Puheenjohtajamme Ilmari Halinen on poissa (1957-2022)

19.3.2022

Lauantaina 19.3.2022 saimme suruviestin. Puheenjohtajamme ja ystävämme Ilmari Halinen on nukkunut pois sairauden uuvuttamana.

 

Ilmari halusi tyylilleen ominaisesti kantaa vastuuta niin pitkään kuin mahdollista. Hän hoiti Riihimäen raviseuran asioita vielä muutama päivä ennen kuolemaansa. Ilmari, tietoisena sairautensa vakavuudesta, piti tärkeänä siirtää mahdollisimman paljon tietoa yli 90-vuotiaan raviseuran hallituksen jäsenille. Tätä työtä hän teki viimeisiin päiviinsä asti.

 

Ilmari oli syntynyt vuonna 1957. Riihimäen raviradan toiminnassa hän on ollut mukana 14-vuotiaasta lähtien. Ilmarin isä, Riihimäen Raviseura ry:n arvostettu kunniapuheenjohtaja Kalevi Halinen toimi raviseuran hallituksen puheenjohtajana liki 30 vuoden ajan. Poika Ilmari kasvoi isän rinnalla osallistuen Riihimäen Raviradan toimintaan lukuisissa eri rooleissa. Ilmari toimi apupoikana, handikaapparina, kilpailusihteerinä, yhteistyökumppanien hankkijana, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana vuodesta 2018 alkaen. Ilmari on nähnyt ja kokenut Riihimäen raviradalla niin Charme Asserdahlin 1970-luvun alussa, kuin kesällä 2002 Varennenkin.

 

Ilmarin viimeiseksi hankkeeksi jäi samalla paikalla vuodesta 1930 sijainneen raviradan maanomistusjärjestelyt Riihimäen kaupungin kanssa. Riihimäen Raviseuran toimintaa ohjaava arvo Ilmarille oli saada koko ravirata-alue raviseuran omistukseen, ja jättää rata-alue tuleville sukupolville entistäkin paremmassa kunnossa. Hän koki merkittävänä sen, että mahdollisimman moni voisi harrastaa Riihimäen raviradalla hevosurheilua. Maanomistusjärjestelyt ja kaavoitus ovat loppusuoralla. Ilmari näki yhteistyön Riihimäen kaupungin kanssa tärkeänä. Hänellä oli visio ravirata-alueen monikäyttöisyydestä. Ilmari piti merkityksellisenä sitä, että alueella olisi mahdollisimman paljon käyttöä, ja että mahdollisimman moni saisi alueesta iloa, niin raviharrastajat, jalkapalloilevat nuoret, ratsastajat kuin muut tapahtumajärjestäjätkin. 

 

Ilmari arvosti talkoolaisten merkitystä Riihimäen kesäravien toiminnalle ja osallistui myös itse talkoisiin. Hän ymmärsi jäsenhankinnan ja raviurheilun nuorisotoiminnan merkityksen rakkaan raviseuran toiminnan jatkuvuudelle. Viimeisimpien puheenjohtajavuosien aikana Riihimäen kesäravien lapsille ja nuorille suunnatut palvelut kehittyivät paljon, vaikka Riihimäen Raviradalla on ollut jo vuodesta 2016 alkaen omaa raviurheilun nuorisotoimintaa. Esimerkiksi lasten keppihevos-GP oli Ilmarille ravikesän kohokohta. 

 

Ilmarille oli tärkeää, että raviseuran hallituksessa oli sekä naisia että miehiä erilaisilla taustoilla. Myös nuorten osallistuminen ravien toteutukseen oli Ilmarille merkityksellistä. Hän seurasi myös Riihimäen raviseuran jäsenten valmentamien ja omistamien hevosten menestystä ja kehitystä.

 

Riihimäen raviradan vakaa talous ja kesäravitapahtumien kehittyminen vuosi vuodelta oli Ilmarille kunnia-asia. Hän asetti talvella 2021 tavoitteen, että kaikki tulevan kesän lähdöt tulee olla myytynä yhteistyökumppaneille maaliskuuhun 2022 mennessä. Tavoite on täytetty. 

 

Yli 90-vuotiaan Riihimäen Raviseuran toiminnan jatkuvuus oli Ilmarille sydämen asia.

Ilmari on tehnyt Riihimäen Raviseuran eteen sanoinkuvaamattoman paljon työtä. Me Riihimäen Raviseuran jäseninä jatkamme ylpeydellä ja täydestä sydämestä töitä meille rakkaan raviseuran tulevaisuuden eteen.

 

Riihimäen raviradalla on suruliputus puheenjohtajamme ja ystävämme Ilmari Halisen muistoksi sunnuntaina 20.3.2022. Kokoonnumme sunnuntaiaamuna klo 8 Riihimäen raviradalle. Tilaisuus on avoin kaikille. 

 

 

Ilmarin muistoa kunnioittaen ja kaikesta kiittäen, 

 

Riihimäen Raviseura ry