love– 2 War Paint – 8 Sanni Sky

Lähtö 5                      4 Miran Siru – 9 Kartos – 3 Palopäällikkö

Lähtö 6                      2 janis Joplin Boko – 6 Je Suis Justine – 1 Ready Credit

Lähtö 7                      3 Sultan Journey – 1 Wilds Celebrity – 8 Angel Raziel

Lähtö 8                       10 Credit To Love – 1 Black Brego – 4 Hashtag

Lähtö 9                      1 Susan Sapphire – 6 E.V. Mici – 2 Revenant 

Lähtö 10                      1 Typhoonsky – 7 Miss Universe – 11 Piri-Piri

 

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen 

 

 

Mark More mielenkiintoisin kuumassa ravi-illassa 28.7.2019

 

Sääennusteet lupailevat helteiden kestävän vielä sunnuntai-iltaan. Luvassa onkin kiivasta kilvanajoa ja kovia ennätysparannuksia. Urheilullisella puolella suurin mielenkiinto on avoimella viisivuotistasolla vain Cameron Evolle hävinnyt Mark More, joka tulee Christa Packalenin kovassa kiidossa olevasta tallista. Hollolainen edustaa juuri sitä uutta nuorten naisvalmentajien joukkoa, jonka tavoitteellinen valmennus tuottaa kovaa tulosta.

 

Päivän kovin suomenhevoslähtö on avauskohteena klo 17 alkavan ravi-illan pääpelissä Toto4:ssa. Suurimmat suosikin paineet ladataan valjakoille Syneri/Ari Kotikulma, Touko Kevätön/Joni-Petteri Irri ja Rockoff/Jyrki Filatoff. Unohtaa ei voi myöskään Ari Moilasen naruttelemaa Annania.

 

Kakkoskohteesta, joka on lämminveristen tammojen koitos, löytyy ravi-illan kuumista suosikeista Daisy Nash/Ari Moilanen. Moilanenhan nappasi viimeksi peräti neljä voittoa, eikä suorituksen toistaminen ole nytkään maailmanlopun ihme. Kovan vastuksen tarjoavat Hannu Torvisen Touch Me Too sekäIsmo Pohjolan valmentama ja viimeksi voittanut Susan Sapphire.

 

Kolmas kohde on tasoltaan illan kovin ja siinä juoksee myös illan pelipankki Mark More rattaillaan valtakunnan ajajaliigaa johtava Hannu Torvinen.   

 

Nelospelin päättää lämminveristen ryhmä, jossa suosikin asemasta kilvoittelevat Tommi Kylliäisen Talladega Ranger, Scream Carambola, Ready Credit ja Capo the Yankee.Runsas rastitus on tässä tasaisessa kohteessa paikallaan. 

 

Illan nimilähtö on kahdeksas, jossa Hevosurheilun Timo Nurmos Oppilasohjastajamestaruutta tavoittelee kahdeksan tulevaisuuden ohjastajaa.

 

Lapsiperheet ovat taas keskipisteessä. Kepparitallin 14 hevosta odottelevat hoitajiaan, valmentajiaan ja ratsastajiaan. Illan erikoisuutena ovat klo 18 alkavat estekilpailut, joissa oma luokkansa on enintään 4-vuotiaille, 5-7 –vuotiaille, 8-10 –vuotiaille ja yli 10-vuotiaille. Ilmoittautumiset paikan päällä.

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      9 Dianmond Mine – 12 Beach Girl – 6 Unique Miracle 

Lähtö 2                      9 Elevis – 2 Vosmari – 11 Laval Rols

Lähtö 3                      6 Fullhand Comery – 1 Laurila´s Gimli – 3 Stonecapes Payman

Lähtö 4                      6 Syneri – 7 Touko Kevätön – 5 Annan

Lähtö 5                      9 Daisy Nash – 8 Touch Me Too – 3 Susan Sapphire

Lähtö 6                      8Mark More–7 Ronald Malibu – 3 Volume Ace

Lähtö 7                      9 Talladega Ranger – 4 Ready Credit – 2 Scream Carambola

Lähtö 8                       2 El Senor Deo – 8 Earthquaker – 1 Guggenheim

Lähtö 9                      2 Eyes On Alley – 10 Tomorrows Hope – 1 Moira Maguire 

Lähtö 10                      3 Tosi Voima – 5 Tähti Elmeri – 1 Joihovi

 

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen 

 

Beatboxer Riksun kesäraveihin 7.7.2019

 

Ravikausi maamme johtavalla kesäradalla jatkuu taas sunnuntaina. Urheilullisella puolella yleisön suurin mielenkiinto on viime kesän kansansuosikissa Beatboxer/Jarmo Villanen. Vaikka vastaan asettuu toissa vuoden Kriterium-kolmonen Piece of Rock, Villasen ajokki kerännee parhaat aplodit. Ilta tarjoaa myös kauden ensimmäisen monté-lähdön.

 

Päivän kovin lämminverilähtö on avauskohteena klo 17 alkavan ravi-illan pääpelissä Toto4:ssa. Koska Piece of Rock tulee pitkältä sairastauolta, suurimmat suosikin paineet kerää Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Reverend Dred. Monelta kupongilta löytyy merkki myös Golden Elevenin kohdalta. 

 

Kakkoskohteesta, joka on suomenhevosten volttilähtö, löytyy ravi-illan pankki Moona-Mi. Tamma on esiintynyt edukseen jo kaksissa edellisissä raveissa ja voitti tässä välissä myös Toto64-lähdön Vermossa. Esa Holopaisenajokin tiukin vastus tulee Singeriltäja Kurtakon Huldalta.

 

Kolmas kohde on hyvin tasainen, ellei Antti Teivaisen Sahara Hot Mama avaa tässä vuoden voittotiliään. Ready Creditja Sanni Sky tarjoavat tiukimman vastuksen. Jälkimmäistä ohjastaa illan avainkuski Juha Utala, jolla on ajokki peräti seitsemässä lähdössä.  

 

Nelospelin päätöskohde on lämminveristen ryhmä, jossa suosikin asemasta kilvoittelevat Jukka Torvisen Boss ja Tapio Perttusen Albino Brave. Runsas rastitus on tässä tasaisessa kohteessa paikallaan. 

 

Lapsiperheet ovat edelleen keskipisteessä. Kepparitallin 14 hevosta odottelevat hoitajiaan, valmentajiaan ja ratsastajiaan. Omakin keppari kannattaa ottaa mukaan. Myös haliponi Manu on paikalla ja lisäksi lapsille järjestetään kasvomaalausta. 

 

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      5 Angry Beat – 3 Beach Girl – 2 MAS Darling 

Lähtö 2                      9 Jonnan Jysäys – 6 Vosmari – 2 Tähti Kätevä

Lähtö 3                      14 Lucky Moose – 6 Harmigeddon Tinker – 11 Wargame

Lähtö 4                      2 Reverend Dred – 1 Piece of Rock – 5 Golden Eleven

Lähtö 5                      2Moona-Mi– 14 Välkyn Vesku – 5 Singer

Lähtö 6                      9 Sahara Hot Mama – 6 Ready Credit – 7 Sanni Sky

Lähtö 7                      4 Boss – 7 Albino Brave – 10 Personal Trainer

Lähtö 8                       4 Packer – 6 Ponutella – 2 Hurjaharja

Lähtö 9                      9 Easy Diamond – 1 Stone Capes Respect – 12 Assured Manager 

Lähtö 10                      6 Hot Choklit Kiss – 4 Desire Desirie – 7 Cosetta Rai

 

IllanToto4-pelin pankki on lähdön 5 eli toisen kohteen Moona-Mi. Lähdön tammahyvitys suosii menestyjää.

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen  

                                                                                                                                                    Ravikausi jatkuu kiivaana 16.6.2019

 

Riksun ravikausi sai upean alun. Hienoa raviurheilua on taas luvassa ja lähdöt ovat poikkeuksellisen täysipainoisia. Vaikka palkinnot eivät ole Riksussa maan huipputasoa, moni nimekäskin ohjastaja arvostaa erittäin korkealle Riksun tavaramerkin – isot aplodit kaikille voittajille. Tasokkaiden ravien kohokohtia ovat molempien rotujen kovimmat lähdöt, joissa nähdään sarjojensa parhaimmistoa. Molemmat lähdöt ovat kohteena klo 17 alkavan ravi-illan pääpelissä Toto4:ssa. 

 

Toto4-peli alkaa lämminveristen ryhmäajolla, josta löytyy ravi-illan kuumin suosikki Give Me Match/Hannu Torvinen. Kykyjen lisäksi onnetar on suosinut ykkösradalla. 

 

Sama tahti jatkunee kakkoskohteessa, jossa jälleen ykkösradalta lähtee kyvykäs Lady Nightingale. Sen rattaille istuu Ari Moilanen, joka ohjastaa kaikkiaan yhdeksässä lähdössä. Väliin jää vain illan yhdeksäntenä ajettava oppilasohjastajien Wahlstén Tie Tähtiin –lähtö.

 

Suomenhevosten kuumimman koitoksen Toto4:n suosikkeja ovat tauolta palaava Eetu Rols, Jillian Lax ja Annan. Myös viime kesänä kahdesti Riksussa voittanut Trendi on taas mukana.  

 

Nelospelin päätöskohde on lämminveristen kovin lähtö, jossa menestyspaineet saavat Tango Vang sekä riihimäkeläislähtöisen Anssi Nurmisen Northern Trick. Tästäkin lähdöstä poimitaan lisäksi ykkösnumerolla lähtevä MAS Aristocrat.  

 

Lapsiperheet ovat taas erityishuomion kohteena. Kepparitallin 14 hevosta odottelevat hoitajiaan, valmentajiaan ja ratsastajiaan. Omakin keppari kannattaa ottaa mukaan. Myös haliponi Manu on paikalla ja lisäksi lapsille järjestetään kasvomaalausta. 

 

Järjestäjä on edelliskerrasta oppineena lisännyt Eilan lettupisteen kapasiteettia merkittävästi, parantunut uuden sisäänkäynnin järjestelyjä sekä kerroinnäyttäjä totohallissa.

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      2 Halia Web – 1 Stormworm – 8 Susan Sapphire 

Lähtö 2                      16 Vilkkeen Velmu – 14 Pölyttäjä – 5 Elevis

Lähtö 3                      7 PT´s Silly Billy – 10 Stoen Capes Payman – 8 Homehill´s Hugo

Lähtö 4                      1Give Me Match– 4 Game of Live – 6 Zingaro dei Venti

Lähtö 5                      1 Lagy Nightingale – 5 Midsummer Love – 2 Majestic Missy

Lähtö 6                      16 Eetu Rols – 2 Jillian Lax – 5 Annan

Lähtö 7                      1 MAS Aristocrat – 3 Northern Trick – 11 Tango Vang

Lähtö 8                       2 Energia Urho – 3 Usvattava – 12 Antin Muru

Lähtö 9                      12 Leemark´s Ghost – 5 Vex ant Hope – 10 Pt´s Queenly 

Lähtö 10                      5 Silenos Clearsky – 6 Damian – 10 Touch Me Too

 

IllanToto4-pelin pankki on lähdön 4 eli avauskohteen Give Me Match.Vakuuttavasti esiintynyt ruuna jatkaa menestyskulkuaan.

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen  

Ravikausi käyntiin 2.6.2019

 

Riksun ravikausi alkaa komeasti sunnuntaina. Tasokkaiden ravien kohokohtia ovat molempien rotujen kovimmat lähdöt, joissa nähdään sarjojensa absoluuttista parhaimmistoa. Molemmat lähdöt ovat kohteena klo 17 alkavan ravi-illan pääpelissä Toto4:ssa. 

 

Suomenhevosten kuumimman koitoksen suosikkeja ovat Tapio Perttusen ohjastama Siporin Santtu, Runoneito,Turbo Jytky ja Joivaus, jota ohjastaa ravikuningas Costellon valmentaja Ville Herttua. Tiedossa on, että lahjakkaan Siporin Santun kyvyt kyllä riittävät, mutta ravivarmuudessa on ollut sanomista.  

 

Lämminveristen vastaavassa koitoksessa suosikkeja löytyy moneen makuun: Gisela Luxi, Mäki-Tulokkaan Real Red, Dust Collector ja Derbyyn tähtäävä Majestic Man. Kahden ensin mainitun osakkeita parantavat erinomaiset lähtöpaikat 2100 metrin autolähdössä. Ravien vihjetilaisuus järjestetään klo TV-kasvo Jarkko ”Toto-Jake” Litmasen johdolla Bar Bulldogissa klo 15:30.

 

Raviseura on saanut viime vuosina kovasti uutta ja nuorta verta aktiiviensa joukkoon. Osoituksena tästä sisääntuloportilla odottaa yllätys, joka kannattaa käydä tarkistamassa ja Eilan letut maistelemassa. Kaiken kaikkiaan ravikesän avaus on tasokas ja panostuksia radan palveluihin on lisätty. 

 

Lapsiperheet ovat erityishuomion kohteena. Sunnuntaina vietetään Riksun ikioman kepparitallin avajaisia. Tallin 14 kepparia on saatu lahjoituksina kotiradan hevosten taustajoukoilta. Vaikka omaa kepparia ei vielä olisi, nyt pääsee kokeilemaan suomenhevosista mm. Joivia, Hurja-Eroa tai Rikurillaa ja lämminverisistä mm. Exclusive Koksia, Yayaa, Fast Motionia, Bratboxeria ja Fiery Sidiä. Myös haliponi Manu on paikalla.

 

Vihjeet:

 

Lähtö 1                      8  Kuuranking – 4 Aarne Hem – 1 Pölyttäjä 

Lähtö 2                      1 Notam Live – 2 Crossfire of Life – 5 MAS Classy

Lähtö 3                      11 Antin Muru – 15 Usvattaja – 1 Walmiss

Lähtö 4                      10 Rainbow Geronimo – 3 Herman Halm – 5 Doolin Dalton

Lähtö 5                      6 Peanuts– 10 BWT Devine – 3 O.F.V. Prince

Lähtö 6                      8 Siporin Santtu – 2 Runoneito – 7 Turbo-Jytky

Lähtö 7                      4 Gisela Luxi – 2 Real Red – 10 Dust Collector

Lähtö 8                       7 Zertor – 2 Daisy Nash – 4 Mon Propre

Lähtö 9                      10 Tintin Journey – 9 Stella´s Boy – 12 Poetry in Motion 

Lähtö 10                      3 Ice Queen Birdland – 4 Laura Savage – 2 Tallukka

 

IllanToto4-pelin pankki on lähdön 5 ja toisen Toto4-kohteen ikäluokkamenijä Peanuts. Sen kausi avautuu sunnuntaina ja kyseessä on joka tapauksessa nelivuotisikäluokan yksi parhaista tammoista ellei paras.

 

                                                                                                                                                                                                                            Ilmari Halinen