Säännöt

Kesäkolmio-Cup - Säännöt 

 1. Kilpailun järjestää Lahden Hevosystäväinseura ry yhteistyössä kesäratojen Loviisa ja Riihimäki kanssa Suomen Hippos ry:n hyväksymänä ajankohtana.
 2. Kilpailu on avoin kaikille lämminveritammoille, joiden voittosumma on 9.7.2024 enintään 9 000 € ja lämminveriset oriit ja ruunat enintään 7 000 €.
 3. Kilpailun karsintalähdöt ja finaali ajetaan vähintään 2100 metrin ryhmäajoina. Karsinnat ajetaan Riihimäellä 21.7. ja Loviisassa 22.7. Kilpailuun maksetulla hevosella on mahdollista kilpailla vain yhdessä karsinnassa. Finaali ajetaan 8.8.2024 Lahden Jokimaalla.
 4. Karsintalähtöjen ykköspalkinnot ovat vähintään 1 500 euroa. Finaalin ykköspalkinto on vähintään 5 000 euroa. Kaikki finaaliin osallistuneet hevoset palkitaan vähintään kilpailun ennakkomaksun suuruisella summalla.
 5. Kilpailuun maksetaan yksi maksuerä, jonka suuruus on 100 euroa. Ilmoittautumismaksun eräpäivä on 9.7.2024. Maksu suoritetaan Lahden Hevosystäväinseura ry:n tilille FI46 2028 1800 0130 07. Pankkisiirtoon on merkittävä maksajan nimi, hevosen nimi ja rekisterinumero. Ilmoittautumismaksut kartuttavat kilpailuiden kokonaispalkintopottia, eikä maksuja palauteta.
 6. Karsinnoista finaalin edetään seuraavalla tavalla 

      - Mikäli karsintoja järjestetään kaksi, etenee kuusi parasta kummastakin finaaliin. 

      - Mikäli karsintoja järjestetään kolme, etenee neljä parasta kustakin finaaliin.

     - Mikäli karsintoja järjestetään neljä, etenee kolme parasta kustakin finaaliin. 

    - Mikäli karsintoja järjestetään viisi, etenee finaaliin kaksi parasta kustakin osalähdöstä ja kaksi korkeimmilla karsintapisteillä karsintaan ilmoitettua kolmanneksi sijoittunutta hevosta. Kuitenkin niin, että tasapääjuoksutilanteissa korkeammat karsintasijoitukset ovat etusijalla finaaliin. 

    - Mikäli karsintoja järjestetään kuusi, etenee kaksi parasta kustakin karsinnasta finaaliin. - Mikäli karsintoja järjestetään 7-11, etenevät finaaliin karsintojen voittajat sekä korkeimmille karsintapisteillä karsintaan startanneet toiseksi sijoittuneet hevoset niin, että finaaliin pääsee yhteensä 12 hevosta. 

    - Tasapääjuoksutilanteissa etusijalla on korkeammilla karsintapisteillä karsintaan ilmoitettu hevonen. 

    - Tasatilanteet, joihin ei ole erikseen sääntöjä, ratkaistaan arpomalla. 

 7. Loppukilpailun lähtöradat valitaan siten, että ensimmäisenä lähtöratansa valitsevat voittajat, sitten toiseksi tulleet jne. Valintajärjestys samalla sijalle karsinnassa sijoittuneiden kesken ratkaistaan arpomalla.
 8. Lähtöradan valinnut hevonen on velvoitettu ilmoittautumaan finaaliin. Mikäli finaaliin selvinnyt hevonen ei ota finaalipaikkaansa vastaan, se tulee ilmoittaa kisan järjestäjälle viipymättä. Äärimmäinen takaraja on 10 minuuttia viimeisen karsinnan maalintulon jälkeen.
 9. Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä