Tallikommentit

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 7.7.2019 raveihin:

 

Lähtö 1

2 Mas Darlingon mennyt eteenpäin, mutta pikkuhiljaa vasta aloitellaan. Harjoituksissa on ajettu 20-vauhtia kovimmillaan. Tamma pystynee startissa 20-alitukseen. Viimeksi hevonen oli hiitillä ihan ok, eikä tässä taida ihan tykkejä olla vastassa. Kyseessä on varma suorittaja, jota odotan totoon. (Juha Utala)

 

Lähtö 2

12 Kiikun Kunkkupystyy onnistuessaan 35-36 -vauhtiseen tulokseen, mutta laukat sotkevat. Hevonen ei vielä kilpaile tosissaan. (Juha Utala) 

 

Lähtö 4

1 Piece Of Rockteki ok koelähdön ja aloittelee pikkuhiljaa loukkaantumisen jäljiltä. Hevonen ei ole huippukunnossa, muta pärjää luokallaan pitkälle. Ykkönen on vähän hankala paikka lähteä Riihimäellä. Riippuu vähän hevosen fiiliksestäkin, miten pääsee matkaan. Ruuna lähtee aika kovaa, jos on sillä päällä. Ajotaktiikka ei ole kuitenkaan ole tässä vaiheessa tärkein asia. Piece Of Rock osaa olla vähän temperamenttinen tapaus, mutta kyllä sen kärjessä pitäisi olla. (Juha Utala)

 

Lähtö 6

6 Ready Creditei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta siinä oli turhan pitkä starttiväli, jonka aikana hevonen oli laitumellakin. Uskon tamman menevän starttien myötä eteenpäin ja tämän viikon viimeistelyissä se on tuntunut hyvällä. Ready Creditistä on talven parhaisiin suorituksiin nähden vähän puuttunut, mutta vauhditkin ovat toki nyt kovempia. Tamman pitäisi olla Riihimäellä aika hyvä. Vetopallot ja vetolaput tammalla on, mutta kenkiä ei riisuta. Tuskin tulee jenkkikärryjäkään. (Peppi Paakkonen)

 

7 Sanni Skyon ollut hyvä viimeisissään ja kisaa nyt on varmaan vähän kevyemmässä porukassa. Tamman pitäisi olla aika lähellä menestystä. Seiskaradalta lähdetään pudottelemaan eteenpäin. Riihimäellä on normaalia tärkeämpi saada asemat kärkipäästä, kun lähdöissä on kirjavaa sakkia. (Juha Utala) 

 

Lähtö 7

10 Personal Traineroli sekaisin viimeksi. Se painoi rajusti muiden edellä, mikä oli uusi piirre. Toivottavasti ruuna olisi nyt paremmin hallittavissa. Personal Trainer on näihin sarjoihin olemassaan hyvä hevonen. Se oli viime kisan jälkeen pari viikkoa laitumella ja koitetaan nyt vähän kevyempää aloitusta. Nyt on ihan hyvä ajaakin takarivistä. Hevosella pitäisi olla hyvät menestymismahdollisuudet. (Juha Utala)

 

Lähtö 9

9 Easy Diamondon varma suorittaja, joka tekee omaa työtään tasaisesti. Viimeksi se oli aika kovassa lähdössä, mutta nyt on helpompi vastus. Ruuna menee 17 jommallekummalle puolelle. (Juha Utala)

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 16.6.2019 raveihin:

 

Lähtö 3

9 Marvelous Diamondon ihan hyvässä kunnossa. Se on tehnyt kohtuu juoksuja, mutta kohdannut vaan aika kovia hevosia. Tamma on saanut lisää vauhtia ja varmistunut alku-urastaan tuntuvasti. Forssassa viimeiset 300 metriä tultiin tosi kovaa, ja Marvelous Diamond pysyi hyvin mukana. Matka passaa ihan hyvin, kun tamma jaksaa suhteellisen hyvin mennä. (Anssi Nurminen) 

 

Lähtö 6

16 Eetu Rolsoli talven tarkoituksella treenitauolla ja aloitus meni vähän pitkäksi. Tällä hetkellä hevonen tuntuu mukavalta ja on mielestäni kehittynyt. Harjoituksissa ei ole ajettu kovaa. Riihimäellä ei varmaan ajeta ihan hampaat irvessä. Kyllä Eetu Rolssin luulisi ainakin alle 30:ta menevän. Rataprofiili ei tuo ongelmia, mutta kyllähän ulkoradoilla tulee paljon lisämetrejä. 

 

Lähtö 7

3 Northern Trickon fyysisesti hyvässä kunnossa. Tässä välissä tammaa joutui huoltamaan, kun sillä on ollut ravin hukkumisen kanssa ongelmaa jo pidemmän aikaa. Etenkin lopussa hevosta on pitänyt ajaa tosi tarkasti. Harjoituksissa tamma on ollut paremman tuntuinen. Northern Trick lähtee voltista hyvin ja tarkoitus on koittaa keulaan. Viime vuonna hevonen juoksi kertaalleen Riksussa ja kurvit sujuivat silloin ihan hyvin. Oma tuntuma on, että Northern Trickin pitäisi ravilla voittaa. Kengät jalassa ajetaan, mutta se ei ole iso asia. (Anssi Nurminen)

 

Lähtö 9

3 Vigilant Stridenpiti aloittaa jo paljon aikaisemmin, mutta ensin ravit peruttiin ja sitten hoidettiin useampaan otteeseen. Tamma tulee pikkuisen vähällä valmistautumisella starttiin. Viime lauantaina ajoin 18-vauhtisen hiitin Kokemäen radalla. Se oli vielä tukkoisen oloinen, mutta uskon, että hiitti vei pari sekuntia eteenpäin. Vigilant Striden ravi on vähän kadonnut lopussa, mutta se on tosi reilupäinen hevonen. Hevoselle laitetaan Riihimäällä aukollinen smurffilappu. (Tomi Ojanen)

 

12 Leemark’s Ghost ei ollut Lahdessa ihan satkulla ravilla, ja hevosta hoidettiin sen kisan jälkeen. Ruunan pitäisi olla hyvässä kunnossa, ja valjakko on muutenkin tähän kisaan hyvä. Paikka toki vaikeuttaa, mutta kurvien ei pitäisi tuoda ongelmia. Varusteisiin ei tule muutoksia. (Tapio Mäki-Tulokas)

 

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 2.6.2019 raveihin:

 

Lähtö 1

4 Aarne Hemjää pois. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 3

2 Futu Peeon elämänsä kunnossa, mutta vaikea sanoa, mihin se tuosta riittää. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 5

6 Peanutstuntuu nyt ihan hyvälle. Talvella oli murhetta, kun hevonen meni vinossa. Joulukuun startissa tammalle tuli haaveri, jonka jälkeen meni pari kuukautta kävellen. Olen käynyt ajamassa Peanutsilla 20-vauhtisen hiitin, josta 14:sta viimeiset 500 metriä. Kyllähän kaiken ollessa kunnossa hevosen pitäisi voittaa tämä lähtö. Kuski saa päättää taktiikan. Alkuvuodesta viime kaudella hevonen oli epävarma lähtiessä, mutta loppuvuodesta tamma lähti jo varmemmin. (Anne Kangas)

 

10 BWT Divineväsyi viimeksi lopussa, mutta siihen oli selkeä syy. Tamma painoi alusta alkaen päälle ja tyhjensi itsensä. Kyse ei ollut sen kummemmasta. Ollin (Koivunen) toivomuksesta vaihdetaan Riihimäelle kovemmat vehkeet suuhun ja lappuja riisutaan. Kymppirata on ihan hyvä paikka ajaa tälläinen kokeilu. Normaalina hevosen pitäisi pärjätä. Bwt Divine juoksee keskiviikkona Vermossakin. (Kaisa Toivonen)

 

Lähtö 6

7 Turbo-Jytkypiti tauon ihan tarkoituksella. Viimeksi orilla oli vaan huono päivä, ja sen kisan voi unohtaa. Tämän hevosen kanssa lähden aina hyvillä mielin matkaan. Turbo-Jytky ei ole kaukana parhaastaan ja lähden reippaasti eteenpäin. Kengät jalassa ajetaan, mutta uskoisin tasokkaasta vastuksesta huolimatta hevosella olevan hyvä voittosauma. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 7

1 Majestic Manoli pois Seinäjoelta, koska hevosella oli suussa sanomista ja sitä vähän operoitiin. Kyse ei ollut mistään suuremmasta. Vuoden ensimmäiseen kisaan ruuna oli vähän vaisu, vaikka loppua tultiinkin kovaa. Samoihin aikoihin moni tallin hevonen alisuoritti, mikä saattoi johtua siitepölyistä. Majestic Manilla tähdätään ikäluokkalähtöihin, ja sillä on näihin kisoihin aika vähän rutiinia. Uskon, että Taneli (Säde) hakee selkäreissua. Virityksetkin säästetään varmaan tuleviin kisoihin. (Joni-Petteri Irri) 

 

11 Bertuccioalkaa olla jo vanhoilla päivillään, mutta kotosalla sitä ei huomaa. Ruuna ei vaan mene hokkikengästä, joten talvi menee aina treenaillessa. Tosin tämän vuoden alkukeväästä hevonen vaivaantui ja jopa uran loppuminen kävi mielessä. Bertucciolle kuitenkin löydettiin sopiva hoitomuoto, jolla se on saatu aika hyväksi. Hevonen saa nykyisin itse päättää, miten se treenaa, mutta ei se ole sen jälkeen itseään ainakaan helpommalla päästänyt. Paikka on ikävä, kun hevonen parhaimmillaan kärkipäästä. (Niki Finnström) 

 

12 Stone Capes Nougaton mahdottoman tehtävän edessä. Ruunalla pitää päästä Riihimäellä ajamaan sisärataa ja jo rahasija olisi iso onnistuminen. Ruunalla ajetaan taas montéssa, kun niitä lähtöjä on. (Joni-Petteri Irri)

 

Lähtö 10

4 Laura Savagejuoksi 2-vuotiaana lähinnä harjoitusmielessä. Sen jälkeen on tullut vauhtia ja kehitystä on muutenkin tapahtunut. Harjoitusten perusteella tamma on nyt 18,0-iskussa, mutta pelkään paljon lähtölaukkaa. Hevosella on yliyrittämisen vikaa ja nyt molemmin puolin kiihdyttää hevosia. Laura Savagelle on vähän haastava löytää sarjoja ja nytkin lähdöstä tuli yllättävänkin kova. (Kaisa Toivonen)