Tallikommentit

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 18.8.2019 raveihin:

 

 

Lähtö 5

Give Me Matchviimeksi pettymys, mutta siihen ei oikein löytynyt selkeää syytä. Vaisuudella ei ollut yhteyttä aikaisemmin poisjäännin aiheuttaneeseen kolhuun. Ruuna on tässä välissä hoidettu ja huollettu. Lisäksi se on tarkka kengityksestä, ja siihen on nyt tehty muutoksia, jotka voivat vaikuttaa paljonkin. Viime juoksun jälkeen ollaan kysymysmerkin kanssa matkassa, mutta normaalina hevosen pitäisi pärjätä. Jos Give Me Match on nyt huono, se saa pidemmän huilin. Yleensä paikka johtavan rinnalla sopii, mutta nyt se ei ole varmaan ainakaan toive. (Niki Finnström) 

 

7 Rosi’s Rodrigojäi viimeksi johtavan taakse pussiin ja oli taustajoukkojen odotusten mukaisesti aikaisempaa parempi. Paikka sisempänä olisi ollut nytkin hyvä, sillä hevonen voi olla sisäradalta parempi. Onnistumiset ovat nyt tärkeämpiä kuin sijoitukset. (Antti Veteläinen)

 

Lähtö 6

5 Viimavirtaon tosi hyvässä kunnossa, mutta ei vielä ymmärrä kilpailemisesta. Olisin halunnut Teivossa ajaa maaliin asti johtavan rinnalla, mutta kaveri laukkasi sisäpuolelta. Hevosella oli laukatessaan vielä paljon voimia, mutta se jäi odottelemaan muita.  Tamma jäi mulle Teivon startista ratatalliin hakemaan rutiinia, vaikka omistajan listoilla onkin. Tamma pystyy parantamaan ennätystään selvästi. Riihimäelle voidaan tehdä päävehkeisiin pieniä muutoksia. (Antti Veteläinen)

 

Lähtö 7

7 Afrodite Axpalaa ihan hyvällä mallilla. Sillä oli jo ennen heinäkuuta treeneissä remmit kireällä. Heinäkuun hevonen oli tarkoituksella Uccion kanssa laitumella. Eilen (tiistaina) kävin ajamassa tammalla kahdeksan vetoa. Startti tulee vähän aikaisin, mutta toisaalta en kyllä juuri ilmoita, ellen odota kärkipäähän. Afrodite Axin pitäisi pystyä pärjäämään, mutta ihan hampaat irvessä ei startata, kun ura on ollut vähän katkonainen. Ehjä startti olisi ykkösasia. Kengät riisutaan ja jenkkikärrytkin ovat harkinnassa. (Arna Ruohomäki)

 

Lähtö 8

1 Cameron Evoon tehnyt hyviä juoksuja, joista kuitenkin on pari pilannut loppusuoran laukkoihin. Hevonen jatkaa mielestäni oikein hyvässä kunnossa, mutta laukata ei paranisi. Laukkoihin ei ole ollut sen kummempaa syytä. Ruotsin reissun jälkeen kaikki on mennyt hyvin, ja kyllä kai tuossa pitäisi onnistuessaan pärjätä. (Harri Koivunen)

 

6 Mark Moreon tehnyt viimeisissään hyvät juoksut, mutta kilpaillut aivan eri tason lähdöissä. Riihimäellä kovia hevosia asettuu vastaan, mutta meidän etu on siinä, että rataprofiili sopii Mark Morelle tosi hyvin. Joku sanoi, että kukaan ei ole Varennen jälkeen lopettanut yhtä kovaa siellä (09,0 lopetus 28.7). Mark More pystyy koviin avauksiin, mutta en osaa sanoa, miten Hannu ajaa. (Niki Finnström)

 

Lähtö 9

6 Stonecapes Rococoon joutunut koko ajan huonoille paikolle ja nyt paljon tauluaan parempi. Mikkelissä haettiin ennätystä, mutta siellä juoksu meni tosi raskaaksi. Tamma oli sielläkin ihan hyvä. Viimeksi moni asia meni pieleen. Kyseessä on nopea avaaja, joka voi avata kuskin halutessa keulaan asti. Nyt on pakkokin ajaa jo hyvistä sijoituksista, kun pisteet ovat niin huonot. Koko ajan on ajateltu, että hevosella koitetaan syksyn ikäkausilähtöihin, ja sitä taustaa vasten pitäisi olla näissä sakeissa ylhäällä. Riihimäellä taidetaan ajaa kevyillä kengillä, millä ei ole suurta merkitystä. Tiukoista kaarteista ei ole haittaa. (Antti Veteläinen)

 

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 11.8.2019 raveihin:

 

Lähtö 2

2 Hamarilla on ihan kiva heppa, jonka keskittyminen on vielä vähän hukassa. Hevoselle haetaan lähinnä rutiinia ja ehkä kisa on tässä kohtaa ykköstavoite. Ruunalta löytyy kyllä jaksoa ja vauhtia, mutta se on vielä lapsi. Ravilla Hamarilla voi pärjätä, mutta haparointiriski on aika iso. (Timo Korvenheimo)

 

Lähtö 4

2 War Paint ajoin juuri (torstaina) viimeistelyt, ja tamma oli nyt hyväntuntuinen. Viime kisan jälkeen hevosta hoidettiin. Rataprofiililla ei ole väliä. Hevonen menee ravia, jos on mennäkseen. Ja jos tulee laukka, se nyt johtuu korvien välistä. Jos kaikki on hyvin kohdillaan, War Paint pystyy avaamaan kovaa.Riihimäellä lasketaan koko matka kovaa, ja kengät saatetaan riisua. (Timo Korvenheimo)

 

4 El Senor Deo jäi viimeksi johtavan rinnalle, mikä ei ole hevosen mielipaikkoja. Hevonen ei vaan ole toista rataa yhtä hyvä kuin sisäradalle päästessään. Ruuna jatkaa samassa kunnossa, vaikka se viimeksi vähän taipuikin. Riihimäellä koitetaan kovaa liikkeelle ja keulasta ajetaan, jos sinne päästään. Samoilla varusteella kilpaillaan näillä näkymin. (Tapio Mäki-Tulokas) 

 

11 Gashaw Boko olisi viimeksi voittanut, ellen olisi ajanut niin huonosti. Olisi pitänyt ajaa takasuoralla eteenpäin. Hevonen on onneksi hyvällä mallilla, ja sen pitäisi pärjätä. Ruuna ravaakin nyt ihan hyvin. Gashaw Boko jyskyttänee ainakin kolmen joukkoon, eikä voittokaan yllättäisi. (Hannu Korpi)

 

Lähtö 6

2 Janis Joplin Bokolla ajoin tänään (torstaina) aamulla, ja se tuntuu nyt olevan oikein hyvällä mallilla. Mikkelissä jalat oli aamulla turvoksissa, ja hevonen oli muutenkin vähän nuutunut. Rata oli siellä liian kova. Tamma on nyt mahdottoman hyväntuntuinen ja lähtee kovaa. Ahvenanmaalla räjähti rengas heti ensimmäisellä takasuoralla. Riihimäellä tähdätään keulaan, josta koitetaan hallita maaliin asti. Hevosesta tulee jo ensi vuonna oikeasti tosi hyvä, ja Riihimäellä sen pitäisi olla ihan kärjessä. (Hannu Korpi)

 

Lähtö 9

6 E.V. Mici menetti Maarianhaminassa loppukurvin hakaukseenvoiton. Teivossa se oli vielä parempi, vaikka ei sielläkään tuntunut yrittävän täysillä. Korvia on nyt uskaltanut vähän aukaista, ja se on sentään piristönyt kilpailemista. Hevonen on parantanut todella paljon siitä kuin se tuli minulle. Riihimäellä olisi toive päästä edes johtavan rinnalle, joka on orin mielipaikka. Kurvijuoksussa on ollut pientä ongelmaa, ja se on kyllä mahdollinen kompastuskivi. (Hannu Korpi)

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 28.7.2019 raveihin:

 

 

Lähtö 5

9 Daisy Nash on ollut pitkään hirveässä kunnossa, mutta kokenut paljon epäonnea. Oli kovin ärsyttävää, kun kotitreeneissä hevonen oli valtavan hyvä, mutta ei mennyt starteissa samalla tavalla. Nyt kenkävalinta on tainnut osua oikeaan. Terveystilanne on nyt hyvä, ja viimeksi Turussa tamma ravasi varmaan niin hyvin kuin vain voi. Kurvijuoksu ei kuitenkaan ole maailman sulavinta, ja uhosin viimeisen Riihimäen startin jälkeen, että tänne ei enää tulla. Nyt ei kuitenkaan ollut mielekkäitä sarjoja muualla ja haluttiin muutenkin välillä vähän kevyempi lähtö. Ei olisi kuitenkaan maailman suurin yllätys, jos hevonen laukkaisi kaarteessa. (Anniina Lindfors)

 

Lähtö 6

8 Mark Moressa ei ole ollut meidän tallista oikeastaan mitään moitittavaa. Kyseessä on valtaisan hyvä hevonen, joka on tehnyt aina hyviä juoksuja. Ruuna on nyt saanut pari kovaa lähtöä alle ja ajateltiin välissä ajaa vähän helpompi. Lähtö vaikuttaa suht sopivalta, ja Mark Moren pitäisi olla lähellä voittoa monenlaisilla juoksuilla. Kahteen viimeiseen hevosella on ollut vedettävät puolilaput, ja ne jätetään ehkä nyt pois. Oikeastaan ruuna oli viimeksi heikko omaksi itsekseen, vaikka meni 12,1-tuloksen. (Niki Finsström)

 

Lähtö 7

3 Capo The Yankee oli vähän huollossa, kun ei ollut hyvä viimeksi. Siinä oli jotain flunssa-aaltoakin liikkeellä. Nyt hevosen pitäisi olla suunnilleen kohdillaan. En minä ihan valmiina hevosia radoille tuo, mutta ei ruunan pitäisi kauhea kaukana kevään parhaasta tasostaan. Tarkoitus on ajaa Riihimäellä ilman kenkiä, jolloin se on parhaimmillaan. Juoksupaikoilla ei ole Capo The Yankeelle suurempaa merkitystä, kun sillä on vaan menohaluja. Jos hevonen ei ole neljän joukossa, se on huono. (Mauno Mäntylä)

 

Lähtö 8

8 Earthquaker omaa hyvän kapasiteetin, mutta se ei pitkään aikaan saanut oikein mitään aikaiseksi. Lappeenrannassa ruuna palasi tauolta kurkkuleikkauksen jälkeen. Se jäi rintaman taakse voimissaan pussiin ja olisi kuskin mielestä tilaa saadessaan voittanut.  Viimeksi ruuna oli parempi kuin meiltä aikaisemmin. Tarkoituksella ajettiin nätisti, kun Eartquaker on aikaisemmin jättänyt paljon sisään. Hevonen lähtee kovasti liikkeelle, mutta tavallaan olisi kiva ajaa vielä nätisti. Katsotaan taktiikka tilanteen mukaan. Viimeksi hevosella ei ollut oikein mitään lisävarusteita, ja avovehkeistä saatetaan jatkaa tässäkin. (Niki Finnström)

 

Lähtö 9

16 Capo The Angel oli itseasiassa hyvä Loviisassa ja jatkaa kunnossa. Nyt tehtävä on kuitenkin aivan erilainen ja luvassa on paljon kiertämistä. Riihimäellä on kaiken lisäksi vaikea kiertää. Takarivi on vielä iso miinus, kun tamma pääsisi hyvin liikkeelle. Valmentaja taisi valita nyt lähdön väärin, ja tuolta tarvitaan kaikki tuurit, jos pääsee edes rahoille. (Mauno Mäntylä)

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 7.7.2019 raveihin:

 

Lähtö 1

2 Mas Darlingon mennyt eteenpäin, mutta pikkuhiljaa vasta aloitellaan. Harjoituksissa on ajettu 20-vauhtia kovimmillaan. Tamma pystynee startissa 20-alitukseen. Viimeksi hevonen oli hiitillä ihan ok, eikä tässä taida ihan tykkejä olla vastassa. Kyseessä on varma suorittaja, jota odotan totoon. (Juha Utala)

 

Lähtö 2

12 Kiikun Kunkkupystyy onnistuessaan 35-36 -vauhtiseen tulokseen, mutta laukat sotkevat. Hevonen ei vielä kilpaile tosissaan. (Juha Utala) 

 

Lähtö 4

1 Piece Of Rockteki ok koelähdön ja aloittelee pikkuhiljaa loukkaantumisen jäljiltä. Hevonen ei ole huippukunnossa, muta pärjää luokallaan pitkälle. Ykkönen on vähän hankala paikka lähteä Riihimäellä. Riippuu vähän hevosen fiiliksestäkin, miten pääsee matkaan. Ruuna lähtee aika kovaa, jos on sillä päällä. Ajotaktiikka ei ole kuitenkaan ole tässä vaiheessa tärkein asia. Piece Of Rock osaa olla vähän temperamenttinen tapaus, mutta kyllä sen kärjessä pitäisi olla. (Juha Utala)

 

Lähtö 6

6 Ready Creditei ollut viimeksi parhaimmillaan, mutta siinä oli turhan pitkä starttiväli, jonka aikana hevonen oli laitumellakin. Uskon tamman menevän starttien myötä eteenpäin ja tämän viikon viimeistelyissä se on tuntunut hyvällä. Ready Creditistä on talven parhaisiin suorituksiin nähden vähän puuttunut, mutta vauhditkin ovat toki nyt kovempia. Tamman pitäisi olla Riihimäellä aika hyvä. Vetopallot ja vetolaput tammalla on, mutta kenkiä ei riisuta. Tuskin tulee jenkkikärryjäkään. (Peppi Paakkonen)

 

7 Sanni Skyon ollut hyvä viimeisissään ja kisaa nyt on varmaan vähän kevyemmässä porukassa. Tamman pitäisi olla aika lähellä menestystä. Seiskaradalta lähdetään pudottelemaan eteenpäin. Riihimäellä on normaalia tärkeämpi saada asemat kärkipäästä, kun lähdöissä on kirjavaa sakkia. (Juha Utala) 

 

Lähtö 7

10 Personal Traineroli sekaisin viimeksi. Se painoi rajusti muiden edellä, mikä oli uusi piirre. Toivottavasti ruuna olisi nyt paremmin hallittavissa. Personal Trainer on näihin sarjoihin olemassaan hyvä hevonen. Se oli viime kisan jälkeen pari viikkoa laitumella ja koitetaan nyt vähän kevyempää aloitusta. Nyt on ihan hyvä ajaakin takarivistä. Hevosella pitäisi olla hyvät menestymismahdollisuudet. (Juha Utala)

 

Lähtö 9

9 Easy Diamondon varma suorittaja, joka tekee omaa työtään tasaisesti. Viimeksi se oli aika kovassa lähdössä, mutta nyt on helpompi vastus. Ruuna menee 17 jommallekummalle puolelle. (Juha Utala)

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 16.6.2019 raveihin:

 

Lähtö 3

9 Marvelous Diamondon ihan hyvässä kunnossa. Se on tehnyt kohtuu juoksuja, mutta kohdannut vaan aika kovia hevosia. Tamma on saanut lisää vauhtia ja varmistunut alku-urastaan tuntuvasti. Forssassa viimeiset 300 metriä tultiin tosi kovaa, ja Marvelous Diamond pysyi hyvin mukana. Matka passaa ihan hyvin, kun tamma jaksaa suhteellisen hyvin mennä. (Anssi Nurminen) 

 

Lähtö 6

16 Eetu Rolsoli talven tarkoituksella treenitauolla ja aloitus meni vähän pitkäksi. Tällä hetkellä hevonen tuntuu mukavalta ja on mielestäni kehittynyt. Harjoituksissa ei ole ajettu kovaa. Riihimäellä ei varmaan ajeta ihan hampaat irvessä. Kyllä Eetu Rolssin luulisi ainakin alle 30:ta menevän. Rataprofiili ei tuo ongelmia, mutta kyllähän ulkoradoilla tulee paljon lisämetrejä. 

 

Lähtö 7

3 Northern Trickon fyysisesti hyvässä kunnossa. Tässä välissä tammaa joutui huoltamaan, kun sillä on ollut ravin hukkumisen kanssa ongelmaa jo pidemmän aikaa. Etenkin lopussa hevosta on pitänyt ajaa tosi tarkasti. Harjoituksissa tamma on ollut paremman tuntuinen. Northern Trick lähtee voltista hyvin ja tarkoitus on koittaa keulaan. Viime vuonna hevonen juoksi kertaalleen Riksussa ja kurvit sujuivat silloin ihan hyvin. Oma tuntuma on, että Northern Trickin pitäisi ravilla voittaa. Kengät jalassa ajetaan, mutta se ei ole iso asia. (Anssi Nurminen)

 

Lähtö 9

3 Vigilant Stridenpiti aloittaa jo paljon aikaisemmin, mutta ensin ravit peruttiin ja sitten hoidettiin useampaan otteeseen. Tamma tulee pikkuisen vähällä valmistautumisella starttiin. Viime lauantaina ajoin 18-vauhtisen hiitin Kokemäen radalla. Se oli vielä tukkoisen oloinen, mutta uskon, että hiitti vei pari sekuntia eteenpäin. Vigilant Striden ravi on vähän kadonnut lopussa, mutta se on tosi reilupäinen hevonen. Hevoselle laitetaan Riihimäällä aukollinen smurffilappu. (Tomi Ojanen)

 

12 Leemark’s Ghost ei ollut Lahdessa ihan satkulla ravilla, ja hevosta hoidettiin sen kisan jälkeen. Ruunan pitäisi olla hyvässä kunnossa, ja valjakko on muutenkin tähän kisaan hyvä. Paikka toki vaikeuttaa, mutta kurvien ei pitäisi tuoda ongelmia. Varusteisiin ei tule muutoksia. (Tapio Mäki-Tulokas)

 

Valmentaja- ja ohjastajakommentteja 2.6.2019 raveihin:

 

Lähtö 1

4 Aarne Hemjää pois. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 3

2 Futu Peeon elämänsä kunnossa, mutta vaikea sanoa, mihin se tuosta riittää. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 5

6 Peanutstuntuu nyt ihan hyvälle. Talvella oli murhetta, kun hevonen meni vinossa. Joulukuun startissa tammalle tuli haaveri, jonka jälkeen meni pari kuukautta kävellen. Olen käynyt ajamassa Peanutsilla 20-vauhtisen hiitin, josta 14:sta viimeiset 500 metriä. Kyllähän kaiken ollessa kunnossa hevosen pitäisi voittaa tämä lähtö. Kuski saa päättää taktiikan. Alkuvuodesta viime kaudella hevonen oli epävarma lähtiessä, mutta loppuvuodesta tamma lähti jo varmemmin. (Anne Kangas)

 

10 BWT Divineväsyi viimeksi lopussa, mutta siihen oli selkeä syy. Tamma painoi alusta alkaen päälle ja tyhjensi itsensä. Kyse ei ollut sen kummemmasta. Ollin (Koivunen) toivomuksesta vaihdetaan Riihimäelle kovemmat vehkeet suuhun ja lappuja riisutaan. Kymppirata on ihan hyvä paikka ajaa tälläinen kokeilu. Normaalina hevosen pitäisi pärjätä. Bwt Divine juoksee keskiviikkona Vermossakin. (Kaisa Toivonen)

 

Lähtö 6

7 Turbo-Jytkypiti tauon ihan tarkoituksella. Viimeksi orilla oli vaan huono päivä, ja sen kisan voi unohtaa. Tämän hevosen kanssa lähden aina hyvillä mielin matkaan. Turbo-Jytky ei ole kaukana parhaastaan ja lähden reippaasti eteenpäin. Kengät jalassa ajetaan, mutta uskoisin tasokkaasta vastuksesta huolimatta hevosella olevan hyvä voittosauma. (Teemu Okkolin)

 

Lähtö 7

1 Majestic Manoli pois Seinäjoelta, koska hevosella oli suussa sanomista ja sitä vähän operoitiin. Kyse ei ollut mistään suuremmasta. Vuoden ensimmäiseen kisaan ruuna oli vähän vaisu, vaikka loppua tultiinkin kovaa. Samoihin aikoihin moni tallin hevonen alisuoritti, mikä saattoi johtua siitepölyistä. Majestic Manilla tähdätään ikäluokkalähtöihin, ja sillä on näihin kisoihin aika vähän rutiinia. Uskon, että Taneli (Säde) hakee selkäreissua. Virityksetkin säästetään varmaan tuleviin kisoihin. (Joni-Petteri Irri) 

 

11 Bertuccioalkaa olla jo vanhoilla päivillään, mutta kotosalla sitä ei huomaa. Ruuna ei vaan mene hokkikengästä, joten talvi menee aina treenaillessa. Tosin tämän vuoden alkukeväästä hevonen vaivaantui ja jopa uran loppuminen kävi mielessä. Bertucciolle kuitenkin löydettiin sopiva hoitomuoto, jolla se on saatu aika hyväksi. Hevonen saa nykyisin itse päättää, miten se treenaa, mutta ei se ole sen jälkeen itseään ainakaan helpommalla päästänyt. Paikka on ikävä, kun hevonen parhaimmillaan kärkipäästä. (Niki Finnström) 

 

12 Stone Capes Nougaton mahdottoman tehtävän edessä. Ruunalla pitää päästä Riihimäellä ajamaan sisärataa ja jo rahasija olisi iso onnistuminen. Ruunalla ajetaan taas montéssa, kun niitä lähtöjä on. (Joni-Petteri Irri)

 

Lähtö 10

4 Laura Savagejuoksi 2-vuotiaana lähinnä harjoitusmielessä. Sen jälkeen on tullut vauhtia ja kehitystä on muutenkin tapahtunut. Harjoitusten perusteella tamma on nyt 18,0-iskussa, mutta pelkään paljon lähtölaukkaa. Hevosella on yliyrittämisen vikaa ja nyt molemmin puolin kiihdyttää hevosia. Laura Savagelle on vähän haastava löytää sarjoja ja nytkin lähdöstä tuli yllättävänkin kova. (Kaisa Toivonen)