Iivarin vihjeet

Vihjeet 7.7.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 5, 4, 3      B – 7, 2, 9, 6, 1     C – 8, 10

SUOSIKIT: 5 Angry Beat olkoon avauslähdön suosikki. Se oli koelähdössä oikein positiivinen. Viisivuotias pisteli johtopaikalta loppulenkin 17,2-vauhdilla eikä kaikki ollut edes pelissä. Turussa ruuna laukkasi toisessa kaarteessa ahtaassa paikassa. 4 Crossfire Annie laukkasi Mikkelissä ensimmäisessä kaarteessa, mutta selvisi silti hidasvauhtisessa kisassa 2. ulos.  Tamma tuli kovaa maaliin ja kellotutti viimeiset 1800 20,1-vauhdilla. Nelivuotias pystyy selvästi viime kertaa kovempaan noteeraukseen. 3 Beach Girl tuli kokeessa 4. sisältä kirilenkin 19,4-tahtia hyvällä tyylillä. 

HAASTAJAT: 7 Club Nord Lee tyytyi viimeksi seurailemaan kovan tuloksen. Kyseessä on kehityskykyinen menijä, jonka voitto voi kuitenkin olla tiukassa, jos suosikit onnistuvat. 2 Mas Darling ei vielä helmikuussa loistanut, mutta on voinut mennä sen jälkeen paljon eteenpäin. 

 

Lähtö 2

A – 9       B – 1, 6, 7, 2, 8, 11, 14, 4           C – 12, 15, 5, 13, 3, 10

SUOSIKKI: 9 Jonnan Jysäys on yksi ravien todennäköisimmistä voittajista. Kokemäellä viisivuotias nousi etusuoralla 3. sisältä toiselle ja haastoi vahvasti voittaneen Qepe Pointin 31,8-vauhtisella kirikierroksella. Ori lienee ehdottomasti lähdön pystyvin ja on ehjän juoksun tehdessään kiinni voitossa. 

HAASTAJAT: 1 Lento-Einari ei saanut kokeessa kiriapua, mutta pisteli silti viimeisen lenkin 36,3-vauhdilla. 6 Vosmari tuli viimeksi johtavan kupeelta ihan mukavasti maaliin asti ja kokee nyt merkittävän ohjastajanvaihdoksen. 7 Heinäpiika seuraili viimeksi sisäradalta, mutta vastaava tulos riittäisi tässä korkealle.  

 

Lähtö 3

A – 14, 6, 3, 8           B – 1, 4, 11, 5, 7, 12, 2, 9, 10

SUOSIKIT: 14 Lucky Moose on montékisan kovin menijä, mutta kysymys kuuluu, onko 80 metrin takamatka jo liikaa? Kokemäellä ruuna taittoi matkaa toisella radalla porukan hännillä. Se kohosi kirilenkin alussa kolmannelle ja tykitti maalisuoralla kovaa aivan 6 Harmigedon Tinkerin rinnalle. Harmigedon Tinker piti voittoon 18,3-vauhtisen kirilenkin päätteeksi. Kaksikon välimatka on nyt sama, mutta toisaalta edellä mainitun juoksu ei nyt luultavasti mene yhtä hyvin. 3 Cut Brandy voitti montédebyyttinsä viimeksi tultuaan johtopaikalta viimeisen kierroksen 19,7-vauhtia. Keulasta kärkisijaan olisi tässäkin hyvä sauma. 8 The Jade Caramel voisi olla kisan potentiaalinen yllättäjä, vaikka iskukyky jonkinlainen arvoitus onkin. Viime vuotisessa raviratsastusvoitossaan täyden matkan 18,6-vauhtia. 

HAASTAJAT:1 Fanizzi on hyvällä ratsastajalla makoisista asemista varottava. 4 Meri Font oli Kokemäellä vähän tasapaksu, mutta pystynee selvästi parempaan. 11 Wargame avaa monen muun tavoin uudessa lajissa, mikä tekee lähdön arvioinnista vaikeaa. 

 

Lähtö 4

A – 1      B – 2, 5, 3, 8       C – 4, 7, 6

SUOSIKKI: 1 Piece Of Rock oli Kriteriumin finaalissa hieno kolmas ja olisi varmaan tehnyt ikäluokkalähdöistä suuremmankin tilin, ellei olisi loukkaantunut noin vuosi sitten. Koelähdössään Utalan perheen suojatti nousi viimeisellä takasuoralla johtavan takaa toiselle ja kiri hyvin maaliin. Kirilenkki sujui 14,6-vauhdilla. Pienessä lähdössä kovaluokkaisella menijällä on mainio sauma palata heti voittokantaan. Kyseessä on asiallinen avaaja, joka voisi pitää johtopaikan, jos kuski riskillä satsaisi lähtöön. 

HAASTAJAT: 2 Reverend Dred oli kipeä viime kisaansa, jossa taipui toiselta ilman selkää pahoin. Kyseinen juoksupaikka ei tosin muutenkaan ole hevosen mieleen. Joka tapauksessa ruuna on tottunut kisaamaan tätä kovemmissa lähdöissä. Aktiivisella kiihdytyksellä keulapaikalle pääsemiseen on hyvä sauma. 5 Golden Eleven on tehnyt viimeisissään ihan mukavia kirejä, mutta kuitenkin aivan paras terä on otteista puuttunut. Ruunan kohdalla erittäin positiivinen asia on, että kaikki juoksupaikat sopivat. Kotiradan maskotti 3 Beatboxer esiintyi viimeksi ylisarjassa mukavasti ja tekee selvää uutta tulemista. 

Juoksunkulku: Eturivissä on normaalia hitaampia avaajia. 1 Piece Of Rock voisi torjua ladattaessa ulkoa tulevat, mutta todennäköisemmin Juha Utala ottaa luokkahevosella alun vähän varman päälle. 2 Reverend Dredillä on hyvä sauma ottaa johtopaikka, jolta sillä myös ajettaisiin. 

 

Lähtö 5

A – 5, 2       B – 11, 4, 12, 10, 7, 14, 1, 8, 13, 6         C – 9, 3

SUOSIKKI: 5 Singer olkoon valinta suosikiksi, vaikka valjakko on epäonnistumisalttiimpi kuin toinen suosikeista. Tamma oli tiistain startissaan kummallisen unohdettu, sillä esimerkiksi viimeisimmässä Riihimäen vierailussaan se oli tekemässä aivan loistavaa esitys ennen viimeisen kurvin alun laukkaansa. Singer juoksi toisella radalla ilman selkää, mursi keulahevosen vastarinnan ja oli matkalla kohti voittoa. Teivossa se kiri tasaisen juoksun jälkeen maalisuoralla ykköseksi. Timo Toivan suojatin laukka nostaisi paljon 2 Moona-Min voittosaumoja, sillä pahan vastustajan ohella se postaisi lähdön potentiaalisimman vauhdinpitäjän. Moona-Mi on kyllä petrannut, mutta ei se kuitenkaan ole mikään maailman kovin puristaja. Riihimäellä tamma jäi pussiin ja viimeksi se hallitsi 64-lähtöä keulasta saatuaan oman juoksun. Esa Holopaisen suojatti juossee tässäkin johtopaikalla. 

HAASTAJAT: 11 Koljanteri on monesti kohdannut ikäluokkansa kovempia menijöitä, kuten torstaina Mikkelissäkin. Ruuna juoksi Varsakunkun karsinnassa, jossa kiri 3. ulkoa Sippimiehen voittaessa oikein positiivisesti. Kyseessä taisi olla toistaiseksi uran paras juoksu. 4 Kurtakon Hulda teki Porissa oikein hyvän juoksun noustuaan viimeisellä takasuoralla sisältä toiselle ja tehtyään ennätyksensä. Tamman kohdalla hälytyskellot soivat siinä, että se ei ole vielä koskaan voittanut. 12 Lakoste on paljon tauluaan pystyvämpi menijä. Ori laukkasi viimeksi noususta. Kuski on tosin ajanut usein kovin passiivisesti. 

Juoksunkulku: 2 Moona-Mi johtaa joukkoa. 5 Singer vaatii ravatessaan vauhtia rinnalla. Porukka tullee aika hajallaan maaliin. 

 

Lähtö 6

A – 9      B – 7, 6, 5, 3, 1, 11, 10, 8, 12,2, 4

SUOSIKKI: 9 Sahara Hot Mama taisi tehdä viimeksi uransa parhaan juoksun ja on nykykunnossaan tämän kisan avainhevonen. Viisivuotias kohosi 64-lähdössä viimeisen takasuoran alussa kolmannelle, jatkoi viimeisessä kaarteessa jo neljännelle ja tuli vahvasti maaliin asti. Viimeiset 700 sujuivat 13,4-vauhtia. Onnistuneen juoksun saadessaan Antti Teivaisen ajokki on paha kukistettava. 

HAASTAJAT: 7 Sanni Sky kukisti edellisen viime kohtaamisessa, mutta sai paljon helpomman juoksun noustuaan 3. sisältä viimeisessä kaarteessa ulos. Kiihdytyksen onnistuminen on tässä kisassa menestysmahdollisuuksien kannalta merkittävässä osassa. 6 Ready Credit eteni viimeksi aikaisessa vaiheessa keulaan, josta oli ratkaisumetreillä pehmeä. Hevosella on kuitenkin potentiaali paljon parempaan. Kannattaa lisäksi muistaa, että tamma on parantanut, kun kenkiä on riisuttu tai jenkkikärryt laitettu perään. 5 Here I Go Again on laukkaillut viimeisessä kaarteessa, mutta on tauluaan parempi. Tamma oli esimerkiksi viimeisimmällä Riihimäen vierailullaan tototaistossa, kun hyppy tuli. Ari Even suojatti olisi yllätysvalmis, jos pääsisi livahtamaan sisäradalle kärkeen tai sen lähelle. 3 Expanse’s Hope teki keskiviikkona oikein rehdin kirin ja on yksi monista mahdollisista. 

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2, 3, 5 ja 7 avataan kaikilta lujaa. Keulassa lienee lopulta 5 Here I Go Again tai 7 Sanni Sky. 

 

Lähtö 7

A – 7, 4        B – 10, 9, 2, 1, 5, 8, 3, 11       C – 12, 6

SUOSIKIT: 7 Albino Brave on ulkona olevalta lähtöpaikaltakin kisan suosikki, sillä kilpailee normaali kevyemmässä sakissa. Hevosella on kuudennesta sijasta huolimatta alla oikein hyvä suoritus. Ruuna kohosi 2.ulkoa viimeisen takasuoran alussa kolmannelle ja eteni pian toiselle ilman selkää. Albino Brave pisteli viimeiset 800 13,2-vauhdilla, vaikka ei pystynyt Sahara Sandstormin voittaessa ihan kärkeen. Kiihdytyksen onnistuessa Tapio Perttusen suojatti osallistunee voittomatsiin. 4 Boss on parantanut sen jälkeen, kun sillä on lyöty jenkkikärryt perään. Toisaalta ruuna oli vielä parempi Porin lähtöönsä, vaikka toki sai silloin viime kisaa onnistuneemman juoksun. Jukka Torvisen ajokki pystyy onnistuneen selkäjuoksun saadessaan kamppailemaan voitosta. 

HAASTAJAT: 10 Personal Trainer on näihin lähtöihin hyväluokkainen menijä, mutta sen suoritukset ailahtelevat kovin paljon. Viimeisimmässä kisassaan ruuna painoin muiden edellä hurjaa ylivauhtia ja taipuminen oli aivan ymmärrettävää. 9 Enderbest on oikein hyvässä iskussa ja voi nyt saada oikein onnistuneen selkäjuoksun. Kahdessa edellisessään ruuna on tullut hyvin maaliin asti, vaikka juoksut eivät ole menneet putkeen.

Mahdollinen ohipeli: 5 Game Of Live voitti viimeksi ylivauhtisen ja paljon tätä kevyemmän lähdön 4. ulkoa niukasti. Vastus on nyt oleellisesti tiukempi, ja tamma lienee voitto alla liikaa pelattu. 

Juoksunkulku: Radoilta 1 ja 2 avataan hyvin, mutta 7 Albino Brave täräyttää voimalla johtopaikalle, jolta sillä myös ajetaan. 

 

Lähtö 8

A – 6, 2        B – 4, 5, 3, 1, 7

SUOSIKIT: Kahdeksas lähtö on varsin tasainen vääntö. 6 Ponutella olkoon helpottuvassa sakissa niukka suosikki, vaikka se ei erityinen voittokone olekaan. Jyväskylässä Martti Hämäläisen suojatti kohtasi kovia tammoja. Se kohosi 4. ulkoa kirilenkin alussa kolmannelle ja laukkasi maalisuoralla rahasijan. 2 Hurjaharja ravaa kovin kummallisesti eikä erityisen kauniisti, mutta kapasiteetti on kuitenkin varsin hyvä. Toissa kerralla ori kiri loput 700 27,5-vauhdilla. Viimeksi se laukkasi toiselta ilman selkää viimeisellä takasuoralla, kun ei ollut vielä kylmä. 

HAASTAJAT: 4 Packer tekee nykyisellään luotettavaa jälkeä, mutta on ehkä turhankin tasainen punnertaja. Lahdessa ruuna sai Runoneidon voittaessa täydellisesti onnistuneen juoksun 2. ulkona. 5 Tulipiippu paikkailee jatkuvasti laukkojaan hyvällä tyylillä, mutta täydelliset onnistumiset ovat loistaneet poissaolollaan. 

 

Lähtö 9

A – 1, 3, 9       B – 11, 12, 7        C – 8, 4, 5, 6, 2, 10

SUOSIKIT: Kolme hevosta erottuu omaan kastiinsa. 1 Stonecapes Respect paransi viime kisaan paljon ja pyrkii nyt koko matkan johtoon, vaikka vastus tuoreinta kisaa tiukempi onkin. Mikkelissä Hannu Torvinen käskytti viimeisen takasuoran alussa ajokkinsa kiriin 2. ulkoa, ja valjakko oli kirivaiheessa täysin ylivoimainen. Hiljattain Tapio Perttusen valmennukseen siirtynyt 3 Mon Propre tuntuu petraavan koko ajan. Tuoreimmassa kisassaan nelivuotias vaihtoi hidastempoisessa lähdössä viimeisellä takasuoralla sisäradalta toiselle ja tykitti ulkoradoilla loput 600 hienosti 12,8-vauhdilla. Ainakin paikan toiselta ilman selkää välttäessään ruuna pystyy kamppailemaan voitosta. 9 Easy Diamond on kehityskykyinen aloittelija. Ruuna kilpaili viimeksi kovassa 64-lähdössä, ja kuski ei lähtenyt matkalla fiksusti vastaamaan koville takamatkalaisille. Nelivuotias ei yksinkertaisesti riittänyt, mutta vastus ei ole nyt yhtä kova. 

HAASTAJAT: 11 Shadow Pro Mcqueen ei loistanut keskiviikkona sisäradalta, mutta voi parantaa starttirytmin tihentyessä. Teivossa ennen pientä taukoa nelivuotias vaikutti toiselta ilman selkää menestyjältä, kunnes laukkasi viimeisellä takasuoralla. 12 Assured Manager laukkasi Riihimäellä loppukurvissa voimissaan ja on paikasta huolimatta mahdollinen yllättäjä. 

Juoksunkulku: 1 Stonecapes Respect lähtee johtamaan joukkoa. 

 

Lähtö 10

A – 6, 1, 7         B – 2, 5, 9, 4, 10     C – 3, 11, 12, 8

SUOSIKIT: Ilta päättyy varsin vaikealla lähdöllä. 6 Hot Chocklit Kiss vaikuttaa kelpo menijältä ja olkoon suosikki. Teivossa tamma oli hyvä kakkonen, vaikka oli mukana 13,5-avauksessa. Kyseessä on vikkelä avaaja, joka voi saada kiihdytyksessä makoisat asemat. 1 Susan Sapphire on tähän sakkiin pystyvä menijä. Tamma otti välillä lukuisia lähtölaukkoja ja kulki niiden jälkeen kovaa. Viimeksi se kiersi kovassa lähdössä alkumatkan kolmatta ja tuli toista rataa positiivisesti perille. 7 Cosetta Rai on kisan ideahevonen. Se laukkasi Lappeessa pahoin alussa, mutta tamman oli kuljettava kulisseissa esimerkiksi viimeiset 1200 ainakin alle 18,0-vauhtia. Ravilla Cosetta Rai pystyy ehdottomasti pärjäämään, kun Ari Moilanen ottaa vielä ohjat. 

HAASTAJAT: 2 One Who Run kohosi Loviisassa viimeisellä 3. ulkoa kolmannelle ja osallistui voittomatsiin, vaikka ravi meinasi väkisin kadota maalisuoralla. 5 Shot On Goal ei ole erityisemmin loistanut, mutta seuraillut onnistuneilla juoksuilla mukaviin tuloksiin. 4 Desire Deserie voitti Vermossa hidasvauhtisen kisan, mutta antautui viimeksi kolmannesta ulkoa todella pahoin. 

 

T4, pieni systeemi

I                                 1, 2

II                                 5, 2, 11

III                                 9 Sahara Hot Mama

IV                                 7, 4, 10, 9, 2, 1

36 riviä 0,20 euron panoksella = 7,20 euroa

 

T4

I                                 1, 2

II                                 5, 2, 11, 4, 12

III                                 9, 7, 6, 5, 3

IV                                 7, 4, 10, 9, 2, 1

300 riviä 0,20 euron panoksella = 60,00 euroa

 

DUO

9 – 7                                 85%

5 – 7                                 15%

 

TROIKKA, L7

I                                 7 Albino Brave

II                                 4, 10, 9, 2, 1

III                                 4, 10, 9, 2, 1

20 yhdistelmä 1,00 euron panoksella = 20,00 euroa

 

TROIKKA, L9

I                                 1, 3, 9

II                                 1, 3, 9, 11, 12

III                                 1, 3, 9, 11, 12

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 18,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

**Jonnan Jysäys (L2)

**Cosetta Rai (L10)

**Albino Brave (L7)

*Here I Go Again (L6)

*Koljanteri (L5)

*Ponutella (L8)

*Angry Beat (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

Vihjeet 16.6.2019 raveihin: 

 

Lähtö 1

A – 2, 1, 8      B – 9, 5, 3, 6, 7, 12       C – 4, 13, 11, 10, 14

SUOSIKIT: 2 Halia Web saa suosikin paineet, vaikka juoksee vasta uransa ensimmäisen startin. Koelähdössään Ville Mäkelän suojatti näytti aivan loistavalle. Se ei saanut keulapaikalla oikein kiriapua ja pisteli kirikierroksen 18,4-vauhtia. Tamma tyyli oli 16,0-lopetuksessa oikein hieno. 1 Stormworm jäi Forssassa sisäratajuoksun jälkeen pussiin, joten on ennätystään parempi tekijä. 8 Susan Sapphire on paljon pystyvämpi kuin tulosrivistä voisi päätellä. Tamma on kahdessa viimeisessään paikannut alkulaukat oikein loistavasti. Esimerkiksi Lahdessa viimeiset 1500 sujuivat 17,4-vauhtia, vaikka kirilenkillä oli kiertämistäkin.

HAASTAJAT: 9 Uniquesine laukkasi viimeksi tosi pahoin lähtöön ja menetti heti pelin. Lappeessa nelivuotias haki ensimmäisellä takasuoralla johtopaikan, jolta lopetti 16-vauhtia. 5 Zumuman oli viimeksi ihan rehti toiselta ilman selkää hidastempoisessa kisassa. Ruuna kokee nyt kuskin parannuksen ja on mielenkiintoinen seurattava.

 

Lähtö 2

A – 16, 7, 5       B – 11, 14, 15, 1, 10, 6, 7, 4, 2, 9, 13, 3      C – 8

SUOSIKIT: 16 Vilkkeen Velmu on lahjakkaan oloinen aloittelija. Kokemäellä ori eteni 2. kaarteessa keulapaikalle ja lopetti kirilenkin todella ilmavalla tyylillä 32,0-vauhdilla. Juoksusta on nyt tulossa aivan erilainen, mutta reservissä on varmasti varaa parantaa. 7 Friiviri laukkasi Loviisassa alussa pahoin ja teki jatkossa hyvän suorituksen, vaikka vaikutti koko matkan epävarmalta. Viimeiset 1900 sujuivat lupaavasti 32,5-vauhdilla. 5 Elevis on niin ikään todella epävarma. Ori laukkasi Forssassa alussa eikä meinannut millään saada pykälää silmään. Kiripuolikas kuitenkin sujui hienosti 30,6-vauhdilla. 

HAASTAJAT: 11 Villinatar vaati Lahdessa 32,0-vauhtisella kolmannella puolikkaalla keulahevoselta vauhtia. Loppukurvissa motivaatio-ongelmat astuivat kuitenkin kuvaan. Ennätyksessä on paljon parantamisen varaa. 14 Pölyttäjä on tasapaksu puurtaja, joka petraa koko ajan menoaan. Forssassa se tuli 2. ulkoa Passion voittaessa mukavasti maaliin asti.  

 

Lähtö 3

A – 7         B – 10, 6, 8, 3, 9, 2         C – 4, 1

SUOSIKKI: 7 Pt’s Silly Billy kisaa kovassa iskussa ja on ravilla kiinni menestyksessä. Tuoreimmassa kisassaan tamma laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa ja tippui todella kauas kärjestä. Viimeiset 1300 sujuivat 14,1-vauhdilla ja hevonen tuli Mas Chilin voittaessa hyvin maaliin asti. 

HAASTAJAT: 10 Stonecapes Payman kärsi välillä pahoista raviongelmista, mutta ne tuntuisivat nyt olevan ohitse ja on muutenkin kohonnut elämänsä iskuun. Kokemäellä Antti Veteläisen ajokki sai makoisan juoksun 3. sisällä. Viimeisellä takasuoralla kiritilat aukesivat, ja kuusivuotias oli lopussa aivan ylivoimainen. 6 Hashtag on vahva jässikkä, jolla matka sopii. Tasavauhtisuus ja epävarmuus toisaalta varjostavat tekemistä. Mikkelissä Pasi Tikkalan suojatti oli toiselta ilman selkää ihan asiallinen, vaikka putosi maalisuoralla kärjen kyydistä. 8 Homehill’s Hugo ei viimeksi riittänyt Redemption voittamassa 64-lähdössä parhaille, mutta on tähän sakkiin kelpo menijä. 3 Cash On Go ei ole muuten loistanut, mutta kulki Forssassa ensimmäisen takasuoran laukan jälkeen viimeiset 1300 14,1-vauhdilla. 

 

Lähtö 4

A – 1        B – 4, 6, 11, 7, 9, 10, 8       C – 3, 2, 5

SUOSIKKI: Toto4-avauksessa on sinänsä kiusallinen tilanne, että 1 Give Me Match on aivan ylivoimainen menijä, mutta sisäradalta sillä on olemassa jonkinlainen pussitusriski. Tosin tuoreimmassa kisassaan ruuna osoitti, että se on jonkin verran mainettaan nopeampi avaaja. Viisivuotias haki 11,5-avauksessa johtopaikan, veti kovaa vauhtia ja oli kovalla täyden matkan tuloksella aivan ylivoimainen. Pussituksetta Give Me Matchin voittoa ei vie kuin haaveri tai piilevä sairaus. 

HAASTAJAT: 4 Game Of Live seuraili viimeksi Salamakypärien lähdössä kovan tuloksen, minkä perusteella kunto on nousussa. Tamma olisi vielä aikaisemman perusteella oleellisesti parempi, jos etukengät riisuttaisiin. 6 Zingaro Dei Venti teki viimeksi selvästi parhaimman Suomen suorituksensa. Se meni kiihdytyksessä johtavan kantaan, josta piisasi Herman Halmin voittaessa totoon. Nyt starttiväli vielä tihenee. 11 Speak Of The Devil oli mainion ajon jälkeen erittäin positiivinen Karin Haasteajossa. Kunto on sen perusteella kova, mutta paikka vaikeuttaa paljon, sillä se olisi paras sisäradalta. 

Juoksunkulku: 1 Give Me Match avaa kohtalaisesti, mutta ei varmaankaan pidä keulapaikka. Eiköhän Hannu Torvinen kuitenkin löydä raon nostaa toiselle. 3 Don Herkules on ensimmäinen keulahevonen, mutta se päästää selän eteensä. 4 Game Of Live avaa mukavasti, mutta todennäköisin ensimmäinen kysyjä lienee 6 Zingaro Dei Venti, vaikka myös 7 Callela Everest osaa avata kovaa. Kaikille kelpaa jatkossa suosikin selkä.

 

Lähtö 5

A – 1, 5, 2, 7        B – 3, 8, 6, 4       C – 12, 10, 11, 9

SUOSIKIT: 1 Lady Nightingale taitaa olla lähdön pystyvin hevonen, mutta se ailahtelee ja osaa ottaa laukkoja. Viimeksi suoritus oli positiivinen, vaikka sijoitus ei ole kirkkaimmasta päästä. Tamma juoksi Wingmanin voittamassa 64-lähdössä joukon hännillä ja kirissä oli edellä vetämättömiä selkiä. Viimeiset 700 sujuivat kiertäen 13,3-vauhdilla. Ravilla ja ilman pussitusta Ari Moilasen ajokki osallistunee voittokahinoihin. 5 Midsummer Love teki viimeksi uransa toistaiseksi parhaimman suorituksensa, ja on sen perusteella varottava, vaikka aikaisempi taso ei riittäisi. Tamma kiersi kolmannen kautta toiselle ilman selkää eikä koskaan luovuttanut. 2 Majestic Missy taipui viimeksi toiselta ilman selkää, mutta kyseinen juoksupaikka ei ole hevosen mieleen. Muutoin se on seurannut varsin kovissakin lähdöissä korkealle. Pieni pulma kuitenkin on voitontahto. 7 Tiffany Journey juoksi viimeksi suosikin kanssa samassa lähdössä eikä piisannut hänniltä kärkeen. Sitä ennen Mikkelissä Esa Holopainen kierrätti suojattinsa etusuoralla toiselle ilman selkää, josta tuloksena oli niukka voitto. 

HAASTAJAT: 3 Mas Bella suorittaa epätasaisesti, mutta pystyy hyvänä päivänään tosi koviinkin suorituksiin. Tommi Kylliäisen suojatti on pitkään ollut kovin epäonninen. 8 Zizzy Highness laukkasi viimeksi loppukaarteessa voimissaan. Kunto on hyvällä mallilla, mutta tältä paikalta parhaimmillaan kärjen läheltä oleva tamma tarvitsee tuuria.

Juoksunkulku: 4 Beauty Erin avaa tosi kovaa, mutta sillä haettaneen selkäjuoksua. 2 Majestic Missy lähtee reippaasti ja lienee todennäköisin lopullinen keula, muttei suinkaan varma sellainen. 

 

Lähtö 6

A – 16      B – 5, 2, 9, 1, 6, 11, 15, 14, 6, 3, 12, 4      C – 7, 13, 10, 8

SUOSIKIT: Kuudennessa lähdössä parhaasta hevosesta ei ole pienintäkään epäselvyyttä, mutta ei ole lainkaan kirkossa kuulutettua, että paras hevonen silti voittaa. 16 Eetu Rols on voitokas ja oikein lupaava menijä, jolla ei oikein ole heikkouksia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että hevosella on alla taukoa, ja että Riihimäellä on kaikkea muuta kuin helppoa voittaa kiertämällä. Lisäksi valmentaja-ohjastaja vielä vihjailee suhteellisen maltillisesta taktiikasta. Kaikesta huolimatta Eetu Rols on kisan selkeä suosikki.

HAASTAJAT: 5 Annan on epävarma, mutta ihan vahva punnertaja. Lahden ylivauhtisessa kisassa se kiersi etusuoralla toiselle radalla ilman selkää ja runttasi vahvasti ykköseksi. Ravilla Annan voi menestyä tässäkin kaikilta juoksupaikoilta, mutta voltin vitonen ei ole kapeahkolla radalla toivepaikka. 2 Jilian Lax ei hävinnyt viimeksi edelliselle paljoa ja meni toissa kerralla nappireissulla ennätyksensä. 9 Adven Ture ei päässyt tulemaan viimeksi 64-lähdössä täysin sujuvasti. Kunnossa ei ole vikaa, mutta viimeisen hevosen ohittaminen on ollut kovin vaikeaa. 1 Rokkoff peri viimeksi neljän hevosen lähdössä laukan myötä sijoituksen. Kehityskykyinen menijä ei ole hyvistä asemista unohdettavissa. 6 Pyöriän Salama jäi toissa kerralla pussiin ja sai viimeksi tosi raskaan juoksun. 

 

Lähtö 7

A – 3, 1        B – 11, 8, 2, 6, 10, 5       C – 7, 12, 9, 4

SUOSIKIT: 3 Northern Trick on kovissa liemissä rutinoitunut menijä, joka nousee positiivisten kommenttien jälkeen rankingin kärkinimeksi. Kyseessä on varsin monipuolinen kilpailija, joka pystyy menestymään monenlaisilla juoksuilla. Hevosen ongelma on ollut ravin katoaminen, mutta valmentajan mukaan hoitojen ansiosta tilanne on nyt parempi. Keulaan päästessään Northern Trick olisi vahvasti voitossa kiinni. 1 Mas Aristocrat oli muun muassa ikäluokkansa Tammaderbyn suosikki, mutta suurimmat rahat jäivät juoksemat. Tamma on mennyt jo pitkään alle parhaan tasonsa, mutta luokka ei ole kadonnut mihinkään. Loviisassa kuusivuotias nousi 4. ulkoa kierros jäljellä kolmannelle ja kiersi tasaisesti. Startti alla Mas Aristocrat voi mennä selvästi eteenpäin. 

HAASTAJAT: 11 Tango Vang on selvästi kisan eniten ansainnut. Ruuna lopetti viimeksi osaomistajan ajamana kaukana hänniltä mukavasti, viimeiset 700 14,7-tahtia. Nyt Olli Koivunen ottaa vahvistuksena ruunan ohjat. 8 Capo The Eemil ailahtelee, mutta pystyy ”pöljän” päivän sattuessa tosi koviinkin suorituksiin. Lahdessa loppusuoralla askel vähän painoi keulasta kovan matkavauhdin jälkeen. 

Juoksunkulku: 1 Mas Aristocrat tai 3 Northern Trick johtaa joukkoa varsin maltillista tahtia.

 

Lähtö 8

A – 2, 10       B – 4, 3, 1, 6, 5, 12, 8        C – 7, 11, 9

SUOSIKIT: 2 Energia Urho on vasta viisivuotias aloittelija, jolla voi olla vielä raviradoille paljon annettavaa. Lahdessa Energia Ossin poika haki ensimmäisellä takasuoralla voimalla johtopaikan. Se jäi reippaan matkavauhdin jälkeen kakkoseksi, mutta suoritus parani edellisestä kisasta huomattavan paljon. Nyt ruunalla vaikuttaisi olevan hyvä sauma koko matkan johtoon. 10 Unnan Vesseli taittoi Forssassa matkaa hännillä ja kiri 4 H.V. Tureksin vanavedessä ulkoa hyvin loppua. Unnan Vesselin uraa ovat varjostaneet terveysongelmat, jonka takia sitä on treenattu kovin nätisti. Niinpä ruuna voi parantaa huomattavasti saatuaan paussin jälkeen startin alle.

HAASTAJAT: 4 H.V. Tureks paikkasi Forssassa pahan alkulaukan kiertämällä vielä kärkikahinoihin. Luvassa lienee kärkipään sijoitus, mutta viimeistä hevosta ruuna ei meinaa ohittaa oikein millään. 3 Usvattava ei yksinkertaisesti riittänyt Riihimäellä, mutta paransi Forssaan, jossa punnersi onnistuneen juoksun jälkeen totoon.1 Moona-Mi otti Riihimäellä ensimmäisen kaarteen laukasta ja juoksupaikasta toisella ilman selkää huolimatta uran avausvoiton. Silloin Usvattava lähti 40 metrin takamatkalta Mona-Mihin nähden. 

 

Lähtö 9

A – 12, 10        B – 3, 4, 9, 6, 11, 5, 2, 1, 8, 7

SUOSIKIT: 12 Leemark’s Ghost on sarjoissaan nouseva ja kyvykäs menijä. Esimerkiksi maaliskuussa ruuna purjehti voittoon täydellä matkalla 15,5-tuloksella haettuaan ensimmäisellä takasuoralla kärkipaikan. Toissa kerralla se kiri hänniltä viimeiset 700 12,3-vauhdilla, mutta ei viimeksi vakuuttanut kurakelissä laukan jälkeen. Sami Nummi on kisan kuskikärkeä, ja voi luotsata suojattinsa vaikealta paikaltakin kärkikahinoihin. 10 Pt’s Queenly on elämänsä iskussa ja tuntuu sen perusteella vahvalta menestyksen tavoittelijalta. Tamma on tehnyt viimeisissään paljon aikaisempaa tasaisempaa jälkeä, mutta uralta on vain yksi voitto, eikä se ole sattumaa. Vermossa tamma lopetti 4. sisältä ulkokautta Grace Matschin voittaessa pirteästi. 

HAASTAJAT: 3 Vigilant Stride on oikukas hevonen, jolla on kuitenkin potentiaalia pitkälle. Tamma lähtee kovaa ja tehtävä tuntuu siltä, että keulapaikalle etenemiseen voisi olla sauma. Toki iskukyky on tauolta pieni arvoitus. 4 Micro Queen tekee hyvää kautta ja rivakka avaaja pääsee nyt hyväksikäyttämään lähtönopeutta. Se on iso asia, sillä kyseessä ei ole varsinainen kiertelijä. 9 Highscore Luca kärsii takarivistä, sillä on parhaimmillaan keulassa. 

Mahdollinen ohipeli: 5 Vex Ant Hope kerää hyvällä taululla peliä, mutta vastus kovenee tuntuvasti. Toissa kerralla juoksu meni kuin elokuvissa. Viimeksi se peri voiton kanssakilpailijan hylkäyksen myötä. Ruuna on oikein kiehtova ohipelikohde. 

 

Lähtö 10

A – 6, 12, 10       B – 3, 4, 5, 11, 8, 2, 1, 9

SUOSIKIT: Kymppilähtö on illan vaikeimmasta päästä. 6 Damian ei ole vielä voittanut, mutta se ei ole ainakaan kapasiteetista kiinni. Kouvolassa nelivuotias pisteli alun laukan jälkeen hylättynä viimeiset 1900 16,7-vauhdilla. Mikkelissä Marko Heikarin suojatti nousi etusuoralla vetämään kolmatta rataa ja kesti pitkän kirin rehdisti. 12 Stoneisle Quincy jäi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla johtavan kantaan, josta seurasi Mahar Moneynen vanavedessä kovalla tuloksella kakkoseksi. Tamma ei ole ulkona, vaikka joutuu tässä haalarihommiin. 10 Touch Me Too laukkasi tuoreimmassa kisassaan kirilenkin alussa toiselta ilman selkää, mutta punnersi erheensä jälkeen vielä kakkoseksi. Vasta kolmivuotias menijä tuntuu parantavan alati. 

HAASTAJAT: 3 Crossfire Of Life pelattaneen kisan suosikiksi. Ruuna on mahdollinen menestyjä, mutta se lienee liikaa pelattu. Forssassa se pääsi tulemaan 3. ulkoa oikein sujuvasti, mutta ei yksinkertaisesti riittänyt parhaille. Lähtönopea menijä saanee hyvän juoksun, mutta ei ole mitenkään varma menestyjä. 4 She Believe juoksi tuoreimmassa kisassaan sisärataa eikä päässyt käyttämään kaikkia voimiaan. Sitä ennen se oli johtavan kupeelta sitkeä. 5 Silenos Clearsky on nuori menijä, joka on ehtinyt mennä tauon aikana paljon eteenpäin. 

 

T4

I                                 1 Give Me Match

II                                 1, 5, 2, 7, 3

III                                 16 Eetu Rols

IV                                 3, 1, 11

15 riviä 0,40 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4

I                                 1 Give Me Match

II                                 1, 5, 2, 7, 3, 8, 6

III                                 16, 5, 2, 9, 1, 6, 11

IV                                 3, 1, 11

147 riviä 0,20 euron panoksella = 29,40 euroa

 

DUO, lähdöt 6&7

16 – 3                                 40%

16 – 1                                 40%

16 – 11                                 20%

 

TROIKKA, L7

I                                 3, 1, 11

II                                 3, 1, 11

III                                 3, 1, 11, 8, 2, 6, 10, 5

36 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 18,00 euroa

 

TROIKKA, L9

I                                 12, 10, 3

II                                 12, 10, 3, 4, 9, 6

III                                 12, 10, 3, 4, 9, 6, 11

 

 

Parhaat pelikohteet:

***Pt’s Silly Billy (L3)

**Friiviri (L2)

**Mas Aristocrat (L7)

**Halia Web (L1)

**Damian (L10)

**Unnan Vesseli (L8)

*Mas Bella (L5)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves

VIHJEITÄ RIIHIMÄEN SUNNUNTAIRAVEIHIN 2.6.2019


 

Vihjeet: (julkaistu perjantaina 31.5.2019)

 

Lähtö 1

A – 8       B – 1, 12, 9, 7, 2, 10, 11, 3         C – 6, 13, 5

SUOSIKKI: 8 Kuuranking on illan avauslähdön suosikki, sillä tuntuu lupaavalta aloittelijalta. Lappeen uranavauksessa nelivuotias sai onnistuneen juoksun 2. ulkona ja punnersi 33,0-lopetuksessa kärkeen. Kaikki ei ollut pelissä, joten ennätys parantunee, jos siihen on tarvetta. 

HAASTAJAT: 1 Pölyttäjä on kehittyvä menijä, joka voi riittää paalulta pitkälle. Loviisassa ruuna lähti hänniltä viimeisellä takasuoralla kolmannelle ja kiersi viimeisen lenkin mukavasti 34,2-vauhtia. 12 Hissun Mahti on pystyvä menijä, joka sijoittuu ravilla korkealle. Ruuna laukkasi Kokemäellä ensimmäisellä takasuoralla. Se lähti aikaisin kolmannelle ja laukkasi loppukurvissa paineen alla uudestaan. Kirilenkki sujui hypystä huolimatta 33,7-vauhdilla. 7 Vihurin Vilkas voisi olla lähdön totopommi. Se pisteli torstaina Forssan harjoitusraveissa 33,6-tuloksen, joten palaa radoille parempana kuin koskaan. 

 

Lähtö 2

A – 1, 2, 5        B – 8, 3, 7         C – 9, 6

SUOSIKIT: 1 Notam Live on paljon tauluaan parempi menijä, joka pärjännee ravatessaan. Toissa kerralla nelivuotias laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen, minkä jälkeen kulki viimeiset 1800 15,9-vauhdilla. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että ensimmäinen lenkki sujui noin 14,0-vauhtia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Notam Live ei ole aikaisemmin suorittanut lainkaan samalla tasolla, eikä ole sen takia luotettava. 2 Crossfire Of Life paransi niin ikään Turun starttiin paljon tasoaan. Se otti 13,5-avauksessa alussa keulapaikan ja jatkoi lopulta voittaneen Ice Queen Birdlandin takana. Ruuna seurasi lopussa välimatkan päässä kakkoseksi. 5 Milagro vaikuttaa oleellisesti ennätystään kovemmalta tekijältä. Se nousi Vermossa loppukurvissa 3. sisältä ulos ja tykitti vahvasti kolmanneksi. 

HAASTAJAT: 8 Fancy Boost seuraili viimeksi 4. ulkoa erityisesti vakuuttamatta kovan tuloksen. 3 Big Bad Hoss ei loistanut paikallisraveissa, mutta lahjoja olisi pitkälle. Ruuna on urallaan laukannut viimeisen takasuoran lopussa paljon rahaa. 7 Rim Bay Duchessin lopullinen kapasiteetti on vielä hämärän peitossa. 

 

Lähtö 3

A – 11     B – 12, 1, 3, 4, 14, 15, 2, 9, 8, 5       C – 10, 6, 13, 7

SUOSIKKI: Kolmannessa lähdössä voi tapahtua monenlaista yllättävää. 11 Antin Muru on helppo valinta suosikiksi, vaikka se ei Forssassa erityisemmin loistanut ensimmäisen kaarteen laukan jälkeen. Valmentaja kuitenkin kertoi siellä jo etukäteen, että juostava matka ei ollut plussaa. Esimerkiksi Lappeenrannassa tamma nousi 2. kaarteessa vetämään toisen radan jonon. Se purjehti helppoon voittoon ja kellotutti viimeisen lenkin 28,9-tahdilla. 

HAASTAJAT: 12 Varjotuuli ei ole erityisen hanakka voittamaan, mutta kisaan nousukunnossa ja kipuaa varmuudellaan korkealle. Teivossa tamma tuli mukavasti maaliin Merran Tahdin voittamassa kisassa, jossa juostiin koko matka selvillä eroilla. 1 Walmiss on ihan kelpo menijä, mutta hevosen ongelma on se, että ravi katoaa loppua kohden. Kouvolassa tamma veti johtopaikalla liian kovaa ja taipui lopussa pahoin. 3 Moona-Mi teki ennen taukoaan positiivista jälkeä ja nyt ilmat mahdollistavat vielä kovemmat tulokset. Tamma on nopea ja suhteellisen ravivarma, mutta taistelutahdossa on ainakin aikaisemmin ilmennyt sanomista. 14 Laval Rols on tuntuvasti tauluaan parempi, mutta paha arvioida, mihin se voi pitkältä pakilta nousta. 

 

Lähtö 4

A – 10      B – 3, 5, 12, 8, 9, 11          C – 4, 7, 6, 1, 2

SUOSIKKI: 10 Rainbow Geronimo on rohkeimmille hyvä vaihtoehto varmaksi, vaikka se ei ole erityisen luotettava kilpailija. Kyseessä on häiriöherkkä hevonen, jolla on urallaan ollut paljon ongelmia kaarrejuoksussa. Forssassa Sanna Kiisken valmennukseen siirtynyt ori pisteli alun laukan jälkeen viimeiset 1200 metriä 12,4-vauhtia. Viimeksi hevonen kuumui sen verran, että Jukka Torvisesta tuli matkustaja. Jukka Torvista lainkaan moittimatta, nyt hevosen ohjat ottava Jarmo Saarela on eittämättä vahvistus vaikealle hevoselle. Ravatessaan Rainbow Geronimo on kiinni voitossa, mutta täyttä luottamusta sille ei voi antaa. 

HAASTAJAT: 3 Herman Halm oli viimeksi parempi kuin aikoihin. Ruuna laukkasi lyhyesti alkuun, mutta selvisi siitä huolimatta 2. ulos. Ruuna kohosi viimeisen takasuoran lopussa kolmannelle ja kiritti mukavasti He Is Felixiä. Nyt Herman Halm pääsee matkaan oleellisesti pahimpia vastustajiaan paremmalta paikalta. 5 Doolin Dalton on kovasti ailahteleva menijä. Viimeksi se laukkasi noususta. Ruuna kilpailee nyt mielimatkallaan ja voisi hyvänä päivänään viedä keulasta maaliin, vaikka on absoluuttisesti parempi selästä. 12 Expanse’s Tornado kohtasi tiistaina hurjia hevosia Better Bossin johdolla ja oli oleellisesti parempi kuin ulospäin näytti. Tamman kiri 3. ulkoa ei näyttänyt hirveän lennokkaalta, mutta kellotuksessa viimeiset 700 sujuivat 10,7-kyytiä. Paikka on lohduton, mutta kevenevässä seurassa Koivusten suojatilta on lupa odottaa kirissä paljon ohituksia. 

Juoksunkulku: 4 Don Herkules ampuu ensin johtoon, mutta päästää 5 Doolin Daltonin ilman vastalauseita edelleen. Toisella puolikkaalla vauhti rauhoittuu tuntuvasti. Ainakin 10 Rainbow Geronimolta voidaan nähdä ratkaisuja aikaisin. 

 

Lähtö 5

A – 6        B – 10, 9, 3, 12, 2, 7, 5, 1, 8, 11, 4

SUOSIKKI: 6 Peanuts on Riihimäelle ja etenkin näihin sarjoihin todella kovan luokan tykki. Anne Kankaan suojatti ehti viime kaudella väläyttää hurjia lahjojaan, mutta suuremmat rahat jäivät vielä juoksematta pitkälti epäonnen takia. Esimerkiksi Kasvattajakruunun finaalissa tamma loukkaantui kontaktitilanteessa voitettuaan karsinnassa puhtaasti edellään juosseen Bosses Ladyn takaa. Nyt Andover Hallin tytär koittaa loukkaantumisen jälkeen paluuta ja on yksinkertaisesti vastustajiaan kovempi hevonen. Positiivisten valmentajakommenttien jälkeen Peanuts on kiehtovin varmavaihtoehto. 

HAASTAJAT: 10 Bwt Divine on edellisen tavoin sarjoihinsa oikein kovaluokkainen menijä. Forssassa nelivuotias lopetti keulapaikalta hienosti 10,5-kyytiä, mutta oli Turun märässä kelillä 2. ulkoa loppusuoralla kummallisen pehmeä. Bwt Divinelta voi nyt olettaa oleellisesti parempaa menestystä. 9 Storm Glider ei välttämättä ole lahjoiltaan ihan edellisten tasoinen, mutta kunto on täyttä rautaa. Ruuna taittoi Mikkelin kovavauhtisessa kisassa matkaa hännillä ja tykitti lopun Winter Amiralin voittaessa kovaa. 3 O.F.V. Prince on kisannut välillä aika koviakin lähtöjä. Teivossa kyseessä oli Whogonow’n voittama reipasvauhtinen kisa, jossa ruuna pujotteli ihan mukavasti maaliin asti. Kelpo avaaja saanee makoisalta paikalta hyvät asemat. 

Juoksunkulku: Vaikea arvioida, mutta ainakin 1 Scream Carambola ja 3 O.F.V. Prince pystyvät avaamaan reippaasti. Myös 6 Peanuts pääsee hyvin matkaan ja etenee ainakin lopulta keulaan, jos kuski niin haluaa. 

 

Lähtö 6

A – 2, 7        B – 9, 8, 6, 5, 3, 1         C – 10, 4

SUOSIKIT: Kuudennessa lähdössä on hyvä taso ja monta vahvaa menestyksen tavoittelijaa. 2 Runoneito kisaa hienossa iskussa ja olkoon parhaalta mahdolliselta paikalta niukka suosikki. Vermossa tamma sai parijonossa onnistuneen juoksun ja kiri kaukana voittaneen Enon Vilpin takana maalikuvassa kakkoseksi. Loviisassa Mia Liipolan silmäterä jyräsi kärkeen 3 Liipan Toivon ulkopuolelta. 7 Turbo-Jytky on kyvykäs menijä, joka on palannut pitkältä sairaspaussilta mukavalla menestyksellä. Orin esitykset kuitenkin ailahtelevat ihan jonkin verrankin. Esimerkiksi ennen taukoaan hevonen taipui keulapaikalta lopussa pahoin. 

HAASTAJAT: 9 Egoa On kilpaili Vermossa Runoneidon kanssa samassa lähdössä ja teki kovan juoksun. Se laukkasi viimeisen takasuoran alussa ja tykitti sen jälkeen viimeiset 600 23,8-vauhdilla. Ysiradalta Egoa On saanee hyvät asemat parijonosta toiselta. 8 Siporin Santtu voi olla kisan kovin hevonen, mutta terveysongelmat ovat varjostaneet sen uraa. Ruuna teki Suomen Cupin karsinnassa (25.4) alussa mutkan, mutta puursi siitä huolimatta toiselta ilman selkää ykköseksi. Viimeiset kaksi kierrosta sujuivat 25,1-vauhdilla. Hyvänä päivänään Siporin Santtu on paha lyötävä. 6 Joivaus osaa lopettaa kilpailemisen kesken lähdön, mutta toisaalta on tahtopuolen kestäessä todella vauhtikestävä. 5 Vekraus ei loistanut viimeksi ulkoradoilla, mutta parantaa starttirytmin tihentyessä. Lisäksi se pääsee auton takaa paljon volttia liukkaammin matkaan. 

Juoksukulku: 1 Vilox on nopea, mutta sille kelpaa selkä eteen. 3 Liipan Toivo ja 6 Joivaus avaavat kelvollisesti, mutta ehkä todennäköisin keulahevonen on 7 Turbo-Jytky. Myös 8 Siporin Santtu pääsee kuskin halutessa kovaa matkaan. 

 

Lähtö 7

A – 4        B – 2, 9, 1, 10, 5, 6, 3, 11, 8       C – 7, 12

SUOSIKKI: 4 Gisela Luxi jatkaa aivan loistavassa iskussa, vaikka kaksi viime sijoitusta eivät ole kovinkaan kirkkaita. Toissa kerralla tamma jäi umpipussiin ja kiri viimeksi vaikeista asemista, 6 ulkoa loput 700 metriä Double Boostin voittaessa 11,9-vauhdilla. Mikäli Juhani Laukon suojatti pääsee mielipaikalleen keulaan, se on vaikeasti kukistettavissa. Johtopaikalle etenemiseen on hyvä sauma, mutta ei sitä voi ihan kirkossa kuuluttaa. 

HAASTAJAT: 2 Real Red on tehdyt kahdessa edellisessään nappijuoksujen jälkeen hienot kirit ja paikka on nyt loistava. Tamma avaakin aika liukkaasti ja voisi täysillä satsattaessa pystyä torjumaan suosikin alussa. Paikan toisella ilman selkää välttäessään Real Red pystyy kamppailemaan kärkisijoista. 9 Club Nord Star on kunnossa ja pystyy ainakin reipasvauhtisessa kisassa korkealle, kunhan selvittää Riihimäen karteet. Vermossa tamma oli 2. ulkoa sitkeä ja viimeksi se tuli pussissa maaliin. 1 Majestic Man suoritti viime kaudella aivan ikäluokan kärjen takana. Kauden avauksessa hevonen ei ollut erityisen loistava 3. sisältä, muttei huonokaan. Sen jälkeen ruuna on ollut kertaalleen poissa. 10 Dust Collector on hyvän peruskapasiteetin omaava menijä, mutta ailahtelee ja voi kärsiä Riihimäellä kurviongelmista. 

Juoksunkulku: 4 Gisela Luxi avaa kovaa, mutta 2 Real Red voi täysillä satsattaessa torjua sen. Luultavasti ainakin kaikilta muilta eturivin hevosilta johtopaikka olisi tarjolla. 1 Majestic Man kiihtyy reippaasti, ja kiihdytys voi vauhdittua, jos 5 Cool Conclusionilla tai 6 Racehill Victorylla panostetaan tosissaan alkuun. 

 

Lähtö 8

A – 7, 2, 4     B – 1, 14, 12, 6, 3, 11, 9          C – 5, 8, 13, 10

SUOSIKIT: 7 Zertor olkoon vähän arvoituksellisen kasilähdön suosikki, vaikka kokeessa ravityyli ei ihan täysin vakuuttanut. Ori kuitenkin pisteli loppulenkin 17,3-vauhdilla ja voimia vaikutti olevan vielä parempaankin. Zertor pystyy selvästi koelähtönoteeraustaan parempaan aikaan ja kamppailee onnistuessaan voitosta. 2 Daisy Nash on tähän sakkiin pystyvä menijä. Tamma sai Seinäjoella maalisuoralla tilaa ja tuli loppua ihan kelvollisesti. Kärki lopetti 13,0-vauhtia, joten oli aivan ymmärrettävää, että nelivuotias ei pysynyt ihan parhaiden kyydissä. 4 Mon Propre avaa nyt Tapio Perttusen käsistä ja on erittäin mielenkiintoinen seurattava. Ruuna uran ainoa voitto tuli kurakelissä keulapaikalta. 

HAASTAJAT: 1 Club Nord Lee on makoisista asemista mahdollinen pärjääjä. Loviisassa se laukkasi loppukurvissa noususta ja pisteli raville selvittyään aika mukavasti. 14 Sunnie laukkasi viimeksi mahdollisuutensa, mutta oli Lahdessa oikein positiivinen. Se kilpaili märässä kelissä Flexible Journeyta ja kumppaneita vastaan ja teki 3. ulkoa erittäin positiivisen kirin. 

 

Lähtö 9

A – 9, 10, 8       B – 2, 12, 11, 1, 6, 3, 7, 4        C – 5

SUOSIKKI: 9 Stella’s Boy kuuluu sarjaan epäonniset hevoset. Ruunalla on mennyt laukkoihin paljon rahaa monesti juoksut ovat muutoinkin menneet hankalasti. Vermon kilpailuissaan kuusivuotias peruutti kauas hännille, josta lopetti vielä mukavasti kaukana kärjen takana kolmanneksi. Porissa 18.5 Stella’s Boy sai matkalla prässiä ja laukkasi maalisuoran alussa voittomatsista. Ravatessaan ruuna kamppailee voitosta, mutta ainakin kaarteet voivat tuoda ongelmia. 10 Tintin Journey on kilpaillut monesti tätä kovemmissa lähdöissä ja lukeutuu tauoltakin kuumimpiin pelihevosiin. 8 Grace Pezzo avasi Jyrki Filatoffin tallista positiivisella suorituksella. Tamma oli mukana 11,0-avauksessa ja matkasi lopulta johtavan takana. Se tippui lopussa kärjen kyydistä, mutta sinnitteli ihan positiivisesti. 

HAASTAJAT: 2 Rim Bay Frenchy pujotteli viimeksi kärjen takana aktiivisesti ja oli kovavauhtisessa kisassa kelpo kakkonen. 12 Poetry In Motion palasi Vermossa tauolta ja oli ihan positiivinen, vaikka vaikutti välillä kylmältä. Tamma reissasi 2. ulkona, josta kohosi Knows Everythingin voittaessa viimeisellä takasuoralla kolmannelle. 11 Nat King on ollut kaikkiaan pettymys, mutta väläyttelee välillä. Se tuntuisi olevan parhaimmillaan ilman etukenkiä. 

 

Lähtö 10

A – 3       B – 2, 5, 7, 10, 4, 9, 6, 1, 8      C – 11

SUOSIKKI: 3 Ice Queen Birdland ei lunastanut viime kaudella siihen luotuja odotuksia, mutta palasi paussilta entistä parempana. Turun lounasraveissa tamma otti 13,5-avauksessa voimalla keulapaikan. Se sai rauhoittaa matkalla vauhtia ja irtosi lopussa tosi helposti. Kuumansorttinen menijä on onnistuessaan kiinni ykkösessä.

HAASTAJAT: 2 Tallukka on ollut urallaan kerran ensimmäisenä maalissa, mutta joutui silloin hylätyksi. Anderbergin tytär kisaa nyt sen verran vakuuttavassa iskussa, että uran avausvoitto on ajankysymys. Viimeksi Tallukka kohosi 2. ulkoa loppukurvissa kiriin ja tuli vahvasti toiseksi. Lahdessa tamma taas lähti 4. ulkoa kiertämään jo kirilenkin alussa ja runttasi urheasti. 5 Royalty Diamond nousi Turussa 4. sisältä viimeisellä takasuoralla toiselle ja polki Adam Snipesin voittaessa sijoitustaan paremmin. 7 Rose La Femme saa Jukka Torvisen pitkästä aikaa rattailleen ja on ainakin suosikkien epäonnistuessa ihan mahdollinen voittajakin. 

 

T4, suuri systeemi

I                                 10 Rainbow Geronimo

II                                 6 Peanuts

III                                 2, 7, 9, 8, 6, 5

IV                                 4 Gisela Luxi

6 riviä 1,00 euron panoksella = 6,00 euroa

 

T4, pieni systeemi

I                                 10, 3, 5, 12, 8, 9

II                                 6 Peanuts

III                                 2, 7, 9, 8, 6, 5

IV                                 4, 2, 9, 1, 10

180 riviä 0,20 euron panoksella = 36,00 euroa

 

DUO

2 – 4                                 20%

7 – 4                                 20%

9 – 4                                 20%

8 – 4                                 15%

6 – 4                                 15%

5 – 4                                 10%

 

TROIKKA, lähtö 7

I                                 4 Gisela Luxi

II                                 2, 9, 1

III                                 2, 9, 1, 10, 5, 6, 3, 11, 8

24 yhdistelmää 1,00 euron panoksella = 24,00 euroa

 

TROIKKA, lähtö 9

I                                 9, 10, 8

II                                 9, 10, 8, 2, 12

III                                 9, 10, 8, 2, 12, 11, 1

60 yhdistelmää 0,50 euron panoksella = 30,00 euroa

 

Parhaat pelikohteet:

***Peanuts (L5)

***Rainbow Geronimo (L4)

**Notam Live (L2)

**Antin Muru (L3)

*Vihurin Vilkas (L1)

 

Vihjeet laati: Iivari Ingves