AJANKOHTAISTA JÄSENILLE:

7.4.2019

 

AJANKOHTAISTA JÄSENILLE:

 

 

KUTSU VUOSIKOKOUKSEEN: 

Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleiksi Riihimäen Raviseura ry:n vuosikokoukseen torstaina 25.4.2019 klo 19 suunnistajien toimistolle Lopentie 3-7. Vuosikokouksen esityslista on tämän kirjeen mukana.  

 

TIEDOTUS RAVISEURASSA: 

Riihimäen Raviseura ry käyttää tiedottamiseen pääasiassa seuraavia tiedotuskanavia:  

Seuramme www-sivut löytyvät osoitteesta: www.riihimaenravit.fi, Facebookissa olemme tunnuksella @RiihimaenRavit, Twitterissä tunnuksemme on @RiksunRavit ja Instagramissa löydymme tunnuksella riksun_ravit.  

Jäsentiedotteet ja jäsenmaksut lähetetään jatkossa pääasiassa sähköpostitse, joten huolehdithan omat yhteystietosi ajan tasalle ottamalla yhteyttä rahastonhoitajaan.  

 

Kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa kannattaa olla yhteydessä hallituksen jäseniin.  
 

 

JÄSENEDUT: 

Jäsenenä eli jäsenkorttia näyttämällä pääset ilmaiseksi kaikkiin kauden kesäraveihin. 

 
 
Pääyhteistyökumppanimme tarjoavat seuraavia jäsenetuja raviseuran jäsenille: 

 
Lantmännen Agro Riihimäki tarjoaa jäsenkorttia näyttämällä -10% hevosten sekä ratsastajien tarvikkeista (riimut, loimet, hoitotuotteet, käsineet, kypärät yms.) ja -5% hevosten rehuista, vitamiineista, aitaus- sekä tallitarvikkeista (talikot, ruokinta-astiat yms.) 

Riihimäen RengasCenterillä on aina kausitarjouksia raviseuran jäsenille. Poikkea kysymässä! RengasCenterin valikoimista löytyy mm trailerin renkaat vanteineen, harjoittelu- ja kilpakärryyn renkaat laakereineen, sekä traktorin, työkoneen ja vetoautoon renkaat.   

HEVARI:lta Riihimäen Raviseura ry:n jäsenet saavat -15 % alennuksen Hevarin normaalihintaisista tuotteista, alennus ei koske rehutuotteita, kärryjä eikä Walsh -tuotteita. 

 

RIKSUN RAVIT JA HARJOITUSRAVIT: 

Vuoden 2019 ravipäivät ovat kaikki sunnuntaipäiviä: 2.6, 16.6, 7.7, 28.7, 11.8 ja 18.8. Kaikki ravit alkavat klo 17. Ponilähdöt, koelähdöt ja opetuslähdöt ajetaan ennen ravien alkua.  

 

Jokaisena ravipäivänä ravitapahtuman aikana suositun keppariradan lisäksi on tarjolla myös ohjattua ilmaista toimintaa kaikille raveihin tuleville lapsille.  

 

Harjoitusravit aloitetaan säävarauksella tiistaina 14.5.2019 klo 18:10. Seuraavat harjoitusravipäivät ovat 28.5, 11.6, 25.6, 9.7, 23.7, 6.8, 20.8 ja 3.9 klo 17:40 sekä myöhemmin syyskuussa tarpeen mukaan, kuitenkin säävarauksella. 

 

Riihimäen raviseura tukee poniraviurheilua. Kesällä 2019 jokaisten harjoitusravien yhteydessä on ponilähtö. Ponilähtöjä ravataan myös kesän jokaisena ravipäivänä. 

 

RADANKÄYTTÖMAKSU: 

Valmentajakohtainen vuosittainen raviradankäyttömaksu on pakollinen. Käyttömaksu maksetaan Riihimäen raviseuran pankkitilille FI06 5396 4720 0119 67.  
Merkitse viestikenttään ”Radankäyttömaksu 2019 ja maksajan nimi”. 

 

Radankäyttömaksu vuonna 2019 on Riihimäen raviseuran jäseniltä 50 € ja muilta 90 €. 

 

Raviponien alaikäisiltä valmentajilta ei peritä radankäyttömaksua.  

 

Radankäyttömaksun maksaneista henkilöistä pidetään nimilistaa, joka on nähtävissä tallialueen katoksilla ja raviseuran www-sivuilta. Listaa päivitetään säännöllisesti. Ensimmäinen lista viedään raviradalle huhtikuun lopussa.

 

10 € kertamaksulla voit käyttää ravirataa yhden kerran. Kertamaksua ei vähennetä vuosimaksusta. Jos maksat kertamaksun, merkitse tällöin viestikenttään ”Radankäyttömaksu xx.xx.2019 ja käyttäjän nimi”. 

 

RAVIRADAN KUNNOSSAPITO: 

Ratamestarina vuonna 2019 toimii edelleen Mauno Kiuru. Radan kunnosta ja huoltotoimenpiteistä pyritään tiedottamaan viikoittain raviseuran facebook- ja www-sivuilla. 

 

 

RAVIRADAN KÄYTTÖRAJOITUKSET:  

Ravirata ei ole tämän hetkisen tiedon mukaan käytettävissä seuraavina päivinä: 

  • Ravipäivinä harjoitusajo on kielletty koko päivän. 

  • Harjoitusravipäivinä harjoitusajo on kielletty alkaen klo 17. (3.9.2019 alkaen klo 16). 

  • Riihimäen Ratsastajien ratsastuskilpailujen aikaan ravirata ei ole käytettävissä eli su 5.5, la 11.5, su 19.5, la 25.5, su 26.5, to 30.5, su 9.6, su 30.6, la 13.7, su 14.7, su 21.7, la 3.8, su 4.8, su 25.8 ja su 8.9. Mahdollinen yksi lisäpäivä tulossa ei-harjoitusravitiistaille.  

  • Rata on varattuna koiranäyttelyille 30.8.-1.9.2019. 

  • REK-jalkapalloturnauksen päivämäärä ei ole vielä tiedossa, syyskuu 2019. 

  • RiPS:n syysturnaus sunnuntaina 14.9 tai 21.9. 

  • Noin 600 RiPS:n nappulaliigalaista käyttää rataa keskiviikkoisin noin klo 16-21, tällöin hevosurheilu rata-alueella on turvallisuussyistä kielletty. RiPSin radankäyttö alkaa säätilanteen salliessa toukokuun puolivälissä 13.5 ja jatkuu syyskuulle. Muina RiPS:n harjoituspäivinä radankäyttö on sallittua (harjoituksia klo 16.30 – 21.00 maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin) eli muistetaan huomioida pienet palloilijat. 

 
 

Tapahtumakalenteri tullaan julkaisemaan Riihimäen Raviseuran www-sivustolla huhtikuun lopussa. Muutoksia tapahtumakalenteriin tulee läpi kesän, joskus nopeallakin aikataululla. Kaikki muutokset ja tarkennukset päiväkohtaisiin tapahtumiin aikatauluineen päivitetään Riihimäen Raviseuran facebook -sivuille ja www -sivuille sitä mukaa, kun niitä tulee Riihimäen Raviseura ry:n hallituksen jäsenten tietoon.  

 

RAVISEURAN JÄSENTEN HENKILÖESITTELYT: 

Riihimäen Raviseuran www-sivuilla ja facebookissa julkaistut jäsenten henkilöesittelyt jatkuvat myös vuonna 2019. Mikäli sinä valmennat, ohjastajat tai kasvatat hevosia tai poneja, tai muuten haluat, että sinun hevostarinasi esitellään Riihimäen Raviseuran www-sivuilla, ota yhteyttä Tiina Vuotilaan.  Myös Riihimäen Raviseuran jäsenten omistamista hevosista on toivottu hevosesittelyjä, myös erilaiset vanhat muistot ja kuvat Riksun raveista ovat olleet kysyttyjä some-yleisön suunnalta, näissäkin voit olla yhteydessä Tiinaan. 

 

RADAN NUORISOTOIMINTA: 

Kesän 2018 nuorisotoiminta Riksussa oli kultatasoa Hippoksen nuorisotoiminnan laatukriteerien mukaan.  Nuorisotoiminta Riihimäen raveissa jatkuu jo neljättä kesää kesällä 2019. Kerho alkaa 2.6 raveissa ensimmäisellä, ilmaisella tutustumiskerralla. Kerhossa on 10 kertaa (6 kerhoa ravien yhteydessä, 2 ponikertaa, 1 harjoitusravien yhteydessä sekä retkipäivä). Kerhon hinta on 50 € / kausi + retken maksu. Lisätietoja ja alustavia ilmoittautumisia saa laittaa sähköpostitse radan nuorisovastaavalle Emma Koukkarille (koukkarie@gmail.com). 
 
RAVIPONIEN YHTEISMITTAUSTILAISUUS 28.5.2019: 
 
Radalla järjestetään myös ponien yhteismittaistilaisuus 28.5.2019 klo 15 alkaen. Toukokuun mittaus palvelee raviuraansa myöhempään aloittavia tai kilpailuoikeuden 3-vuotiskauden kesäkuussa saavuttavia poneja. Mittauksen järjestää Hämeen Hevosjalostusliitto. Yhteismittaus (30 €) on kotona suoritettavaa mittausta edullisempi vaihtoehto. Ilmoittautumisohjeet alla. 
 
 
HÄMEEN HEVOSJALOSTUSLIITON JÄRJESTÄMÄ HEVOSTEN TUNNISTUS JA MIKROSIRUTUS 28.5.2019: 

28.5.2019 ponien yhteismittauksen yhteydessä on myös mahdollista hoitaa ponien ja hevosten tunnistukset ja mikrosirutukset alennettuun hintaan: tuontihevosen tunnistus 50 €, ei sisällä mahdollista mikrosirua (norm. 100 €), suomessa syntyneen tunnistus 80 €, sis. mikrosirun (norm. 100 €) ja tuontihevosen tai jo rekisteröidyn hevosen mikrosirutus 40 € (norm. 50 €). Hämeen HJL:n edustaja Anu Kantala on paikalla harjoitusravien ajan ja tarjoaa neuvontaa esim. varsomisilmoitusten ja omistajanvaihdosten osalta.  
Ennakkoilmoittautumiset viimeistään 27.5.2019 hameen.hevosjalostus@kolumbus.fi tai puhelinnumeroon 0400 454840 (myös tekstiviestit). 

 

HEVOSTARVIKEKIRPPIS 11.6.2019: 

Maksuton hevostarvikekirppis järjestetään harjoitusravien yhteydessä 11.6.2019 katsomorakennuksessa. Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.  

 

TALKOOTOIMINTA: 

Kesän 2019 suurimpana uudistuksena Riksun raviradalla on “Eilan” lettupisteen uusiminen. Ensimmäinen lettupisteen talkoo –päivä on 8.4.2019 alkavalla viikolla. Lisätietoja Matti Armiselta.  

Raviradan ensimmäiset kunnostustalkoot kesän raveja varten pidetään lauantaina 18.5.2019 klo 10 alkaen. Lisätietoja hallituksen jäseniltä. 

Toivomme runsasta osallistumista talkootoimintaan. 

 

TALKOOLAISEKSI RAVEIHIN JA HARJOITUSRAVEIHIN: 

Jos haluat tulla kesällä talkoolaiseksi raveihin tai harjoitusraveihin, ota yhteyttä hallituksen jäseniin (hallitus@riihimaenravit.fi).   

 

 

 

TOIMIHENKILÖKOULUTUS: 

Tiistaina 14.5.2019 ennen harjoitusravien alkua klo16.15 järjestetään varikon, keskikentän ja harjoitusravien toimihenkilöille eläinlääkärin pitämä ravikilpailusääntöjen kertaus ja toimintaohjeistus eri tilanteisiin. Tästä lisätietoa Hapulahden Terhiltä. 

 

Olkaa rohkeasti yhteydessä Riihimäen Raviseuran hallituksen jäseniin kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.  

 

Tehdään yhdessä hieno ravikesä 2019!  

 

Riihimäen Raviseura ry:n hallitus