Iivarin vihjeet

Vihjeet 18.8.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 3, 2       B – 1, 7, 5, 4, 8, 6, 9

SUOSIKIT: 3 Michael teki lupaavan koelähdön ja olkoon vaikeasti arvioitavan avauslähdön suosikki. Ruuna laukkasi kokeessa alussa, mutta selvisi silti 3. sisälle. Se tuli varsin hyvin maaliin eikä näyttänyt lopussa tyhjältä. Viimeiset 1800 metriä sujuivat mukavasti 18,7-vauhdilla. 2 Frost Tabacin kokeessa oli sekä hyvää että huonoa. Nelivuotias kellotutti viimeisen kierroksen mukavasti 18,4-tahdilla, mutta ravasi varsin heikosti. 

HAASTAJAT: 1 Hila’s Elton teki Forssassa onnistuneella juoksunkululla ihan kelvollisen esityksen ja voi petrata saatuaan paussin jälkeen startin alle. Lisäksi ruuna on yksi harvoja, jotka ovat osoittaneet toimivansa lähtöauton takana. 7 Incredible Koks ravasi kokeessa pitkälti toisella ilman selkää ja tuli ihan juosten maaliin asti. 

 

Lähtö 2

A – 9, 7       B – 6, 2, 5, 8, 3, 4, 1

SUOSIKIT: Montélähdön arviointia vaikeuttaa tuntuvasti se, että peräti neljä hevosta kokeilee nyt uutta lajia. 9 Unnan Tähti saa suosikin paineet selkäänsä, vaikka sarjamääritys ei ole suosiollinen. Montén SM-finaalissa tamma laukkasi lähtöön ja teki sen jälkeen hyvän juoksun, vaikka askel painoi loppua kohden. Viimeiset 1900 sujuivat 29,6-vauhdilla, josta ensimmäinen lenkki hurjasti 24,9-tahdilla. 7 Hurjaharja ei päässyt Forssan raviratsastusdebyytissään kirimään aivan vapaasti, mikä saattoi viedä sijoituksen kirkkaimmassa kärjessä. Viimeksi Turun kärrylähdössä ori lähti yllättävän kovaa ja ui kovavauhtisessa lähdössä ihan lopussa pussiinkin. 

HAASTAJAT: 6 Vilokkinen pystyisi menestymään oleellisesti nähtyä paremmin, jos sen motivaatio olisi stabiilin korkea. Vermon stayerkisassa ruuna oli 5. ulkona välillä huonoissa selissä ja tuli Viljun voittaessa positiivisesti perille. 2 Tähtihohto polki Kuopiossa hitaan alun jälkeen hyvin. Viimeiset 900 sujuivat pujotellen 28,1-vauhdilla. 

 

Lähtö 3

A – 6, 5, 2        B – 7, 4, 1        C – 3

SUOSIKIT: Kolmannessa lähdössä on mukana monta kyvykästä aloittelijaa. 6 Roseland olkoon pakiltakin niukka suosikki, sillä tuntuu varsin valmiilta paketilta. Toissa kerralla se irtosi edettyään aikaisessa vaiheessa johtopaikalle. Viimeksi kolmivuotias lähti 6. ulkoa kirilenkin alussa seuraamaan Melinda Sessiä kirissä ja teki vahvan suorituksen, vaikkei ohitukseen pystynytkään. Loput 700 metriä sujuivat 13,1-kyydillä. 5 Lucas La Renta avasi uransa vahvasti. Se haparoi alussa ja jäi 3. sisälle. Ruuna nousi etusuoralla vetämään toisen radan jonoa ja runttasi hienosti maaliin, vaikka jo alakynnessa ollut keulahevonen tuli maalisuoralla uudestaan. Viimeiset 700 metriä olivat 13,3-tahtiset. 2 Another Trial vaihtoi debyytissään viimeisen takasuoran alussa 3. sisältä toiselle ilman selkää ja kiritti 12,9-vauhtisessa 700 metrin loppuvedolla hyvin kärkihevosta. Ennätyksessä on tuon esityksen perusteella paljon tiputettavaa. 

HAASTAJAT: 7 Bella Ragazzolla ajettiin vähän oudonkin aktiivisesti viimeksi. Ruuna kierrätettiin kolmannen kautta toiselle ilman selkää, jota se puolusti kynsin hampain. Pertti Isotalon suojatin juoksu oli positiivinen, vaikka se maalisuoralla ylisarjassa taipuikin. 4 Adanna jäi viimeksi 2. sisältä aika kauas kärjestä, mutta toisaalta lopun vauhti oli tosi kovaa.  

 

Lähtö 4

A – 10, 11       B – 6, 8, 7, 1, 5, 3, 9       C – 12, 4, 2

SUOSIKIT: 10 Mon Propre on neljännen lähdön ennakkosuosikki, vaikka se kohdalla viimeisin tulos eittämättä mairittelee. Tapio Perttusen suojatti juoksi kovavauhtisessa kisassa kovan kärkipari Driverlane – Truedream A.F takana ja seurasi niille riittämättä positiivisesti. Nyt starttiväliä on kertynyt reilun kuukauden verran. 11 Laurila’s Gimli matkasi tuossa samaisessa lähdössä 3. ulkona ja teki suosikin kaltaisen suorituksen. Lisäksi Sirpa Levonmaan suojatti on nyt sopivassa starttirytmissä ja luotettavassa iskussa. Viimeksi se ei päässyt 64-kisassa käyttämään kirivoimiaan 4. sisältä. 

HAASTAJAT: 6 Alws Lily oli pitkään monen ideahevosena ja onnistui Porissa. Se ampui tulisessa lyhyessä ryhmässä kärkipaikalle eikä missään vaiheessa saanut todellista haastetta. Johtopaikalla etenemiseen pitäisi olla tässäkin hyvä sauma. 8 Dream On oli Solvallassa lupaava. Se oli aluksi keulassa, mutta jäi etusuoralla jo 3. sisälle. Viimeisellä takasuoralla tamma vajosi huonoissa selissä hännille, ja maalissa voimia vielä jäljellä. 

 

Lähtö 5

A – 3        B – 5, 6, 2, 8, 4, 9, 1         C – 7, 10

SUOSIKKI: 3 Personal Trainer on mennyt pitkään – alku-urasta poiketen – ravia, mutta suoritukset ovat olleet muutoin vähän epätasaisia. Nyt alla on kaksi mainiota suoritusta, ja samalla tasolla voittoon näistä asemista selvä sauma. Kyseessä on vikkelä avaaja, joka suorittaa parhaiten keulasta, kunhan vain pysyy rauhallisena. Viimeksi Juha Utalan suojatti tykitti 6.sisältä ulkokautta loppua hurjasti vauhdinjaon ollessa pahoin vastaan. Viimeiset 700 metriä olivat 11,5-vauhtiset.

HAASTAJAT: 5 Give Me Match on tähän kisaan hevosena kova tekijä, mutta nyt kuitenkin iso arvoitus. Viime kisassaan ruuna eteni 2. kaarteessa johtavan kupeelle, josta taipui tapojensa vastaisesti. Edellisessä lähdössään hevonen taas hurjasteli keulapaikalta kovan tuloksen. Nyt viisivuotiaalla on suuri vaara jäädä johtavan rinnalle. 6 Callela Everest kilpaili viimeksi kovassa Surpise Rosen voittamassa 75-kisassa. Esityksessä ei ollut vikaa, vaikka ruuna taipui kiripuolikkaalla 2. sisältä kuudenneksi. Kyseessä on kova avaaja. 2 Wall In Carlina mielii edellisen tavoin hyviä asemia sisäradan kärkipäästä.

Juoksunkulku: 3 Personal Trainer on kisan lopullinen keulahevonen, muttei välttämättä saa johtopaikkaa ilmaiseksi. Avausta voi vauhdittaa ainakin se, että 2 Wall In Carlina ja 6 Callela Everest mielivät kumpikin sisäradalle ja mieluusti 2. sisälle. Juha Utalan tärkein tehtävä alussa on torjua 5 Give Me Match. 

 

Lähtö 6

A – 1     B – 16, 5, 7, 10, 11, 3, 13, 12, 14, 8, 2       C – 6, 15, 4, 9

SUOSIKKI: Toisessa Toto65-kohteessa yllätyksen mahdollisuutta ei voi poissulkea. 1 Jasun Ilo pystyy onnistuessaan voittoon, mutta sitä onnistumista ei voi luvata. Asemat ovat nousevalle hevoselle oikein suosiolliset. Teivossa se näytti jo harjoituslähdössä oikein hyvälle, mutta laukkasi heti alussa. Viimeiset 1900 sujuivat laukkojen värittämässä lähdössä 29,6-vauhtia, josta avauslenkki 28,0. Etenkin lähtöhetki on pyrkivälle hevoselle kriittinen. 5 Viimavirta lukeutuu niin ikään kisan ideaosastoon. Tamma eteni Teivossa viimeisellä takasuoralla kärkeen saakka ja laukkasi maalisuoralla voittajan oloisena. Teivon juoksun jälkeen hevonen jäi Antti Veteläisen talliin. 

HAASTAJAT: 16 Valdemar Lax nostetaan vaikeasta rankattavan haastajajoukon kärkeen, vaikka ei varmasti tule olemaan sitä peliosuuksissa. Kyseessä on pystyvä ruuna, joka tuntuu selvästi vielä kehittyneen. Lahdessa se tuli toiselta ilman selkää rehdisti perille, vaikka vauhdinjako oli kovasti etupainotteinen. 7 Kaino Helmi on kehityskykyinen menijä. Turussa se kellotutti viimeiset 700 29,8-vauhtia, vaikka ravi meinasi väkisin kadota. 10 Hillevi Milleri peri Teivossa voiton saatuaan nappireissun. Tamma on yksi monista mahdollisista, mutta lähes varmasti ylipelattu. 

 

Lähtö 7

A – 4, 2        B – 6, 7, 1, 9, 3, 10, 12, 5, 11      C – 8

SUOSIKIT: Paljon ratkeaa jo kiihdytyksessä ja ennen kaikkea siinä, kumpi suosikeista pääsee toisen edelle ja sitä kautta kärkipaikalle hallitsemaan juoksua. 4 Queen Of Pirates taitaa olla kaksikosta nopeampi, mutta onko valjakonmitan verran? Lisäksi kookkaalla hevosella on ensimmäiseen kaarteeseen laukkariski, jos siihen mennään urkuauki. Nelivuotias voitti toissa kerralla kovalla tuloksella johtavan takaa. Porissa se laukkasi alkuun, muttei muutenkaan ollut loistavimmillaan. 2 Miss Universe on tamma, jonka lopullinen taso piilee edelleen pienenä arvoituksena. Tauolta paluussaan nelivuotias nousi viimeisellä takasuoralla 3. ulkoa kolmannelle, jota pitkin jyräsi tätä helpommassa lähdössä varmaan voittoon, viimeinen 700 kiertäen 16,3-tempoa. Startti varmasti vei hevosta eteenpäin.

HAASTAJAT: 6 Sunnie on kisannut viimeisissään kovemmissa lähdöissä kuin moni vastustajista. Tamma on tehnyt positiivista lopetuksia, mutta juoksunkulusta voi tulla kovaa avaavien suosikkien ulkopuolelta vaikea. 7 Afrodite Ax on kyvyiltään hyvä hevonen, mutta on mennyt alle tasonsa. Nyt valmentaja on ennakkoon varsin positiivinen. 1 Teresa Max ei ole ensiaskelilla hurjan vikkelä, mutta saanee kuitenkin jonkinmoiset asemat. Maanantaina Turussa kiri oli positiivissävytteinen 5. ulkoa, vaikka se ei kärjestä otetta saanutkaan.

Juoksunkulku: Suosikit iskevät alussa kiivaasti yhteen. Juoksuasemien löydyttyä vauhti rauhoittuu tuntuvasti. 

 

Lähtö 8

A – 1       B – 6, 5, 2        C – 3, 7, 4

SUOSIKKI: Riihimäen kauden pääkisassa laatu korvaa määrään. 1 Cameron Evo on ennakkoon kisan kovin, mutta sisärata tuo jonkinlaisia riskejä. Kyseessä on riuska kiihdyttäjä, mutta Riihimäen rataprofiili ei ole paras ykkösradalta kiihdyttämiseen. Orilla on kuitenkin hyvä sauma pitää kärkipaikka, ja toisaalta sen voitto ei yllättäisi miltään juoksupaikalta. St Michelissä viisivuotias punnersi johtavan rinnalta urheasti, vaikka oli maalisuoralla vielä häirinnän kohteena. Solvallassa se laukkasi loppukaarteessa makoisista asemista. 

HAASTAJAT: 6 Mark More haastoi edellisen Kouvolan viisivuotislähdössä kesäkuussa, kun kiri 2. ulkoa viimeiset 600 09,1-vauhdilla. Kyseessä on hevonen, jonka voittosumma ei tee lainkaan oikeutta hevosen kyvyille ja tasolle. Ruuna on viimeisissään voittanut sopivat kisat ilman haastetta. 5 Le Gross Bill ei ole tehnyt huonoa juoksua miesmuistiin. Esitykset ovat olleet tasaisen positiivisia, eikä Ari Vianderin suojatti kaihda mitään juoksupaikkaa. 2 Hotshot Luca avaa nyt Pekka Korven käsistä. 3 Piece Of Rock on nousussa ja on suosikille uhka kiihdytyksessä. 

Juoksunkulku: 1 Cameron Evolla on hyvä sauma puolustaa johtopaikka, mutta ainakin 3 Piece Of Rock voisi onnistua yllättämään sen alussa. Myös 6 Mark More voi kuskin halutessa värittää kiihdytystä. Toki keulahevosen nimeen vaikuttaa myös, kuinka paljon Olli Koivunen on valmis riskeeraamaan kiihdytykseen ja ajamaan ensimmäiseen kaarteeseen. Rauhallinen avaus on myös mahdollinen.

 

Lähtö 9

A – 1      B – 6, 10, 4, 7, 11, 5, 3, 2, 9        C – 12, 8

SUOSIKKI: Yhdeksäs lähtö on yksi ravien vaikeimmista arvioitavista. 1 Scream Carambola ansaitsee suosikkiaseman, mutta vain suhteellisen niukan sellaisen. Ruuna ei ole mikään kestomenestyjä, mutta kunto on nyt ehkä parempi kuin koskaan ja paikka mainio. Viimeisissään voittonsa ruuna otti johtopaikalta avattuaan 13,0-kyytiä. Kaikki oli kuitenkin pelissä, eikä puolikierrosta pidempi matka taida olla ainakaan etua. Koko matkan johto ei yllättäisi, muttei sitä voi julistaa. 

HAASTAJAT: 6 Stonecapes Rococo on huimasti tauluaan parempi menijä. Mikkelissä se revitteli hurjasti takarivistä. Teivossa ajo meni pieleen, ja ikäluokkalähdöissäkin koittanut tamma tuli voimissaan maaliin. Kyseessä on erittäin nopea avaaja, joka voi kuskin satsatessa ottaa jopa johtopaikan.10 Micro Queen on ollut varmassa iskussa pitkään, mutta juoksut ovat menneet viimeisissä kovin vaikeiksi. Tamma on jäänyt revittelyjen jälkeen toiselle ilman selkää ja askeleen painaminen lopussa on ollut enemmän kuin ymmärrettävää. Nyt luvassa on paremmin sopiva selkäjuoksu. 4 Liberace on parantanut tuntuvasti Sirpa Levonmaan käsistä. Se meni toissa kerralla ennätyksensä juostuaan 3. sisällä. Juoksun onnistuessa ruuna pystyy korkealle. 11 Bartholomew on niin ikään ideaosastoa. Loviisassa kuski anehti loppukurvissa, ja ruuna menetti laukassaan vähintään kakkossijan. 

Juoksunkulku: 1 Scream Carambola on suosikki keulaan, mutta 6 Stonecapes Rococo ja 7 Caribian Lady voivat ainakin uhata sitä alussa. 

 

Lähtö 10

A – 1       B – 3, 10, 13, 6, 7, 8, 4, 5       C – 11, 9, 12, 2

SUOSIKKI: 1 Miran Siru hallitsi viimeksi helposti alusta loppuun, vaikka oli matkalla turhankin innokkaana. Viisivuotiaalle on jäänyt viimeisissä selvästi varaa, ja suosiollisista asemista kehittyvä hevonen voi keikkua tässäkin koko matkan kärjessä. Pahimmat vastustajatkaan kun eivät ole erityisen hanakoita voittamaan. 

HAASTAJAT: 3 Hehkeä Hellu ei meinaan oikein tehdä eroa muihin, mutta on muutoin hyvä kilpailija. Tuoreimman voittonsa se otti johtavan rinnalta. 10 Lumo-Pekuna on kehittyvä menijä, joka tähdännee Villinmiehen Tammakilpaan. 13 Kanjonin Kulta pystyy koviinkin suorituksiin, mutta toisaalta juoksuhalut voivat kaikota kesken kisan ajoittain. Vermon ennätysjuoksussa se oli pitkällä kirillä tosi sitkeä. Hevosella on näihin sarjoihin poikkeuksellisen hyvä pätkänopeus. 6 Millikka on saanut viimeisissään nappijuoksut. 7 Passikuva on todella pyrkivä menijä ja siksi paras tarkalla selkäjuoksulla. 

Juoksunkulku: 1 Miran Soru johtaa ja saa selkäänsä 3 Hehkeä Hellun tai 5 Levottoman Tuhkimon. 

 

 

T65

I                                 3 Personal Trainer

II                                 1, 5

III                                 4, 2

IV                                 1 Cameron Evo

V                                 1, 6, 10, 4, 7, 11, 5, 3, 2

VI                                 1 Miran Siru

36 riviä 0,10 euron panoksella = 3,60 euroa

 

T65

I                                 3 Personal Trainer

II                                 1, 5, 16, 7, 10, 11, 3, 13

III                                 4, 2

IV                                 1, 6, 5, 2, 3

V                                 1, 6, 10, 4, 7, 11, 5, 3, 2                                 

VI                                 1 Miran Siru

720 riviä 0,10 euron panoksella = 72,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 7

I                                 4, 2

II                                 4, 2, 6, 7

III                                 4, 2, 6, 7, 1, 9, 3

30 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 15,00 euroa

 

DUO, lähdöt 8&9

1 – 6                                 35%

6 – 6                                 20%

5 – 6                                 15%

1 – 11                                 15%

6 – 11                                 10%

5 – 11                                 5%

 

TROIKKA, lähtö 9

I                                 1, 6, 10, 11

II                                 1, 6, 10, 7, 11, 15

III                                 1, 6, 10, 7, 11, 15

80 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 40,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Personal Trainer (L5)

**Jasun Ilo ja Viimavirta (L6)

**Stonecapes Rococo ja Bartholomew (L9)

**Laurila’s Gimli (L4)

**Lucas La Renta (L3)

**Michael (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

Vihjeet 11.8.2019 raveihin

 

Lähtö 1

A – 1, 5       B – 9, 2, 4, 8, 3, 7, 6

SUOSIKIT: 1 Sahara Maryam esiintyi kokeessa lupaavasti ja kiihdyttää makoisista asemista suosikkina. Koelähdössä tamma nousi kirilenkin alussa kirilenkin alussa välillä toiselle radalle. Kolmivuotiaan ravi sakkasi vähän viimeisessä kaarteessa, mutta loppulenkki sujui siitä huolimatta 17,8-vauhdilla. 5 Orzo vakuutti Loviisassa. Ruuna nousi viimeisellä takasuoralla sisäradan hänniltä kirikaistoille ja tuli tosi vahvasti maaliin asti. Viimeiset 700 metriä sujuivat 15,1-vauhdilla. 

HAASTAJAT: Rosy’s Express oli Vermossa viimeisellä takasuoralla pussissa, mutta löysi maalisuoran alussa tilaa. Loput 600 metriä sujuivat Girl’s Wishin voittaessa 16,0-tahdillla. Tamma olisi vaarallinen, jos saisi tulla kirissä vetävissä selissä. 2 HighSky Jet laukkasi Seinäjoella viimeisellä takasuoralla mukavasta noususta. 

 

Lähtö 2

A – 8, 9, 3, 2        B – 5, 4, 1        C – 6, 7

SUOSIKIT: 8 Tähen Lohtu on epävarman oloinen, mutta alasarjoihin oikein pystyvä menijä. Turussa viisivuotias laukkasi lähtösuoralla, jonka jälkeen pisteli viimeiset 1900 31,8-vauhdilla, vaikka askel painoi jo lopussa. Ravilla Tähen Lohtu osallistuu voittomatsiin. 9 Viisitar kokeen mielenkiintoisen kuskinvaihdoksen ja tuntuu muutoinkin ennätystään kovemmalta menijältä. Pihtiputaalla se vaihtoi viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. ulos ja kiri loppua vahvasti. Kirilenkki sujui 35,3-vauhdilla. 3 Mitori laiskotteli Loviisassa välillä eikä ravannutkaan ihan satkusti. Kirikierros sujui 33,1-vauhdilla, vaikka nelivuotias ei piisannut parhaille. 2 Hamarilla on lahjoiltaan hyvä menijä, mutta epäonnistumisriski vielä kovin suuri. Joka tapauksessa ennätyksessä on tosi paljon ilmaa.

HAASTAJAT: 5 Puolikuun Hermanni on välillä väläytellyt 32-vauhteja, mutta ei meinaa mennä ravia tai pystyä koko matkaa samoihin vauhteihin. 4 Varjoisa sai viimeksi sisäradalla maksimijuoksun, mutta suorituskin oli toistaiseksi uran paras. 

 

Lähtö 3

A – 4       B – 1, 8, 6, 5, 2, 3         C – 7

SUOSIKKI: Jo koelähdössä 16,1-vauhdilla kirilenkin tullut 4 My Queen Hunter’s ottanee tässä uransa toisen ykkösen.Lappeenrannassa Juha Pyhällön suojatti laukkasi heti voltissa ja tippui hännille. Nelivuotias kiri vielä ulkoradoilla totoon ja kellotutti viimeiset 1900 18,5-tahdilla. Hevonen kiihdyttää nyt ensi kertaa auton takaa.

HAASTAJAT: 1 Ranch Ringading lähtee kovaa, joten saa hyvän juoksun. Ennen pientä taukoa tamma juoksi 2.ulkona ja jäi etusuoralla ilman selkää. Ratkaisuvaiheessa se ei pysynyt parhaiden mukana, muttei luovuttanutkaan. 8 Rive Mirage piti suosikin viimeksi niukasti takanaan. Tamma matkasi hidasvauhtisessa kisassa 2. ulkona. 6 Laurentsia taittoi Jämsässä matkaa 4. sisällä ja kiri ulkoa loppua sijoitustaan paremmin. 

 

Lähtö 4

A – 9       B – 2, 8, 4, 11, 6, 10, 7       C – 5, 3, 1, 12

SUOSIKKI: Toto4-avaus tuntuu tuliselta kisalta, jossa kärkisijoille tuntuu olevan kovaa tunkua. 9 Midsummer Love saanee pelihevosista varmimmin onnistuneen juoksun, ja nousukuntoinen menijä kohoaa rankingin kärkeen. Tuoreimmassa kilpailussaan viisivuotias juoksi kovassa 75-lähdössä johtavan takana. Se seurasi Anni Suen voittaessa kovavauhtisessa tehtävässä positiivisesti. Nyt Kaisa Toivosen suojatti saanee tasaisen juoksun ja on kirissä vaarallinen.

HAASTAJAT: 2 War Paint nousee Timo Korvenheimon positiivisten kommenttien jälkeen haastajajoukon kärkeen. Kyseessä on varsin monipuolinen menijä, joka ei ole viimeissään onnistunut. 8 Sanni Sky olisi ollut eturivin sisimmiltä radoilta kisan suosikki. Tamman juoksu epäonnistui viimeksi, mutta kunto on edelleen mainiolla mallilla. Sanni Skyn suurin sauma taitaa olla lyödä kaikki panokset kiihdytykseen, jonka onnistuessa voittosauma kasvaisi. Keulaan pääsy ei ole poissuljettua, vaikka sisäpuoleltakin avataan kovaa. 4 El Senor Deo hiipui viimeksi johtavan kupeelta, mutta se on toiselta radalta valtavasti kehnompi kuin sisältä. 

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jossa 8 Sanni Sky ja 4 El SenorDeo pyrkivät kaikin keinoin keulaan. Jälkimmäisellä on suuri laukkariski ensimmäiseen kaarteeseen. Moni muukin hevonen pystyy kuskien halutessa osallistumaan kiihdytykseen. 

 

Lähtö 5

A – 9, 4        B – 7, 5, 3, 2, 10, 6, 1        C – 8, 11

SUOSIKIT: 9 Kartos on vahvasti nouseva menijä, jolta on paljon vielä näkemättä. Porissa Pertti Lankisen silmäterälle jäi paljon jossiteltavaa, sillä ruuna tuli 2. sisällä aivan voimissaan maaliin. Lahdessa Kartos laukkaisi matkalla kuvien ulkopuolella. Se vaikuttaa monipuoliselta menijältä, jolla voi tarvittaessa tehdä matkalla ratkaisuja. Ainakin Mikko Huttusen ajokki on varmistunut. 4 Miran Siru ei ole ensimetreillä erityisen vikkelä, vaikka esimerkiksi Porissa keulassa juoksikin. Tammalle on jäänyt viimeisissään varaa. 

HAASTAJAT: 7 Laval Rols tuli Riihimäellä oikein vahvasti sisään, vaikka ei pystynyt kiihtyvässä vauhdissa haastamaan kärkiparia. Aikaisemmin ori on käyttänyt voimiaan paljon muuhun kuin kilpailemiseen, mutta käytöspuolella on tapahtunut suoritusten tavoin kehitystä. 5 Ohran Karpalo saa Vermon juoksustaan puhtaat paperit, vaikka taipui lopussa selvästi. Tammajuoksi rajusti ylivauhtisessa kisassa toisella ilman selkä ja taisi olla liian vireä. 3 Palopäällikkö vakuutti viimeksi johtopaikalta ja oli selvästi aikaisempaa terävämpi. 

 

Lähtö 6

A – 2, 6      B – 1, 7, 5, 9, 10, 3, 12, 11, 4        C – 8

SUOSIKIT: 2 Janis Joplin Boko nousee valmentajan kehujen jälkeen vaikeasti arvioitavan lähdön ennakkosuosikiksi. Kyseessä on vasta kolmivuotias menijä, josta löytyy paljon parannuspotentiaalia ja lähtöpaikka on nyt paras mahdollinen. Mikkelin kovavauhtisessa Albino Braven voittamassa lyhyessä ryhmässä Hannu Korven suojatti tuli 4. ulkoa juosten sisään. Nyt valmentaja kaavailee keulajuoksua. 6 Je Suis Justine avasi viimeksi jotain aivan pähkähullua, sillä tykitti 09,0-avauksessa kolmannesta rivistä johtavan taakse. Tamman taipuminen oli lopussa enemmän kuin ymmärrettävää. Kiihdytyksen onnistuessa nelivuotias pystyy osallistumaan voittomatsiin. 

HAASTAJAT: 1 Ready Credit on kisan ideahevonen, sillä tauluaan parempi menijä lienee nousukunnossa. Tamma ei päässyt viimeksi kirimään täysin vapaasti, ja se saanee nyt makoisan selkäjuoksun kärjen lähellä. 7 Ellie C pääsi viimeksi erittäin ylivauhtisessa kisassa tulemaan oikein sujuvasti 3. ulkoa ja oli positiivinen. Mikkelissä viisivuotias jäi 2. sisälle umpipussiin. 5 Micro Queen jäi viimeksi johtavan rinnalle 10,0-avauksessa, joten sen kisan voi unohtaa. Tarkalla selkäjuoksulla hevonen voi olla ihan kärjessä, mutta johtavan rinnalta se ei riitä. 

Juoksunkulku: 1 Ready Credit, 2 Janis Joplin Boko, 5 Micro Queen ja 6 Je Suis Justine osaavat lähteä riuskasti. Lopullinen keula lienee Janis Joplin Boko tai Je Suis Justine. 

 

Lähtö 7

A – 3       B – 1, 6, 8, 2, 9, 4, 7, 10         C – 12, 11, 5

SUOSIKKI: 3 Sultan Journey on helppo valinta Toto4-systeemien varmaksi, sillä tehtävä on hevoselle erittäin passeli. Kovassa kunnossa jatkava katapulttiavaaja pääsee nyt suosiolla mielipaikalleen keulaan, josta tuskin on ohitettavissa. Lahdessa ruuna vaihtoi 6. sisältä kirilenkin alussa 4. ulos, jatkoi viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja tuli Valiant Dreamin voittaessa mukavasti perille. 

HAASTAJAT: 1 Wilds Celebrity oli kerran välissä poissa ja ihmeellisen asiasta tekee, että valmentaja oli silloin eri. Ruuna on hoitanut viimeiset tehtävänsä tyylikkäästi, mutta ne lähdöt ovat olleet tätä kevyempiä. Maarianhaminassa se nousi 4. ulkoa viimeisellä takasuoralla kolmannelle. Nyt Wilds Celebrity saa nappijuoksun suosikin selässä. 6 Black Ice Boost jäi viimeksi taittamaan matkaa toiselle ilman selkää, mikä ei yksinkertaisesti hevoselle sovi. Ruuna pystyy tässä ainakin totomatsiin, jos välttää vastaavan juoksupaikan. Starttivälin tihentyminen on eittämättä positiivinen asia. 8 Anzel Raziel kilpaili viimeksi avoimia nelivuotiaita vastaan, joten kahdeksannelle sijalle ei kannata antaa painoarvoa. Ori on hevosena lähdön ehdotonta parhaimmistoa, mutta kasiradalta tätä kisaa ei ole helppoa ajaa. 

Juoksunkulku: 1 Wilds Celebrity päästää 3 Sultan Journeynedelleen ja matkalla mennään oikein rauhassa. 

 

Lähtö 8

A – 10, 1        B – 8, 4, 3, 2, 6, 5, 9       C – 7, 11

SUOSIKIT: 10 Credit To Love on löytänyt Terri Lehtosen käsistä menoonsa paljon uutta puhtia ja varmistunutkin selvästi. Ennen kuukauden paussia viisivuotias jäi vetämään toista rataa, hankki viimeisellä takasuoralla otteen keulahevosesta ja irtosi aivan ylivoimaiseen voittoon. Samanlaisena voittoputki jatkuisi, mutta starttiväli on nyt tosiaan venähtänyt. 1 Black Brego kisaa selvässä nousussa ja saa vikkelänä avaajana ykkösradalta luultavasti johtopaikan. Viimeksi ruuna nautti Westcoast Maydayn vetoavusta 2. sisällä ja haastoi sen maalisuoralla tiukkaan voittomatsiin. 

HAASTAJAT: 8 Rahart on iskussa, mutta kasiradalta juoksusta voi tulla todella vaikea. Lahdessa se kilpaili todella ylivauhtisessa kisassa ja pääsi nauttimaan onnistuneesta juoksunkulusta 4. ulkona. 4 Hashtag on kiusallinen veikattava, sillä kapasiteettia olisi pitkälle, mutta onnistumiset ovat harvassa. Ori ei ole etenkään alkumetreillä nopea, mutta toisaalta se ei ole ronkeli juoksupaikoista. 

 

Lähtö 9

A – 6, 1, 2       B – 9, 7, 10, 5, 4, 12       C – 3, 11, 8

SUOSIKIT: 6 E.V. Mici teki Teivossa selvästi uransa toistaiseksi parhaan esityksen ja menestyisi samanlaisella juoksulla tässäkin. Nelivuotias jäi 2. kaarteessa 2. ulkoa kakkosradan veturiksi ja runttasi tosi vahvasti ykköseksi. Orilla ajettaneen tässäkin eteenpäin ja paikka johtavan rinnalla olisi tarjolla. Mahdollisena kompastuskivenä on se, että hevosella on ollut kaarreongelmia. Kurvit ovat Riihimäellä kimuraisemmat kuin esimerkiksi Teivossa. 1 Susan Sapphire oli pitkään epäonninen, mutta onnistunut nyt kahdesti putkeen samalla reseptilla: koko matka keulassa. Liukas avaaja yrittänee taas samaa. 2 Revenant paikkasi useamman kerran putkeen lähtölaukkojaan vahvasti, mutta meni viimeksi ravia. Veikko Leinosen suojatti pääsi johtopaikalle, jolta punnersi rehdisti, vaikka kaksi kovaa pääsi ohi.

HAASTAJAT: 9 Alws Lily hurjasteli Porissa johtopaikalta uuden ennätyksen. Tuona päivänä tulostaso oli varsin kova, ja Johanna Sianojan suojatti nauttinee tässä liian suurta pelikannatusta. 7 OurLexa oli erittäin positiivinen Porissa. Ylikova matkavauhti toki suosii 4. ulkona juossutta Jere Kiveisen ajokkia, mutta loppuveto oli joka tapauksessa aikaiseempaan nähden väkevä. 10 Royalty Diamond kilpaili viimeksi jenkkikärryillä ja teki selkeän tasonparannuksen. 

 

Lähtö 10

A – 2       B – 7, 1, 9, 10, 6, 11, 3, 4        C – 5, 8

SUOSIKKI: 2 Typhoonsky on vielä loppupeleissä kääntämätön kortti, mutta debyytti Suomessa oli joka tapauksessa positiivinen. Ruuna oli hidastempoisessa kisassa 5. sisällä ja pisteli viimeiset 700 positiivisesti 15,2-vauhdilla. Hyvältä paikalta menestymiseen on mainio sauma.

HAASTAJAT: 7 Miss Universe on rutinoitunut tätä kovemmissa tehtävissä, mutta palaa paussilta. Seinäjoella toukokuussa se seurasi kovan Bosse Nicen takaa kakkoseksi. 1 Victor Hollow on takaa varmasti elämänsä iskussa. Ruuna on lopettanut viimeisissään sisäratajuoksujen jälkeen oikein mainiosti, ja sellainen lienee taas luvassa. 9 Cool Type pisteli kokeessa koko matkan reipasta ja meni siitä mitä luultavimman selvästi eteenpäin. 

 

T4, pieni systeemi

I​9, 2, 8, 4, 11

II​9, 4, 7

III​2, 6, 1

IV​3 Sultan Journey

45 riviä 0,20 euron panoksella = 9,00 euroa

 

T4, suuri systeemi

I​9, 2, 8, 4, 11

II​9, 4, 7, 5, 3

III​2, 6, 1, 7, 5, 9, 10, 3

IV​3 Sultan Journey

200 riviä 0,20 euron panoksella = 40,00 euroa

 

DUO

2 – 3​40%

6 – 3​35%

1 – 3​25%

 

TROIKKA, lähtö 7

I​3 Sultan Journey

II​1 Wilds Celebrity

III​6, 8, 2, 9, 4, 7, 10

7 yhdistelmää 1,50 euron panoksella = 10,50 euroa

 

TROIKKA, lähtö 9

I​6, 1, 2

II​6, 1, 2

III​6, 1, 2, 9, 7, 10, 5, 4, 12

42 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 21,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Kartos (L5)

**Ready Credit (L6)

**Revenant (L9)

**Midsummer Love (L4)

**Sahara Maryam (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

 

 

Vihjeet 28.7.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 9    B – 6, 8, 12, 7, 1, 3, 10, 11, 8, 4      C – 2, 5

SUOSIKKI: Jo kymmenvuotiaaksi varttunut 9 Diamond Mine oli viimeksi oikein lupaava ja ottanee samanlaisena uran avausvoiton. Juha Sandelinin suojatti peruutteli alkumatkalla kolmannelta takajoukkoihin. Se vaihtoi 6. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle ja kiri ulkoradoilla oikein vahvasti maaliin asti. Viimeiset 700 sujuivat upeasti 13,6-vauhdilla. Onnistuessaan Diamond Minevoittanee. 

HAASTAJAT: 6 Unique Miracle on kehityskykyinen menijä, joka kyllä voittaakin vielä. Turussa se tuli toiselta ilman selkää sitkeästi maaliin asti. 8 Amadeus Possible paransi Forssan kisasta paljon. Se nousi Loviisassa 2. kaarteessa kakkosradan jonon veturiksi ja punnersi vahvasti varmaan voittoon. 12 Beach Girl vaikuttaa hyvältä aloittelijalta, joka ei kuitenkaan taida vielä tajuta kilpailemisen luonnetta. Uran avauksessa tamma laiskotteli etusuoralla keulasta ja jäi 2. sisälle. Se teki hyvän suorituksen, vaikka ei pystynyt haastamaan Crossfire Annieta. 

 

Lähtö 2

A – 9        B – 11, 10, 4, 13, 2, 8, 7, 6, 5           C – 3, 1, 12

SUOSIKIT: 9 Elevis ei yleensä ehdi alkumatkalla nopeimpien mukaan, mutta kuittaa sen vahvalla loppukirillä. Tuoreimman kisan perusteella se on saanut nopeutta oleellisesti lisää. Ori jäi kirilenkin alussa toiselle ilman selkää ja jatkoi viimeisellä takasuoralla keulahevosen laukattua kärkeen. Valtrauksen poika torjui 28,0-lopetuksessa Vonkarin niukasti ja oli parempi kuin aikaisemmin. 

HAASTAJAT: 11 Laval Rols on parannuspotentiaalia omaava menijä, sillä kilpaileminen ei ole sille vielä selvää. Forssassa virkeä oripoika sai kärjen lähellä makoisan reissun ja kiri Riinan Kirman jälkeen toiseksi. 10 Y.P. Son on vahvasti tuloillaan. Teivossa se pisteli joukon hänniltä kirilenkin 28,2-vauhdilla. 4 O.Å. Erikuva on epävarma menijä, joka ei kuitenkaan ravatessaan jätä leikkiä kesken. Loviisassa se voitti pitkällä kirillä helposti, vaikka jäi maalisuoralla odottamaan muita. 13 Energia Urho pystyisi lahjoiltaan paljon, mutta juoksumotivaatio ei ole aina parhaalla tasolla. 

 

Lähtö 3

A – 6, 1      B – 2, 4, 3, 5,7

SUOSIKIT: 6 Fullhand Comery kilpailee varsin sattuvassa sakissa ja on pitkän matkan avainhevonen. Ruuna on enemmän vahva kuin nopea, ja se on tottunut kilpailemaan tätä kovemmissa lähdöissä. Martti Keskisen ajajamestaruudessa 12.7 ruuna ravasi ylivauhtisessa kisassa 5. ulkona ja tuli Quellin voittaessa hyvin maaliin asti. Viimeisin voitto tuli hevosen edettyä aikaisessa vaiheessa keulapaikalle. Se sai kirilenkin alussa painetta ja oli ihan urhea. Nelivuotiaalla voi ajaa pienessä lähdössä monella tavalla, eivätkä ratkaisut jo matkalla ole poissuljettu vaihtoehto. 1 Laurila’s Gimli on mennyt viime kisoissaan alati eteenpäin ja tulee samanlaisena nousemaan selvästi sarjoissaan. Turussakin esitys oli mainio, vaikka ruuna ei pystynyt kirivaiheessa haastamaan kärkeä. Se piti 3. ulkoa oman vauhtinsa positiivisesti. Matkasta tuskin on ainakaan haittaa. 

HAASTAJAT: 2 Summer Season taas tuskin ainakaan hyötyy matkasta, mutta sen kunto on ehkä parempi kuin koskaan aikaisemmin. Viimeksi viisivuotias juoksi 4. ulkoa ja tuli sijoitustaan paremmin, sillä joutui loppukurvissa aivan ulos. 4 Brass N Sassy menetti viimeksi sammuvan takana pahemman kerran asemiaan. Tamma puurtaa monesti turhakin tasapaksusti, mutta ainakin nappijuoksulla menestykseen on mahdollisuudet.

 

Lähtö 4

A – 6      B – 7, 2, 3, 10, 5, 4, 9, 8, 1, 11     C – 12

SUOSIKKI: 6 Syneri ei taida olla ravia avatessaan normaalisti kukistettavissa. Se on noussut aivan valtavaan iskuun ja tehtävä vaikuttaa suoraviivaiselta. Forssassa se laukkasi jo lähtöautoa lähestyttäessä ja tippui harha-askelissaan kauaksi kärjestä. Ari Kotikulman suojatti hurjasteli viimeiset 1600 25,6-vauhdillla. Ravilla ruuna hakee johtopaikan haltuunsa ja vie tätä tehtävää maaliin asti. 

HAASTAJAT: 7 Touko Kevätön on edellisen tavoin pystyvä hevonen, mutta alkumatkan hitaus tekee sen juoksuista monesti kovin vaikeita. Teivossa se polki lähtölaukan jälkeen 1800 25,6-tahtia. Ehjällä juoksulla kärkipään sijoitus on selviö. 2 Rokkoff sai Jämsässä onnistuneen reissun sisäradalla ja kiri viimeiset 70024,8-kyytiä, vaikka ravi meni lopussa epävarmaksi. Kysymys kuuluu, saako valmentaja orista yhtä paljon irti? Ainakin alkuasemat ovat mainiot. 3 Voima-Simo tunnetaan väkivahvana jyränä, jonka voimat eivät lopu kesken. Se ei ole alussa nopeimpia, mutta runttaa ravatessaan kirivaiheessa korkealle. 

Juoksunkulku: 6 Syneri ampuu johtoon ja saa 1 Passikuvan taakseen. Keulahevonen saa vetää mieleistään tahtia. 

 

Lähtö 5

A – 9       B – 3, 5, 4, 8, 1, 10, 7         C – 6, 12, 11, 2

SUOSIKKI: 9 Daisy Nash oli pitkään tipsihevosena, muttaonnistumiset antoivat odottaa itseään toissa kerran Turun kisaan. Siinä No Chipin tytär jäi vetämään toista rataa ja mursi maalisuoralla keulassa juosseen Exceptionalin vastarinnan. Tuoreimmassa startissaan Anniina Lindforsin suojatti haki 2. puolikkaalla voimalla johtopaikan, mutta sen hinta oli 13,5-vauhtinen avauslenkki. Daisy Nash oli kovia hevosia vastaan erittäin urhea. Tamma kilpailee nyt paljon köykäisemmässä seurassa ja on kaarteet ravatessaan tulossa voittajaesittelyyn.

HAASTAJAT: 3 Susan Sapphire sai viimeksi ansaitun onnistumisen pitkän epäonnen jälkeen. Se avasi kärkipaikalle, jolta piti varmoin ottein maaliin asti. Vahva tamma on taas saanut hyvän lähtöpaikan, eikä se tunnu kovin riippuvaiselta juoksupaikoista. 4 Banyana Savoy avasi Tommi Kylläiseltä vähän ponnettomalla esityksellä 4. sisältä. Aika oli kuitenkin kelvollinen, ja valmentaja odottaa pikkutamman petraavan startti alla oleellisesti. 5 Silenos Speyburn on kisannut tätä kovemmissa lähdöissä, mutta palaa nyt tauolta. 8 Touch Me To pystyy kokemuksen myötä parantamaan, mutta voi saada nyt tosi vaikean juoksun. 

Juoksunkulku: 3 Susan Sapphire lienee kisan keulahevonen, vaikka se ei ole ensimetreillä mikään katapultti. 

 

Lähtö 6

A – 8      B – 7, 3, 6, 1, 2, 5        C – 9, 4

SUOSIKKI: 8 Mark More on menijä, jonka voittosumman ei oikein uskoisi olevan alle 25 tonnin. Esimerkiksi Kouvolassa viisivuotias kiritti maan parhaisiin hevosiin lukeutuvaa Cameron Evoa 2. ulkoa hienosti. Viimeiset 600 metriä se pisteli lennokkaasti 09,1-tahdilla. Jotain hevosen luokasta kertoo se, että esimerkiksi taustajoukkoihin lukeutuva Niki Finnström pitää viime kerran suoritusta selvänä pettymyksenä, vaikka ruuna kuolemanpaikalta 12,1-tuloksen. Pienessä lähdössä Mark Morella voi ajaa monella tavalla. 

HAASTAJAT: 7 Ronaldo Malibun voittosumma on niin ikään kykyihin nähden alhainen, eikä se oli ikäkausikisoissakaan ihan pihalla. Teivossa ruuna kohosi 5. ulkoa viimeisen takasuoran alussa kolmannelle ja kiersi ulkoradoilla Bombardin voittaessa oikein hyvin. Viimeiset 700 hevonen kellotutti 11,5-vauhdilla. 3 Volume Ace menetti viimeksi kovassa lähdöissä huonoissa selissä asemiaan ja tuli kulisseissa hyvin sisään. Ruunalla on mukava luokka, mutta otteissa ei ole ollut parasta rähinää. 6 Mass Attack ei viimeksi täysin luovuttanut vaikkei pysynyt lopussa kärjen kyydissä. Ruuna olisi hyvällä selkäjuoksulla vaarallinen lopussa. 

Mahdollinen ohipeli: 1 Wild Celebrity on ottanut voittonsa paljon tätä helpommista tehtävistä ja lienee tolppaputkessa yliarvostettu. Ruuna on kaiken lisäksi vaihtanut viime juoksun jälkeen valmentajaa. 

Juoksunkulku: 1 Wilds Celebrity pystynee kuskin niin halutessa torjua 6 Mass Attackin alussa. Jompikumpi rankingin kärkinimistä voi tehdä taktisia liikkeitä jo matkalla. 

 

Lähtö 7

A – 3, 9, 2, 4       B – 7, 5, 11, 10        C – 8, 1, 6

SUOSIKIT: 3 Capo The Yankee meni tällä kaudella mm. 12,8-tuloksen, joka on tähän sakkiin todella kovaa valuuttaa. Viimeksi se oli Chiquen voittamassa 64-lähdössä aivan ponneton, mutta hevonen ei ole ennenkään mennyt kengillä oikein mihinkään. Tällä kertaa Mauno Mäntylän suojatin on taas tarkoitus kisata avokavioin. Nelivuotiaalla on tällä kaudella menestystä paljon tätä kovemmissa lähdöissä, ja etenkin keulaan päästessään se olisi voiton suhteen vahvoilla. 9 Talladega Ranger on kyvyiltään kisan eliittiä. Tommi Kylliäisen suojatille on tässä luvassa tasainen reissu, ja se pystyy nousemaan kirivoimillaan korkealle. Hevonen ei tosin ole maailman selkeäravisin, ja kaarrejuoksu voi tuoda pulmia. 2 Scream Carambola oli Turussa lupaava. Se oli reipastahtisella avauslenkillä mukana keulan vaihdossa ja lopetti johtavan takaa kovaa, vaikka kuski veti sen ihan poikittain ulos. 4 Ready Credit ryhdistäytyy viime kisaan paljon Kokemäeltä. Tamma kesti pitkän kirin kolmatta ilman selkää kunnialla. 

HAASTAJAT: 7 Nat King on kummassakin viime kisassaan virunut huonoissa selissä. Esimerkiksi viimeksi ruunalla vaikutti olevan paljon voimia maalissa. Seiskaradalta juoksua on vaikea saada. 5 Opal Boy voitti Loviisassa johtavan takaa tyylikkäästi, mutta kuski vaihtuu nyt paljon kokemattomampaan. 

Juoksunkulku: 2 Scream Carambola ja 3 Capo The Yankeeratkaisevat kärkipaikan kohtalon kiihdytyksessä. Alun jälkeen vauhti rauhoittuu. 

 

Lähtö 8

A – 8, 2      B – 7, 4, 1, 3, 5        C – 6

SUOSIKIT: 8 Earthquaker lienee kihisevä peli-idea ravien kahdeksanteen lähtöön. Ruuna on aina tiedetty hyväluokkaiseksi, mutta sen suorittaminen on ollut varsin epätasaista. Viimeksi hevonen palasi kurkkuoperaation jäljiltä radoille ja näytti mainiolle. Se avasi keulaan ja jatkoi johtaneen Adrienne’s Amin takana. Kuusivuotias ei saanut lopussa kiritilaa ja tuli rintaman takana voittovoimissaan maaliin. Pienessä lähdössä kasirata ei ole mitenkään mahdoton lähtöpaikka, ja Eartquaker nostetaan suosikiksi asti. 2 El Senor Deo on hyväkapasiteettinen menijä, mutta Riihimäen kaarteet voivat tuoda sille pulmia, kun kurvijuoksu on muutekin kompastuskivi. Ruuna on saanut viimeisissään onnistuneet reissut sisäradalla ja tehnyt hyvät kirit. Sami Nummi on kisan kuskikärkeä, mutta joutuu ainakin viimeisessä kaarteessa laittamaan kaikki taitonsa peliin.

HAASTAJAT: 7 Here I Go Again jäänee pelimielessä pahasti unholaan. Hevosella on niin ikään kaarteiden kanssa vaikeuksia, mutta sillä olisi virettä pitkälle. Vermossa Ari Norosen suojatti hurjasteli alun laukan jälkeen viimeiset 1900 14,5, josta avauslenkki 13,1-kyytiä. 4 Willes Ametist oli toissa kerralla surkea, mutta Teivossa taas parempi, vaikka kuntohuippu taitaakin olla ohitse. Tuoreimmassa kisassaan se veti keulassa kovaa ja oli ratkaisumetreillä tasainen. Jos Oona Halmeen ajokki pääsisi ilman hulluttelua keulaan, se olisi kärkisijojen suhteen kova luu. 

 

Lähtö 9

A – 2        B – 1, 7, 10, 3, 12, 16, 14, 4, 15, 6, 8, 11       C – 5, 13

SUOSIKKI: 2 Eyes On Alley vaikuttaa sarjoissaan nopeasti nousevalta ja lupaavalta aloittelijalta ja erottuu sekavassa troikkalähdössä suosikiksi. Feast Your Eyesin tytär oli Porissa täysin ylivoimainen hyökättyään 3. ulkoa kiriin loppulenkin alkupuolella. Viimeksi Esa Ylilammin suojatti kiri 4. ulkoa viimeiset 700 ulkoradoilla vahvasti 14,1-tahdilla. Nelivuotias on lähellä voittoa, mikäli voltin kakkosrata ei tuo ongelmia. 

HAASTAJAT: 1 Moira Maguire kulki Porissa laukan jälkeen lupaavasti 1900/16,8-vauhtia. Tamma on näistä asemista varottava, vaikka kannattaa muistaa, että monesti hevoset kulkevat laukkojen jälkeen kovempaa kuin normaalisti. 7 Stormworm oli Jämsässä keulassa, mutta jäi etusuoralla 2. sisälle. Se nousi jatkossa toisella radalla ja oli ratkaisuvaiheessa pehmeä. Tammalla on kuitenkin potentiaalia selvästi parempaan. Viisivuotias lähtee liukkaasti, joten saanee juoksuradalta hyvät asemat. 10 Tomorrow’s Hope kilpaili edellisen kanssa samassa lähdössä ja lopetti 3. sisältä voittomatsiin. Nyt se joutuu kuitenkin matkaan 20 metriä Stormwormia taaempaa. Lisäksi nelivuotias on suorittanut vaihtelevasti. 3 Rexamor otti viimeksi 13,5-avauksessa kärkipaikan, jolta oli ihan sitkeä. 

 

Lähtö 10

A – 3, 1, 5, 4       B – 11, 6, 10, 8, 7, 9         C – 2

SUOSIKIT: 3 Tosi Voima on monipuolinen aloittelija, joka pystynee petraamaan selvästi monella osa-alueella. Ennen taukoaan se avasi vauhdilla 2. sisälle, josta jatkoi kirilenkin alussa keulaan. Kuusivuotias ei koskaan luovuttanut, vaikka jäi kalkkiviivoilla toiseksi. Tauon aikana kävi toki vähän negatiivisia asioita, sillä ruuna sai Karhulta naarmuja. Tosi Voima juoksee uransa ensimmäisen autolähdön, mutta olkoon siitä huolimatta avoimen kisan niukka suosikki. 1 Joihovi avaa kovaa, joten juossee tässä kärjessä tai sen takana. Viimeksi se ei jättänyt missään vaiheessa leikkiä kesken, vaikka ei saanutkaan kärkihevosista mitään otetta. 5 Tähti Elmeri on lähdön epävarmimpia, mutta kapasiteettia olisi tosi pitkälle. Toissa kerran 30,7-tuloksessa ruuna ehti laukata kahteen otteeseen. 4 Piljettiesiintyi Jämsässä hengettömästi noustuaan viimeisellä takasuoralla johtavan takaa 2. ulos. Vieremällä tamma veti keulassa kovaa ja loisti, joten Timo Sikanen yrittänee tässäkin kärkipaikalle.

HAASTAJAT: 11 Singer on ihan pääsevä menijä, mutta kulmikas tyyli lipsahtaa usein laukan puolelle. Kova matkavauhti suosisi Timo Toivan suojattia. 6 Kromaus laukkasi viimeksi pahoin lähtöön, mutta paikkasi erheen hyvin. Jaksoa olisi, mutta etenkin alkumetreillä ravi on aikamoista sekasotkua. 

 

T4, pieni systeemi

I​6 Syneri

II​9 Daisy Nash

III​8 Mark More

IV​3, 9, 2, 4

4 riviä 2 euron panoksella = 8,00 euroa

 

T4, suuri systeemi

I​6 Syneri

II​3, 9, 4, 5, 8, 1, 10

III​8, 7

IV​3, 9, 2, 4, 7

70 riviä 0,40 euron panoksella = 28,00 euroa

 

DUO, lähdöt 6&7

8 – 3​50%

8 – 2​25%

8 – 4​25%

 

TROIKKA, lähtö 7

I​3, 9, 2, 4

II​3, 9, 2, 4, 7

III​3, 9, 2, 4, 7

48 yhdistelmää 0,50 euron panoksella= 24,00 euroa

 

TROIKKA

I​2 Eyes On Alley

II​1, 7, 10, 3, 12

III​Kaikki hevoset 

65 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 32,50 euroa 

 

 

Parhaat pelikohteet:

***Diamond Mine (L1)

***Syneri (L4)

**Mark More – Ronaldo Malibu (L6)

**Daisy Nash (L5)

**Capo The Yankee (L7)

**Earthquaker (L8)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

Vihjeet 7.7.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 5, 4, 3      B – 7, 2, 9, 6, 1     C – 8, 10

SUOSIKIT: 5 Angry Beat olkoon avauslähdön suosikki. Se oli koelähdössä oikein positiivinen. Viisivuotias pisteli johtopaikalta loppulenkin 17,2-vauhdilla eikä kaikki ollut edes pelissä. Turussa ruuna laukkasi toisessa kaarteessa ahtaassa paikassa. 4 Crossfire Annie laukkasi Mikkelissä ensimmäisessä kaarteessa, mutta selvisi silti hidasvauhtisessa kisassa 2. ulos.  Tamma tuli kovaa maaliin ja kellotutti viimeiset 1800 20,1-vauhdilla. Nelivuotias pystyy selvästi viime kertaa kovempaan noteeraukseen. 3 Beach Girl tuli kokeessa 4. sisältä kirilenkin 19,4-tahtia hyvällä tyylillä. 

HAASTAJAT: 7 Club Nord Lee tyytyi viimeksi seurailemaan kovan tuloksen. Kyseessä on kehityskykyinen menijä, jonka voitto voi kuitenkin olla tiukassa, jos suosikit onnistuvat. 2 Mas Darling ei vielä helmikuussa loistanut, mutta on voinut mennä sen jälkeen paljon eteenpäin. 

 

Lähtö 2

A – 9       B – 1, 6, 7, 2, 8, 11, 14, 4           C – 12, 15, 5, 13, 3, 10

SUOSIKKI: 9 Jonnan Jysäys on yksi ravien todennäköisimmistä voittajista. Kokemäellä viisivuotias nousi etusuoralla 3. sisältä toiselle ja haastoi vahvasti voittaneen Qepe Pointin 31,8-vauhtisella kirikierroksella. Ori lienee ehdottomasti lähdön pystyvin ja on ehjän juoksun tehdessään kiinni voitossa. 

HAASTAJAT: 1 Lento-Einari ei saanut kokeessa kiriapua, mutta pisteli silti viimeisen lenkin 36,3-vauhdilla. 6 Vosmari tuli viimeksi johtavan kupeelta ihan mukavasti maaliin asti ja kokee nyt merkittävän ohjastajanvaihdoksen. 7 Heinäpiika seuraili viimeksi sisäradalta, mutta vastaava tulos riittäisi tässä korkealle.  

 

Lähtö 3

A – 14, 6, 3, 8           B – 1, 4, 11, 5, 7, 12, 2, 9, 10

SUOSIKIT: 14 Lucky Moose on montékisan kovin menijä, mutta kysymys kuuluu, onko 80 metrin takamatka jo liikaa? Kokemäellä ruuna taittoi matkaa toisella radalla porukan hännillä. Se kohosi kirilenkin alussa kolmannelle ja tykitti maalisuoralla kovaa aivan 6 Harmigedon Tinkerin rinnalle. Harmigedon Tinker piti voittoon 18,3-vauhtisen kirilenkin päätteeksi. Kaksikon välimatka on nyt sama, mutta toisaalta edellä mainitun juoksu ei nyt luultavasti mene yhtä hyvin. 3 Cut Brandy voitti montédebyyttinsä viimeksi tultuaan johtopaikalta viimeisen kierroksen 19,7-vauhtia. Keulasta kärkisijaan olisi tässäkin hyvä sauma. 8 The Jade Caramel voisi olla kisan potentiaalinen yllättäjä, vaikka iskukyky jonkinlainen arvoitus onkin. Viime vuotisessa raviratsastusvoitossaan täyden matkan 18,6-vauhtia. 

HAASTAJAT:1 Fanizzi on hyvällä ratsastajalla makoisista asemista varottava. 4 Meri Font oli Kokemäellä vähän tasapaksu, mutta pystynee selvästi parempaan. 11 Wargame avaa monen muun tavoin uudessa lajissa, mikä tekee lähdön arvioinnista vaikeaa. 

 

Lähtö 4

A – 1      B – 2, 5, 3, 8       C – 4, 7, 6

SUOSIKKI: 1 Piece Of Rock oli Kriteriumin finaalissa hieno kolmas ja olisi varmaan tehnyt ikäluokkalähdöistä suuremmankin tilin, ellei olisi loukkaantunut noin vuosi sitten. Koelähdössään Utalan perheen suojatti nousi viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toiselle ja kiri hyvin maaliin. Kirilenkki sujui 14,6-vauhdilla. Pienessä lähdössä kovaluokkaisella menijällä on mainio sauma palata heti voittokantaan. Kyseessä on asiallinen avaaja, joka voisi pitää johtopaikan, jos kuski riskillä satsaisi lähtöön. 

HAASTAJAT: 2 Reverend Dred oli kipeä viime kisaansa, jossa taipui toiselta ilman selkää pahoin. Kyseinen juoksupaikka ei tosin muutenkaan ole hevosen mieleen. Joka tapauksessa ruuna on tottunut kisaamaan tätä kovemmissa lähdöissä. Aktiivisella kiihdytyksellä keulapaikalle pääsemiseen on hyvä sauma. 5 Golden Eleven on tehnyt viimeisissään ihan mukavia kirejä, mutta kuitenkin aivan paras terä on otteista puuttunut. Ruunan kohdalla erittäin positiivinen asia on, että kaikki juoksupaikat sopivat. Kotiradan maskotti 3 Beatboxer esiintyi viimeksi ylisarjassa mukavasti ja tekee selvää uutta tulemista. 

Juoksunkulku: Eturivissä on normaalia hitaampia avaajia. 1 Piece Of Rock voisi torjua ladattaessa ulkoa tulevat, mutta todennäköisemmin Juha Utala ottaa luokkahevosella alun vähän varman päälle. 2 Reverend Dredillä on hyvä sauma ottaa johtopaikka, jolta sillä myös ajettaisiin. 

 

Lähtö 5

A – 5, 2       B – 11, 4, 12, 10, 7, 14, 1, 8, 13, 6         C – 9, 3

SUOSIKKI: 5 Singer olkoon valinta suosikiksi, vaikka valjakko on epäonnistumisalttiimpi kuin toinen suosikeista. Tamma oli tiistain startissaan kummallisen unohdettu, sillä esimerkiksi viimeisimmässä Riihimäen vierailussaan se oli tekemässä aivan loistavaa esitys ennen viimeisen kurvin alun laukkaansa. Singer juoksi toisella radalla ilman selkää, mursi keulahevosen vastarinnan ja oli matkalla kohti voittoa. Teivossa se kiri tasaisen juoksun jälkeen maalisuoralla ykköseksi. Timo Toivan suojatin laukka nostaisi paljon 2 Moona-Min voittosaumoja, sillä pahan vastustajan ohella se postaisi lähdön potentiaalisimman vauhdinpitäjän. Moona-Mi on kyllä petrannut, mutta ei se kuitenkaan ole mikään maailman kovin puristaja. Riihimäellä tamma jäi pussiin ja viimeksi se hallitsi 64-lähtöä keulasta saatuaan oman juoksun. Esa Holopaisen suojatti juossee tässäkin johtopaikalla. 

HAASTAJAT: 11 Koljanteri on monesti kohdannut ikäluokkansa kovempia menijöitä, kuten torstaina Mikkelissäkin. Ruuna juoksi Varsakunkun karsinnassa, jossa kiri 3. ulkoa Sippimiehen voittaessa oikein positiivisesti. Kyseessä taisi olla toistaiseksi uran paras juoksu. 4 Kurtakon Hulda teki Porissa oikein hyvän juoksun noustuaan viimeisellä takasuoralla sisältä toiselle ja tehtyään ennätyksensä. Tamman kohdalla hälytyskellot soivat siinä, että se ei ole vielä koskaan voittanut. 12 Lakoste on paljon tauluaan pystyvämpi menijä. Ori laukkasi viimeksi noususta. Kuski on tosin ajanut usein kovin passiivisesti. 

Juoksunkulku: 2 Moona-Mi johtaa joukkoa. 5 Singer vaatii ravatessaan vauhtia rinnalla. Porukka tullee aika hajallaan maaliin. 

 

Lähtö 6

A – 9      B – 7, 6, 5, 3, 1, 11, 10, 8, 12,2, 4

SUOSIKKI: 9 Sahara Hot Mama taisi tehdä viimeksi uransa parhaan juoksun ja on nykykunnossaan tämän kisan avainhevonen. Viisivuotias kohosi 64-lähdössä viimeisen takasuoran alussa kolmannelle, jatkoi viimeisessä kaarteessa jo neljännelle ja tuli vahvasti maaliin asti. Viimeiset 700 sujuivat 13,4-vauhtia. Onnistuneen juoksun saadessaan Antti Teivaisen ajokki on paha kukistettava. 

HAASTAJAT: 7 Sanni Sky kukisti edellisen viime kohtaamisessa, mutta sai paljon helpomman juoksun noustuaan 3. sisältä viimeisessä kaarteessa ulos. Kiihdytyksen onnistuminen on tässä kisassa menestysmahdollisuuksien kannalta merkittävässä osassa. 6 Ready Credit eteni viimeksi aikaisessa vaiheessa keulaan, josta oli ratkaisumetreillä pehmeä. Hevosella on kuitenkin potentiaali paljon parempaan. Kannattaa lisäksi muistaa, että tamma on parantanut, kun kenkiä on riisuttu tai jenkkikärryt laitettu perään. 5 Here I Go Again on laukkaillut viimeisessä kaarteessa, mutta on tauluaan parempi. Tamma oli esimerkiksi viimeisimmällä Riihimäen vierailullaan tototaistossa, kun hyppy tuli. Ari Even suojatti olisi yllätysvalmis, jos pääsisi livahtamaan sisäradalle kärkeen tai sen lähelle. 3 Expanse’s Hope teki keskiviikkona oikein rehdin kirin ja on yksi monista mahdollisista. 

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2, 3, 5 ja 7 avataan kaikilta lujaa. Keulassa lienee lopulta 5 Here I Go Again tai 7 Sanni Sky. 

 

Lähtö 7

A – 7, 4        B – 10, 9, 2, 1, 5, 8, 3, 11       C – 12, 6

SUOSIKIT: 7 Albino Brave on ulkona olevalta lähtöpaikaltakin kisan suosikki, sillä kilpailee normaali kevyemmässä sakissa. Hevosella on kuudennesta sijasta huolimatta alla oikein hyvä suoritus. Ruuna kohosi 2.ulkoa viimeisen takasuoran alussa kolmannelle ja eteni pian toiselle ilman selkää. Albino Brave pisteli viimeiset 800 13,2-vauhdilla, vaikka ei pystynyt Sahara Sandstormin voittaessa ihan kärkeen. Kiihdytyksen onnistuessa Tapio Perttusen suojatti osallistunee voittomatsiin. 4 Boss on parantanut sen jälkeen, kun sillä on lyöty jenkkikärryt perään. Toisaalta ruuna oli vielä parempi Porin lähtöönsä, vaikka toki sai silloin viime kisaa onnistuneemman juoksun. Jukka Torvisen ajokki pystyy onnistuneen selkäjuoksun saadessaan kamppailemaan voitosta. 

HAASTAJAT: 10 Personal Trainer on näihin lähtöihin hyväluokkainen menijä, mutta sen suoritukset ailahtelevat kovin paljon. Viimeisimmässä kisassaan ruuna painoin muiden edellä hurjaa ylivauhtia ja taipuminen oli aivan ymmärrettävää. 9 Enderbest on oikein hyvässä iskussa ja voi nyt saada oikein onnistuneen selkäjuoksun. Kahdessa edellisessään ruuna on tullut hyvin maaliin asti, vaikka juoksut eivät ole menneet putkeen.

Mahdollinen ohipeli: 5 Game Of Live voitti viimeksi ylivauhtisen ja paljon tätä kevyemmän lähdön 4. ulkoa niukasti. Vastus on nyt oleellisesti tiukempi, ja tamma lienee voitto alla liikaa pelattu. 

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 2 avataan hyvin, mutta 7 Albino Brave täräyttää voimalla johtopaikalle, jolta sillä myös ajetaan. 

 

Lähtö 8

A – 6, 2        B – 4, 5, 3, 1, 7

SUOSIKIT: Kahdeksas lähtö on varsin tasainen vääntö. 6 Ponutella olkoon helpottuvassa sakissa niukka suosikki, vaikka se ei erityinen voittokone olekaan. Jyväskylässä Martti Hämäläisen suojatti kohtasi kovia tammoja. Se kohosi 4. ulkoa kirilenkin alussa kolmannelle ja laukkasi maalisuoralla rahasijan. 2 Hurjaharja ravaa kovin kummallisesti eikä erityisen kauniisti, mutta kapasiteetti on kuitenkin varsin hyvä. Toissa kerralla ori kiri loput 700 27,5-vauhdilla. Viimeksi se laukkasi toiselta ilman selkää viimeisellä takasuoralla, kun ei ollut vielä kylmä. 

HAASTAJAT: 4 Packer tekee nykyisellään luotettavaa jälkeä, mutta on ehkä turhankin tasainen punnertaja. Lahdessa ruuna sai Runoneidon voittaessa täydellisesti onnistuneen juoksun 2. ulkona. 5 Tulipiippu paikkailee jatkuvasti laukkojaan hyvällä tyylillä, mutta täydelliset onnistumiset ovat loistaneet poissaolollaan. 

 

Lähtö 9

A – 1, 3, 9       B – 11, 12, 7        C – 8, 4, 5, 6, 2, 10

SUOSIKIT: Kolme hevosta erottuu omaan kastiinsa. 1 Stonecapes Respect paransi viime kisaan paljon ja pyrkii nyt koko matkan johtoon, vaikka vastus tuoreinta kisaa tiukempi onkin. Mikkelissä Hannu Torvinen käskytti viimeisen takasuoran alussa ajokkinsa kiriin 2. ulkoa, ja valjakko oli kirivaiheessa täysin ylivoimainen. Hiljattain Tapio Perttusen valmennukseen siirtynyt 3 Mon Propre tuntuu petraavan koko ajan. Tuoreimmassa kisassaan nelivuotias vaihtoi hidastempoisessa lähdössä viimeisellä takasuoralla sisäradalta toiselle ja tykitti ulkoradoilla loput 600 hienosti 12,8-vauhdilla. Ainakin paikan toiselta ilman selkää välttäessään ruuna pystyy kamppailemaan voitosta. 9 Easy Diamond on kehityskykyinen aloittelija. Ruuna kilpaili viimeksi kovassa 64-lähdössä, ja kuski ei lähtenyt matkalla fiksusti vastaamaan koville takamatkalaisille. Nelivuotias ei yksinkertaisesti riittänyt, mutta vastus ei ole nyt yhtä kova. 

HAASTAJAT: 11 Shadow Pro Mcqueen ei loistanut keskiviikkona sisäradalta, mutta voi parantaa starttirytmin tihentyessä. Teivossa ennen pientä taukoa nelivuotias vaikutti toiselta ilman selkää menestyjältä, kunnes laukkasi viimeisellä takasuoralla. 12 Assured Manager laukkasi Riihimäellä loppukurvissa voimissaan ja on paikasta huolimatta mahdollinen yllättäjä. 

Juoksunkulku: 1 Stonecapes Respect lähtee johtamaan joukkoa. 

 

Lähtö 10

A – 6, 1, 7         B – 2, 5, 9, 4, 10     C – 3, 11, 12, 8

SUOSIKIT: Ilta päättyy varsin vaikealla lähdöllä. 6 Hot Chocklit Kiss vaikuttaa kelpo menijältä ja olkoon suosikki. Teivossa tamma oli hyvä kakkonen, vaikka oli mukana 13,5-avauksessa. Kyseessä on vikkelä avaaja, joka voi saada kiihdytyksessä makoisat asemat. 1 Susan Sapphire on tähän sakkiin pystyvä menijä. Tamma otti välillä lukuisia lähtölaukkoja ja kulki niiden jälkeen kovaa. Viimeksi se kiersi kovassa lähdössä alkumatkan kolmatta ja tuli toista rataa positiivisesti perille. 7 Cosetta Rai on kisan ideahevonen. Se laukkasi Lappeessa pahoin alussa, mutta tamman oli kuljettava kulisseissa esimerkiksi viimeiset 1200 ainakin alle 18,0-vauhtia. Ravilla Cosetta Rai pystyy ehdottomasti pärjäämään, kun Ari Moilanen ottaa vielä ohjat. 

HAASTAJAT: 2 One Who Run kohosi Loviisassa viimeisellä 3. ulkoa kolmannelle ja osallistui voittomatsiin, vaikka ravi meinasi väkisin kadota maalisuoralla. 5 Shot On Goal ei ole erityisemmin loistanut, mutta seuraillut onnistuneilla juoksuilla mukaviin tuloksiin. 4 Desire Deserie voitti Vermossa hidasvauhtisen kisan, mutta antautui viimeksi kolmannesta ulkoa todella pahoin. 

 

T4, pieni systeemi

I                                 1, 2

II                                 5, 2, 11

III                                 9 Sahara Hot Mama

IV                                 7, 4, 10, 9, 2, 1

36 riviä 0,20 euron panoksella = 7,20 euroa

 

T4

I                                 1, 2

II                                 5, 2, 11, 4, 12

III                                 9, 7, 6, 5, 3

IV                                 7, 4, 10, 9, 2, 1

300 riviä 0,20 euron panoksella = 60,00 euroa

 

DUO

9 – 7                                 85%

5 – 7                                 15%

 

TROIKKA, L7

I                                 7 Albino Brave

II                                 4, 10, 9, 2, 1

III                                 4, 10, 9, 2, 1

20 yhdistelmä 1,00 euron panoksella = 20,00 euroa

 

TROIKKA, L9

I                                 1, 3, 9

II                                 1, 3, 9, 11, 12

III                                 1, 3, 9, 11, 12

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 18,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

**Jonnan Jysäys (L2)

**Cosetta Rai (L10)

**Albino Brave (L7)

*Here I Go Again (L6)

*Koljanteri (L5)

*Ponutella (L8)

*Angry Beat (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

Vihjeet 16.6.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 2, 1, 8      B – 9, 5, 3, 6, 7, 12       C – 4, 13, 11, 10, 14

SUOSIKIT: 2 Halia Web saa suosikin paineet, vaikka juoksee vasta uransa ensimmäisen startin. Koelähdössään Ville Mäkelän suojatti näytti aivan loistavalle. Se ei saanut keulapaikalla oikein kiriapua ja pisteli kirikierroksen 18,4-vauhtia. Tamma tyyli oli 16,0-lopetuksessa oikein hieno. 1 Stormworm jäi Forssassa sisäratajuoksun jälkeen pussiin, joten on ennätystään parempi tekijä. 8 Susan Sapphire on paljon pystyvämpi kuin tulosrivistä voisi päätellä. Tamma on kahdessa viimeisessään paikannut alkulaukat oikein loistavasti. Esimerkiksi Lahdessa viimeiset 1500 sujuivat 17,4-vauhtia, vaikka kirilenkillä oli kiertämistäkin.

HAASTAJAT: 9 Uniquesine laukkasi viimeksi tosi pahoin lähtöön ja menetti heti pelin. Lappeessa nelivuotias haki ensimmäisellä takasuoralla johtopaikan, jolta lopetti 16-vauhtia. 5 Zumuman oli viimeksi ihan rehti toiselta ilman selkää hidastempoisessa kisassa. Ruuna kokee nyt kuskin parannuksen ja on mielenkiintoinen seurattava.

 

Lähtö 2

A – 16, 7, 5       B – 11, 14, 15, 1, 10, 6, 7, 4, 2, 9, 13, 3      C – 8

SUOSIKIT: 16 Vilkkeen Velmu on lahjakkaan oloinen aloittelija. Kokemäellä ori eteni 2. kaarteessa keulapaikalle ja lopetti kirilenkin todella ilmavalla tyylillä 32,0-vauhdilla. Juoksusta on nyt tulossa aivan erilainen, mutta reservissä on varmasti varaa parantaa. 7 Friiviri laukkasi Loviisassa alussa pahoin ja teki jatkossa hyvän suorituksen, vaikka vaikutti koko matkan epävarmalta. Viimeiset 1900 sujuivat lupaavasti 32,5-vauhdilla. 5 Elevis on niin ikään todella epävarma. Ori laukkasi Forssassa alussa eikä meinannut millään saada pykälää silmään. Kiripuolikas kuitenkin sujui hienosti 30,6-vauhdilla. 

HAASTAJAT: 11 Villinatar vaati Lahdessa 32,0-vauhtisella kolmannella puolikkaalla keulahevoselta vauhtia. Loppukurvissa motivaatio-ongelmat astuivat kuitenkin kuvaan. Ennätyksessä on paljon parantamisen varaa. 14 Pölyttäjä on tasapaksu puurtaja, joka petraa koko ajan menoaan. Forssassa se tuli 2. ulkoa Passion voittaessa mukavasti maaliin asti.  

 

Lähtö 3

A – 7         B – 10, 6, 8, 3, 9, 2         C – 4, 1

SUOSIKKI: 7 Pt’s Silly Billy kisaa kovassa iskussa ja on ravilla kiinni menestyksessä. Tuoreimmassa kisassaan tamma laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa ja tippui todella kauas kärjestä. Viimeiset 1300 sujuivat 14,1-vauhdilla ja hevonen tuli Mas Chilin voittaessa hyvin maaliin asti. 

HAASTAJAT: 10 Stonecapes Payman kärsi välillä pahoista raviongelmista, mutta ne tuntuisivat nyt olevan ohitse ja on muutenkin kohonnut elämänsä iskuun. Kokemäellä Antti Veteläisen ajokki sai makoisan juoksun 3. sisällä. Viimeisellä takasuoralla kiritilat aukesivat, ja kuusivuotias oli lopussa aivan ylivoimainen. 6 Hashtag on vahva jässikkä, jolla matka sopii. Tasavauhtisuus ja epävarmuus toisaalta varjostavat tekemistä. Mikkelissä Pasi Tikkalan suojatti oli toiselta ilman selkää ihan asiallinen, vaikka putosi maalisuoralla kärjen kyydistä. 8 Homehill’s Hugo ei viimeksi riittänyt Redemption voittamassa 64-lähdössä parhaille, mutta on tähän sakkiin kelpo menijä. 3 Cash On Go ei ole muuten loistanut, mutta kulki Forssassa ensimmäisen takasuoran laukan jälkeen viimeiset 1300 14,1-vauhdilla. 

 

Lähtö 4

A – 1        B – 4, 6, 11, 7, 9, 10, 8       C – 3, 2, 5

SUOSIKKI: Toto4-avauksessa on sinänsä kiusallinen tilanne, että 1 Give Me Match on aivan ylivoimainen menijä, mutta sisäradalta sillä on olemassa jonkinlainen pussitusriski. Tosin tuoreimmassa kisassaan ruuna osoitti, että se on jonkin verran mainettaan nopeampi avaaja. Viisivuotias haki 11,5-avauksessa johtopaikan, veti kovaa vauhtia ja oli kovalla täyden matkan tuloksella aivan ylivoimainen. Pussituksetta Give Me Matchin voittoa ei vie kuin haaveri tai piilevä sairaus. 

HAASTAJAT: 4 Game Of Live seuraili viimeksi Salamakypärien lähdössä kovan tuloksen, minkä perusteella kunto on nousussa. Tamma olisi vielä aikaisemman perusteella oleellisesti parempi, jos etukengät riisuttaisiin. 6 Zingaro Dei Venti teki viimeksi selvästi parhaimman Suomen suorituksensa. Se meni kiihdytyksessä johtavan kantaan, josta piisasi Herman Halmin voittaessa totoon. Nyt starttiväli vielä tihenee. 11 Speak Of The Devil oli mainion ajon jälkeen erittäin positiivinen Karin Haasteajossa. Kunto on sen perusteella kova, mutta paikka vaikeuttaa paljon, sillä se olisi paras sisäradalta. 

Juoksunkulku: 1 Give Me Match avaa kohtalaisesti, mutta ei varmaankaan pidä keulapaikka. Eiköhän Hannu Torvinen kuitenkin löydä raon nostaa toiselle. 3 Don Herkules on ensimmäinen keulahevonen, mutta se päästää selän eteensä. 4 Game Of Live avaa mukavasti, mutta todennäköisin ensimmäinen kysyjä lienee 6 Zingaro Dei Venti, vaikka myös 7 Callela Everest osaa avata kovaa. Kaikille kelpaa jatkossa suosikin selkä.

 

Lähtö 5

A – 1, 5, 2, 7        B – 3, 8, 6, 4       C – 12, 10, 11, 9

SUOSIKIT: 1 Lady Nightingale taitaa olla lähdön pystyvin hevonen, mutta se ailahtelee ja osaa ottaa laukkoja. Viimeksi suoritus oli positiivinen, vaikka sijoitus ei ole kirkkaimmasta päästä. Tamma juoksi Wingmanin voittamassa 64-lähdössä joukon hännillä ja kirissä oli edellä vetämättömiä selkiä. Viimeiset 700 sujuivat kiertäen 13,3-vauhdilla. Ravilla ja ilman pussitusta Ari Moilasen ajokki osallistunee voittokahinoihin. 5 Midsummer Love teki viimeksi uransa toistaiseksi parhaimman suorituksensa, ja on sen perusteella varottava, vaikka aikaisempi taso ei riittäisi. Tamma kiersi kolmannen kautta toiselle ilman selkää eikä koskaan luovuttanut. 2 Majestic Missy taipui viimeksi toiselta ilman selkää, mutta kyseinen juoksupaikka ei ole hevosen mieleen. Muutoin se on seurannut varsin kovissakin lähdöissä korkealle. Pieni pulma kuitenkin on voitontahto. 7 Tiffany Journey juoksi viimeksi suosikin kanssa samassa lähdössä eikä piisannut hänniltä kärkeen. Sitä ennen Mikkelissä Esa Holopainen kierrätti suojattinsa etusuoralla toiselle ilman selkää, josta tuloksena oli niukka voitto. 

HAASTAJAT: 3 Mas Bella suorittaa epätasaisesti, mutta pystyy hyvänä päivänään tosi koviinkin suorituksiin. Tommi Kylliäisen suojatti on pitkään ollut kovin epäonninen. 8 Zizzy Highness laukkasi viimeksi loppukaarteessa voimissaan. Kunto on hyvällä mallilla, mutta tältä paikalta parhaimmillaan kärjen läheltä oleva tamma tarvitsee tuuria.

Juoksunkulku: 4 Beauty Erin avaa tosi kovaa, mutta sillä haettaneen selkäjuoksua. 2 Majestic Missy lähtee reippaasti ja lienee todennäköisin lopullinen keula, muttei suinkaan varma sellainen. 

 

Lähtö 6

A – 16      B – 5, 2, 9, 1, 6, 11, 15, 14, 6, 3, 12, 4      C – 7, 13, 10, 8

SUOSIKIT: Kuudennessa lähdössä parhaasta hevosesta ei ole pienintäkään epäselvyyttä, mutta ei ole lainkaan kirkossa kuulutettua, että paras hevonen silti voittaa. 16 Eetu Rols on voitokas ja oikein lupaava menijä, jolla ei oikein ole heikkouksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hevosella on alla taukoa, ja että Riihimäellä on kaikkea muuta kuin helppoa voittaa kiertämällä. Lisäksi valmentaja-ohjastaja vielä vihjailee suhteellisen maltillisesta taktiikasta. Kaikesta huolimatta Eetu Rols on kisan selkeä suosikki.

HAASTAJAT: 5 Annan on epävarma, mutta ihan vahva punnertaja. Lahden ylivauhtisessa kisassa se kiersi etusuoralla toiselle radalla ilman selkää ja runttasi vahvasti ykköseksi. Ravilla Annan voi menestyä tässäkin kaikilta juoksupaikoilta, mutta voltin vitonen ei ole kapeahkolla radalla toivepaikka. 2 Jilian Lax ei hävinnyt viimeksi edelliselle paljoa ja meni toissa kerralla nappireissulla ennätyksensä. 9 Adven Ture ei päässyt tulemaan viimeksi 64-lähdössä täysin sujuvasti. Kunnossa ei ole vikaa, mutta viimeisen hevosen ohittaminen on ollut kovin vaikeaa. 1 Rokkoff peri viimeksi neljän hevosen lähdössä laukan myötä sijoituksen. Kehityskykyinen menijä ei ole hyvistä asemista unohdettavissa. 6 Pyöriän Salama jäi toissa kerralla pussiin ja sai viimeksi tosi raskaan juoksun. 

 

Lähtö 7

A – 3, 1        B – 11, 8, 2, 6, 10, 5       C – 7, 12, 9, 4

SUOSIKIT: 3 Northern Trick on kovissa liemissä rutinoitunut menijä, joka nousee positiivisten kommenttien jälkeen rankingin kärkinimeksi. Kyseessä on varsin monipuolinen kilpailija, joka pystyy menestymään monenlaisilla juoksuilla. Hevosen ongelma on ollut ravin katoaminen, mutta valmentajan mukaan hoitojen ansiosta tilanne on nyt parempi. Keulaan päästessään Northern Trick olisi vahvasti voitossa kiinni. 1 Mas Aristocrat oli muun muassa ikäluokkansa Tammaderbyn suosikki, mutta suurimmat rahat jäivät juoksemat. Tamma on mennyt jo pitkään alle parhaan tasonsa, mutta luokka ei ole kadonnut mihinkään. Loviisassa kuusivuotias nousi 4. ulkoa kierros jäljellä kolmannelle ja kiersi tasaisesti. Startti alla Mas Aristocrat voi mennä selvästi eteenpäin. 

HAASTAJAT: 11 Tango Vang on selvästi kisan eniten ansainnut. Ruuna lopetti viimeksi osaomistajan ajamana kaukana hänniltä mukavasti, viimeiset 700 14,7-tahtia. Nyt Olli Koivunen ottaa vahvistuksena ruunan ohjat. 8 Capo The Eemil ailahtelee, mutta pystyy ”pöljän” päivän sattuessa tosi koviinkin suorituksiin. Lahdessa loppusuoralla askel vähän painoi keulasta kovan matkavauhdin jälkeen. 

Juoksunkulku: 1 Mas Aristocrat tai 3 Northern Trick johtaa joukkoa varsin maltillista tahtia.

 

Lähtö 8

A – 2, 10       B – 4, 3, 1, 6, 5, 12, 8        C – 7, 11, 9

SUOSIKIT: 2 Energia Urho on vasta viisivuotias aloittelija, jolla voi olla vielä raviradoille paljon annettavaa. Lahdessa Energia Ossin poika haki ensimmäisellä takasuoralla voimalla johtopaikan. Se jäi reippaan matkavauhdin jälkeen kakkoseksi, mutta suoritus parani edellisestä kisasta huomattavan paljon. Nyt ruunalla vaikuttaisi olevan hyvä sauma koko matkan johtoon. 10 Unnan Vesseli taittoi Forssassa matkaa hännillä ja kiri 4 H.V. Tureksin vanavedessä ulkoa hyvin loppua. Unnan Vesselin uraa ovat varjostaneet terveysongelmat, jonka takia sitä on treenattu kovin nätisti. Niinpä ruuna voi parantaa huomattavasti saatuaan paussin jälkeen startin alle.

HAASTAJAT: 4 H.V. Tureks paikkasi Forssassa pahan alkulaukan kiertämällä vielä kärkikahinoihin. Luvassa lienee kärkipään sijoitus, mutta viimeistä hevosta ruuna ei meinaa ohittaa oikein millään. 3 Usvattava ei yksinkertaisesti riittänyt Riihimäellä, mutta paransi Forssaan, jossa punnersi onnistuneen juoksun jälkeen totoon.1 Moona-Mi otti Riihimäellä ensimmäisen kaarteen laukasta ja juoksupaikasta toisella ilman selkää huolimatta uran avausvoiton. Silloin Usvattava lähti 40 metrin takamatkalta Mona-Mihin nähden. 

 

Lähtö 9

A – 12, 10        B – 3, 4, 9, 6, 11, 5, 2, 1, 8, 7

SUOSIKIT: 12 Leemark’s Ghost on sarjoissaan nouseva ja kyvykäs menijä. Esimerkiksi maaliskuussa ruuna purjehti voittoon täydellä matkalla 15,5-tuloksella haettuaan ensimmäisellä takasuoralla kärkipaikan. Toissa kerralla se kiri hänniltä viimeiset 700 12,3-vauhdilla, mutta ei viimeksi vakuuttanut kurakelissä laukan jälkeen. Sami Nummi on kisan kuskikärkeä, ja voi luotsata suojattinsa vaikealta paikaltakin kärkikahinoihin. 10 Pt’s Queenly on elämänsä iskussa ja tuntuu sen perusteella vahvalta menestyksen tavoittelijalta. Tamma on tehnyt viimeisissään paljon aikaisempaa tasaisempaa jälkeä, mutta uralta on vain yksi voitto, eikä se ole sattumaa. Vermossa tamma lopetti 4. sisältä ulkokautta Grace Matschin voittaessa pirteästi. 

HAASTAJAT: 3 Vigilant Stride on oikukas hevonen, jolla on kuitenkin potentiaalia pitkälle. Tamma lähtee kovaa ja tehtävä tuntuu siltä, että keulapaikalle etenemiseen voisi olla sauma. Toki iskukyky on tauolta pieni arvoitus. 4 Micro Queen tekee hyvää kautta ja rivakka avaaja pääsee nyt hyväksikäyttämään lähtönopeutta. Se on iso asia, sillä kyseessä ei ole varsinainen kiertelijä. 9 Highscore Luca kärsii takarivistä, sillä on parhaimmillaan keulassa. 

Mahdollinen ohipeli: 5 Vex Ant Hope kerää hyvällä taululla peliä, mutta vastus kovenee tuntuvasti. Toissa kerralla juoksu meni kuin elokuvissa. Viimeksi se peri voiton kanssakilpailijan hylkäyksen myötä. Ruuna on oikein kiehtova ohipelikohde. 

 

Lähtö 10

A – 6, 12, 10       B – 3, 4, 5, 11, 8, 2, 1, 9

SUOSIKIT: Kymppilähtö on illan vaikeimmasta päästä. 6 Damian ei ole vielä voittanut, mutta se ei ole ainakaan kapasiteetista kiinni. Kouvolassa nelivuotias pisteli alun laukan jälkeen hylättynä viimeiset 1900 16,7-vauhdilla. Mikkelissä Marko Heikarin suojatti nousi etusuoralla vetämään kolmatta rataa ja kesti pitkän kirin rehdisti. 12 Stoneisle Quincy jäi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla johtavan kantaan, josta seurasi Mahar Moneynen vanavedessä kovalla tuloksella kakkoseksi. Tamma ei ole ulkona, vaikka joutuu tässä haalarihommiin. 10 Touch Me Too laukkasi tuoreimmassa kisassaan kirilenkin alussa toiselta ilman selkää, mutta punnersi erheensä jälkeen vielä kakkoseksi. Vasta kolmivuotias menijä tuntuu parantavan alati. 

HAASTAJAT: 3 Crossfire Of Life pelattaneen kisan suosikiksi. Ruuna on mahdollinen menestyjä, mutta se lienee liikaa pelattu. Forssassa se pääsi tulemaan 3. ulkoa oikein sujuvasti, mutta ei yksinkertaisesti riittänyt parhaille. Lähtönopea menijä saanee hyvän juoksun, mutta ei ole mitenkään varma menestyjä. 4 She Believe juoksi tuoreimmassa kisassaan sisärataa eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Sitä ennen se oli johtavan kupeelta sitkeä. 5 Silenos Clearsky on nuori menijä, joka on ehtinyt mennä tauon aikana paljon eteenpäin. 

 

T4

I                                 1 Give Me Match

II                                 1, 5, 2, 7, 3

III                                 16 Eetu Rols

IV                                 3, 1, 11

15 riviä 0,40 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4

I                                 1 Give Me Match

II                                 1, 5, 2, 7, 3, 8, 6

III                                 16, 5, 2, 9, 1, 6, 11

IV                                 3, 1, 11

147 riviä 0,20 euron panoksella = 29,40 euroa

 

DUO, lähdöt 6&7

16 – 3                                 40%

16 – 1                                 40%

16 – 11                                 20%

 

TROIKKA, L7

I                                 3, 1, 11

II                                 3, 1, 11

III                                 3, 1, 11, 8, 2, 6, 10, 5

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 18,00 euroa

 

TROIKKA, L9

I                                 12, 10, 3

II                                 12, 10, 3, 4, 9, 6

III                                 12, 10, 3, 4, 9, 6, 11

 

 

Parhaat pelikohteet:

***Pt’s Silly Billy (L3)

**Friiviri (L2)

**Mas Aristocrat (L7)

**Halia Web (L1)

**Damian (L10)

**Unnan Vesseli (L8)

*Mas Bella (L5)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

VIHJEITÄ RIIHIMÄEN SUNNUNTAIRAVEIHIN 2.6.2019


 

Vihjeet: (julkaistu perjantaina 31.5.2019)

 

Lähtö 1

A – 8       B – 1, 12, 9, 7, 2, 10, 11, 3         C – 6, 13, 5

SUOSIKKI: 8 Kuuranking on illan avauslähdön suosikki, sillä tuntuu lupaavalta aloittelijalta. Lappeen uranavauksessa nelivuotias sai onnistuneen juoksun 2. ulkona ja punnersi 33,0-lopetuksessa kärkeen. Kaikki ei ollut pelissä, joten ennätys parantunee, jos siihen on tarvetta. 

HAASTAJAT: 1 Pölyttäjä on kehittyvä menijä, joka voi riittää paalulta pitkälle. Loviisassa ruuna lähti hänniltä viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja kiersi viimeisen lenkin mukavasti 34,2-vauhtia. 12 Hissun Mahti on pystyvä menijä, joka sijoittuu ravilla korkealle. Ruuna laukkasi Kokemäellä ensimmäisellä takasuoralla. Se lähti aikaisin kolmannelle ja laukkasi loppukurvissa paineen alla uudestaan. Kirilenkki sujui hypystä huolimatta 33,7-vauhdilla. 7 Vihurin Vilkas voisi olla lähdön totopommi. Se pisteli torstaina Forssan harjoitusraveissa 33,6-tuloksen, joten palaa radoille parempana kuin koskaan. 

 

Lähtö 2

A – 1, 2, 5        B – 8, 3, 7         C – 9, 6

SUOSIKIT: 1 Notam Live on paljon tauluaan parempi menijä, joka pärjännee ravatessaan. Toissa kerralla nelivuotias laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen, minkä jälkeen kulki viimeiset 1800 15,9-vauhdilla. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että ensimmäinen lenkki sujui noin 14,0-vauhtia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Notam Live ei ole aikaisemmin suorittanut lainkaan samalla tasolla, eikä ole sen takia luotettava. 2 Crossfire Of Life paransi niin ikään Turun starttiin paljon tasoaan. Se otti 13,5-avauksessa alussa keulapaikan ja jatkoi lopulta voittaneen Ice Queen Birdlandin takana. Ruuna seurasi lopussa välimatkan päässä kakkoseksi. 5 Milagro vaikuttaa oleellisesti ennätystään kovemmalta tekijältä. Se nousi Vermossa loppukurvissa 3. sisältä ulos ja tykitti vahvasti kolmanneksi. 

HAASTAJAT: 8 Fancy Boost seuraili viimeksi 4. ulkoa erityisesti vakuuttamatta kovan tuloksen. 3 Big Bad Hoss ei loistanut paikallisraveissa, mutta lahjoja olisi pitkälle. Ruuna on urallaan laukannut viimeisen takasuoran lopussa paljon rahaa. 7 Rim Bay Duchessin lopullinen kapasiteetti on vielä hämärän peitossa. 

 

Lähtö 3

A – 11     B – 12, 1, 3, 4, 14, 15, 2, 9, 8, 5       C – 10, 6, 13, 7

SUOSIKKI: Kolmannessa lähdössä voi tapahtua monenlaista yllättävää. 11 Antin Muru on helppo valinta suosikiksi, vaikka se ei Forssassa erityisemmin loistanut ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen. Valmentaja kuitenkin kertoi siellä jo etukäteen, että juostava matka ei ollut plussaa. Esimerkiksi Lappeenrannassa tamma nousi 2. kaarteessa vetämään toisen radan jonon. Se purjehti helppoon voittoon ja kellotutti viimeisen lenkin 28,9-tahdilla. 

HAASTAJAT: 12 Varjotuuli ei ole erityisen hanakka voittamaan, mutta kisaan nousukunnossa ja kipuaa varmuudellaan korkealle. Teivossa tamma tuli mukavasti maaliin Merran Tahdin voittamassa kisassa, jossa juostiin koko matka selvillä eroilla. 1 Walmiss on ihan kelpo menijä, mutta hevosen ongelma on se, että ravi katoaa loppua kohden. Kouvolassa tamma veti johtopaikalla liian kovaa ja taipui lopussa pahoin. 3 Moona-Mi teki ennen taukoaan positiivista jälkeä ja nyt ilmat mahdollistavat vielä kovemmat tulokset. Tamma on nopea ja suhteellisen ravivarma, mutta taistelutahdossa on ainakin aikaisemmin ilmennyt sanomista. 14 Laval Rols on tuntuvasti tauluaan parempi, mutta paha arvioida, mihin se voi pitkältä pakilta nousta. 

 

Lähtö 4

A – 10      B – 3, 5, 12, 8, 9, 11          C – 4, 7, 6, 1, 2

SUOSIKKI: 10 Rainbow Geronimo on rohkeimmille hyvä vaihtoehto varmaksi, vaikka se ei ole erityisen luotettava kilpailija. Kyseessä on häiriöherkkä hevonen, jolla on urallaan ollut paljon ongelmia kaarrejuoksussa. Forssassa Sanna Kiisken valmennukseen siirtynyt ori pisteli alun laukan jälkeen viimeiset 1200 metriä 12,4-vauhtia. Viimeksi hevonen kuumui sen verran, että Jukka Torvisesta tuli matkustaja. Jukka Torvista lainkaan moittimatta, nyt hevosen ohjat ottava Jarmo Saarela on eittämättä vahvistus vaikealle hevoselle. Ravatessaan Rainbow Geronimo on kiinni voitossa, mutta täyttä luottamusta sille ei voi antaa. 

HAASTAJAT: 3 Herman Halm oli viimeksi parempi kuin aikoihin. Ruuna laukkasi lyhyesti alkuun, mutta selvisi siitä huolimatta 2. ulos. Ruuna kohosi viimeisen takasuoran lopussa kolmannelle ja kiritti mukavasti He Is Felixiä. Nyt Herman Halm pääsee matkaan oleellisesti pahimpia vastustajiaan paremmalta paikalta. 5 Doolin Dalton on kovasti ailahteleva menijä. Viimeksi se laukkasi noususta. Ruuna kilpailee nyt mielimatkallaan ja voisi hyvänä päivänään viedä keulasta maaliin, vaikka on absoluuttisesti parempi selästä. 12 Expanse’s Tornado kohtasi tiistaina hurjia hevosia Better Bossin johdolla ja oli oleellisesti parempi kuin ulospäin näytti. Tamman kiri 3. ulkoa ei näyttänyt hirveän lennokkaalta, mutta kellotuksessa viimeiset 700 sujuivat 10,7-kyytiä. Paikka on lohduton, mutta kevenevässä seurassa Koivusten suojatilta on lupa odottaa kirissä paljon ohituksia. 

Juoksunkulku: 4 Don Herkules ampuu ensin johtoon, mutta päästää 5 Doolin Daltonin ilman vastalauseita edelleen. Toisella puolikkaalla vauhti rauhoittuu tuntuvasti. Ainakin 10 Rainbow Geronimolta voidaan nähdä ratkaisuja aikaisin. 

 

Lähtö 5

A – 6        B – 10, 9, 3, 12, 2, 7, 5, 1, 8, 11, 4

SUOSIKKI: 6 Peanuts on Riihimäelle ja etenkin näihin sarjoihin todella kovan luokan tykki. Anne Kankaan suojatti ehti viime kaudella väläyttää hurjia lahjojaan, mutta suuremmat rahat jäivät vielä juoksematta pitkälti epäonnen takia. Esimerkiksi Kasvattajakruunun finaalissa tamma loukkaantui kontaktitilanteessa voitettuaan karsinnassa puhtaasti edellään juosseen Bosses Ladyn takaa. Nyt Andover Hallin tytär koittaa loukkaantumisen jälkeen paluuta ja on yksinkertaisesti vastustajiaan kovempi hevonen. Positiivisten valmentajakommenttien jälkeen Peanuts on kiehtovin varmavaihtoehto. 

HAASTAJAT: 10 Bwt Divine on edellisen tavoin sarjoihinsa oikein kovaluokkainen menijä. Forssassa nelivuotias lopetti keulapaikalta hienosti 10,5-kyytiä, mutta oli Turun märässä kelillä 2. ulkoa loppusuoralla kummallisen pehmeä. Bwt Divinelta voi nyt olettaa oleellisesti parempaa menestystä. 9 Storm Glider ei välttämättä ole lahjoiltaan ihan edellisten tasoinen, mutta kunto on täyttä rautaa. Ruuna taittoi Mikkelin kovavauhtisessa kisassa matkaa hännillä ja tykitti lopun Winter Amiralin voittaessa kovaa. 3 O.F.V. Prince on kisannut välillä aika koviakin lähtöjä. Teivossa kyseessä oli Whogonow’n voittama reipasvauhtinen kisa, jossa ruuna pujotteli ihan mukavasti maaliin asti. Kelpo avaaja saanee makoisalta paikalta hyvät asemat. 

Juoksunkulku: Vaikea arvioida, mutta ainakin 1 Scream Carambola ja 3 O.F.V. Prince pystyvät avaamaan reippaasti. Myös 6 Peanuts pääsee hyvin matkaan ja etenee ainakin lopulta keulaan, jos kuski niin haluaa. 

 

Lähtö 6

A – 2, 7        B – 9, 8, 6, 5, 3, 1         C – 10, 4

SUOSIKIT: Kuudennessa lähdössä on hyvä taso ja monta vahvaa menestyksen tavoittelijaa. 2 Runoneito kisaa hienossa iskussa ja olkoon parhaalta mahdolliselta paikalta niukka suosikki. Vermossa tamma sai parijonossa onnistuneen juoksun ja kiri kaukana voittaneen Enon Vilpin takana maalikuvassa kakkoseksi. Loviisassa Mia Liipolan silmäterä jyräsi kärkeen 3 Liipan Toivon ulkopuolelta. 7 Turbo-Jytky on kyvykäs menijä, joka on palannut pitkältä sairaspaussilta mukavalla menestyksellä. Orin esitykset kuitenkin ailahtelevat ihan jonkin verrankin. Esimerkiksi ennen taukoaan hevonen taipui keulapaikalta lopussa pahoin. 

HAASTAJAT: 9 Egoa On kilpaili Vermossa Runoneidon kanssa samassa lähdössä ja teki kovan juoksun. Se laukkasi viimeisen takasuoran alussa ja tykitti sen jälkeen viimeiset 600 23,8-vauhdilla. Ysiradalta Egoa On saanee hyvät asemat parijonosta toiselta. 8 Siporin Santtu voi olla kisan kovin hevonen, mutta terveysongelmat ovat varjostaneet sen uraa. Ruuna teki Suomen Cupin karsinnassa (25.4) alussa mutkan, mutta puursi siitä huolimatta toiselta ilman selkää ykköseksi. Viimeiset kaksi kierrosta sujuivat 25,1-vauhdilla. Hyvänä päivänään Siporin Santtu on paha lyötävä. 6 Joivaus osaa lopettaa kilpailemisen kesken lähdön, mutta toisaalta on tahtopuolen kestäessä todella vauhtikestävä. 5 Vekraus ei loistanut viimeksi ulkoradoilla, mutta parantaa starttirytmin tihentyessä. Lisäksi se pääsee auton takaa paljon volttia liukkaammin matkaan. 

Juoksukulku: 1 Vilox on nopea, mutta sille kelpaa selkä eteen. 3 Liipan Toivo ja 6 Joivaus avaavat kelvollisesti, mutta ehkä todennäköisin keulahevonen on 7 Turbo-Jytky. Myös 8 Siporin Santtu pääsee kuskin halutessa kovaa matkaan. 

 

Lähtö 7

A – 4        B – 2, 9, 1, 10, 5, 6, 3, 11, 8       C – 7, 12

SUOSIKKI: 4 Gisela Luxi jatkaa aivan loistavassa iskussa, vaikka kaksi viime sijoitusta eivät ole kovinkaan kirkkaita. Toissa kerralla tamma jäi umpipussiin ja kiri viimeksi vaikeista asemista, 6 ulkoa loput 700 metriä Double Boostin voittaessa 11,9-vauhdilla. Mikäli Juhani Laukon suojatti pääsee mielipaikalleen keulaan, se on vaikeasti kukistettavissa. Johtopaikalle etenemiseen on hyvä sauma, mutta ei sitä voi ihan kirkossa kuuluttaa. 

HAASTAJAT: 2 Real Red on tehdyt kahdessa edellisessään nappijuoksujen jälkeen hienot kirit ja paikka on nyt loistava. Tamma avaakin aika liukkaasti ja voisi täysillä satsattaessa pystyä torjumaan suosikin alussa. Paikan toisella ilman selkää välttäessään Real Red pystyy kamppailemaan kärkisijoista. 9 Club Nord Star on kunnossa ja pystyy ainakin reipasvauhtisessa kisassa korkealle, kunhan selvittää Riihimäen karteet. Vermossa tamma oli 2. ulkoa sitkeä ja viimeksi se tuli pussissa maaliin. 1 Majestic Man suoritti viime kaudella aivan ikäluokan kärjen takana. Kauden avauksessa hevonen ei ollut erityisen loistava 3. sisältä, muttei huonokaan. Sen jälkeen ruuna on ollut kertaalleen poissa. 10 Dust Collector on hyvän peruskapasiteetin omaava menijä, mutta ailahtelee ja voi kärsiä Riihimäellä kurviongelmista. 

Juoksunkulku: 4 Gisela Luxi avaa kovaa, mutta 2 Real Red voi täysillä satsattaessa torjua sen. Luultavasti ainakin kaikilta muilta eturivin hevosilta johtopaikka olisi tarjolla. 1 Majestic Man kiihtyy reippaasti, ja kiihdytys voi vauhdittua, jos 5 Cool Conclusionilla tai 6 Racehill Victorylla panostetaan tosissaan alkuun. 

 

Lähtö 8

A – 7, 2, 4     B – 1, 14, 12, 6, 3, 11, 9          C – 5, 8, 13, 10

SUOSIKIT: 7 Zertor olkoon vähän arvoituksellisen kasilähdön suosikki, vaikka kokeessa ravityyli ei ihan täysin vakuuttanut. Ori kuitenkin pisteli loppulenkin 17,3-vauhdilla ja voimia vaikutti olevan vielä parempaankin. Zertor pystyy selvästi koelähtönoteeraustaan parempaan aikaan ja kamppailee onnistuessaan voitosta. 2 Daisy Nash on tähän sakkiin pystyvä menijä. Tamma sai Seinäjoella maalisuoralla tilaa ja tuli loppua ihan kelvollisesti. Kärki lopetti 13,0-vauhtia, joten oli aivan ymmärrettävää, että nelivuotias ei pysynyt ihan parhaiden kyydissä. 4 Mon Propre avaa nyt Tapio Perttusen käsistä ja on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Ruuna uran ainoa voitto tuli kurakelissä keulapaikalta. 

HAASTAJAT: 1 Club Nord Lee on makoisista asemista mahdollinen pärjääjä. Loviisassa se laukkasi loppukurvissa noususta ja pisteli raville selvittyään aika mukavasti. 14 Sunnie laukkasi viimeksi mahdollisuutensa, mutta oli Lahdessa oikein positiivinen. Se kilpaili märässä kelissä Flexible Journeyta ja kumppaneita vastaan ja teki 3. ulkoa erittäin positiivisen kirin. 

 

Lähtö 9

A – 9, 10, 8       B – 2, 12, 11, 1, 6, 3, 7, 4        C – 5

SUOSIKKI: 9 Stella’s Boy kuuluu sarjaan epäonniset hevoset. Ruunalla on mennyt laukkoihin paljon rahaa monesti juoksut ovat muutoinkin menneet hankalasti. Vermon kilpailuissaan kuusivuotias peruutti kauas hännille, josta lopetti vielä mukavasti kaukana kärjen takana kolmanneksi. Porissa 18.5 Stella’s Boy sai matkalla prässiä ja laukkasi maalisuoran alussa voittomatsista. Ravatessaan ruuna kamppailee voitosta, mutta ainakin kaarteet voivat tuoda ongelmia. 10 Tintin Journey on kilpaillut monesti tätä kovemmissa lähdöissä ja lukeutuu tauoltakin kuumimpiin pelihevosiin. 8 Grace Pezzo avasi Jyrki Filatoffin tallista positiivisella suorituksella. Tamma oli mukana 11,0-avauksessa ja matkasi lopulta johtavan takana. Se tippui lopussa kärjen kyydistä, mutta sinnitteli ihan positiivisesti. 

HAASTAJAT: 2 Rim Bay Frenchy pujotteli viimeksi kärjen takana aktiivisesti ja oli kovavauhtisessa kisassa kelpo kakkonen. 12 Poetry In Motion palasi Vermossa tauolta ja oli ihan positiivinen, vaikka vaikutti välillä kylmältä. Tamma reissasi 2. ulkona, josta kohosi Knows Everythingin voittaessa viimeisellä takasuoralla kolmannelle. 11 Nat King on ollut kaikkiaan pettymys, mutta väläyttelee välillä. Se tuntuisi olevan parhaimmillaan ilman etukenkiä. 

 

Lähtö 10

A – 3       B – 2, 5, 7, 10, 4, 9, 6, 1, 8      C – 11

SUOSIKKI: 3 Ice Queen Birdland ei lunastanut viime kaudella siihen luotuja odotuksia, mutta palasi paussilta entistä parempana. Turun lounasraveissa tamma otti 13,5-avauksessa voimalla keulapaikan. Se sai rauhoittaa matkalla vauhtia ja irtosi lopussa tosi helposti. Kuumansorttinen menijä on onnistuessaan kiinni ykkösessä.

HAASTAJAT: 2 Tallukka on ollut urallaan kerran ensimmäisenä maalissa, mutta joutui silloin hylätyksi. Anderbergin tytär kisaa nyt sen verran vakuuttavassa iskussa, että uran avausvoitto on ajankysymys. Viimeksi Tallukka kohosi 2. ulkoa loppukurvissa kiriin ja tuli vahvasti toiseksi. Lahdessa tamma taas lähti 4. ulkoa kiertämään jo kirilenkin alussa ja runttasi urheasti. 5 Royalty Diamond nousi Turussa 4. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle ja polki Adam Snipesin voittaessa sijoitustaan paremmin. 7 Rose La Femme saa Jukka Torvisen pitkästä aikaa rattailleen ja on ainakin suosikkien epäonnistuessa ihan mahdollinen voittajakin. 

 

T4, suuri systeemi

I                                 10 Rainbow Geronimo

II                                 6 Peanuts

III                                 2, 7, 9, 8, 6, 5

IV                                 4 Gisela Luxi

6 riviä 1,00 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4, pieni systeemi

I                                 10, 3, 5, 12, 8, 9

II                                 6 Peanuts

III                                 2, 7, 9, 8, 6, 5

IV                                 4, 2, 9, 1, 10

180 riviä 0,20 euron panoksella = 36,00 euroa

 

DUO

2 – 4                                 20%

7 – 4                                 20%

9 – 4                                 20%

8 – 4                                 15%

6 – 4                                 15%

5 – 4                                 10%

 

TROIKKA, lähtö 7

I                                 4 Gisela Luxi

II                                 2, 9, 1

III                                 2, 9, 1, 10, 5, 6, 3, 11, 8

24 yhdistelmää 1,00 euron panoksella = 24,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 9

I                                 9, 10, 8

II                                 9, 10, 8, 2, 12

III                                 9, 10, 8, 2, 12, 11, 1

60 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 30,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Peanuts (L5)

***Rainbow Geronimo (L4)

**Notam Live (L2)

**Antin Muru (L3)

*Vihurin Vilkas (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves