Tiedote 16.5.2020 Riksun kesän raveista

16.5.2020


Poikkeusolojen takia raviseuran hallitus miettii kuumeisesti tulevaa ravikesää. Tahtotila on ajaa, mutta ainakin toistaiseksi taloudelliset reunaehdot ovat avoinna. Maa- ja metsätalousministeriön palkinto- ja toimintatukipäätös puuttuu yhä. Pahimmillaan päätös tulee vasta ennen juhannusta, kun eduskunta on hyväksynyt lisätalousarvion, jossa Veikkauksen edunsaajien tulot turvataan vuoden 2019 tasolle. Mikäli Suomen Hippoksen ja ministeriön poikkeusjärjestelyt onnistuvat, tukipäätös saattaisi tulla jo ennen mainittua ajankohtaa. Kokonaisuudessa puhutaan noin 170.000 euron palkinto- ja toimintatuista.

Raviseuralla on edessään valinta kahden vaikean vaihtoehdon väliltä. Kokonaan ajamatta jättäminen merkitsee välttämättömien kiinteiden kustannusten takia noin 40.000 euron tappiota. Haluaisimme päästä ajamaan, mutta ainakin kesä-heinäkuussa se tahtunee ilman yleisöä, jonka tuki kesäradalle on aivan ratkaiseva. Jotta kauden kaikki kuudet ravit voidaan ajaa, tappion minimoinnissa olisi erittäin tärkeää kumppaniemme mukanaolo. Elokuun osalta on vielä toivoa päästää yleisö radalle, kunhan valtioneuvosto linjaa kesäkuun aikana kokoontumisrajoitusten yksityiskohdat.

Vaikka palkinnoista on leikattu kaikki omavastuu pois, pienin ykkönen on tavoitteena pitää 700 eurossa.

Harjoitusravit on mahdollista Suomessa käynnistää 8.6. alkaen. Raviseuran hallitus kokoontuu lauantaina 23.5. päättämään mm. ravikauden toteuttamisesta ja harjoitusravikalenterista.

Voimia ja kärsivällisyyttä kaikille,

Ilmari Halinen, pj.