Tiedote 23.05.2020 Riihimäki ajaa täyden kesäravikauden

23.5.2020

Riihimäen Raviseuran hallitus päätti, että Riksu ajaa vallitsevassa poikkeustilanteessa kaikki kuusi ravipäiväänsä. Kauden avaus on sunnuntaina 14.6. klo 18 ja harjoitusravit käynnistyvät tiistaina 9.6. jatkuen joka toinen tiistai ja syyskuussa sunnuntaisin. 

 

Kesä-heinäkuussa ajetaan ilman yleisöä. Yleisön osalta elokuu on auki, kunhan valtioneuvosto lupauksensa mukaisesti linjaa jatkon. Varaus kuitenkin jätettiin uusille linjanvedoille, jos esimerkiksi maa- ja metsätalousministeriön palkinto- ja toimintatukipäätös ei ole hakemuksen mukainen (185.413 euroa). Niin raveissa kuin harjoitusraveissa toimimme Suomen Hippoksen ohjeiden mukaisesti, turvallisuus edellä. 

 

Kesäkuu toteutetaan ilmoitetulla palkintotasolla eli pienin ykkönen on 700 euroa, mutta tilanteen jatkuessa heinä-elokuussa samanlaisena olemme pakotettuja leikkaamaan palkinnoista yli 20.000 euron budjetoidun omarahoituksemme. Pienin ykkönen on joka tapauksessa 600 euroa. Toivomme hevosväen ymmärrystä palkintotason laskuun, sillä pienemmän tuen kesäraveissa yleisön ja kumppanien panos on aivan ratkaiseva. Tulopuolelta puuttuvat nyt yli 50.000 euron nettomääräiset yleisötulot, vuokratuloja sekä vielä tuntematon määrä kumppanuusmyyntiä. Uskomme kuitenkin, että sitoutuneet kumppanimme pysyvät isosti mukana ja auttavat vaikean tilanteen yli. Ravien järjestäminen on kuitenkin päätehtävämme. 

 

 

Ilmari Halinen

Riihimäen Raviseura ry:n puheenjohtaja