Nanna Salonen

Hei,
 

Olen Nanna Salonen, 43-vuotias Tervakoskelainen paperitehtaan labratyöntekijä.

 

Hevoset tulivat elämääni jo pikkutyttönä. Ratsastusharrastus vaihtui ravihevosiin kun pääsin hoitamaan 12-vuotiaana hevosia Tarmo Saaren tallille Janakkalaan. Lukion jälkeen suuntasin Ypäjän Hevosopistolle missä opiskelin kolme vuotta. Sieltä lähdin töihin Esa Holopaisen tallille Hollolaan minkä jälkeen olin vielä hetken töissä Kari Vaaraniemellä Torniossa. Elämäntilanne kuljetti kuitenkin takaisin etelään ja pois hevoshommista. Harrastus kuitenkin jatkui koska mukana kulki oma varsa Dayhill's Pride jonka olin ostanut Tuovi Huttuselta. Sen kanssa koin mieleenpainuvimmat hetket omalla valmentajaurallani. Tamma pääsi oman ikäluokkansa Villinmiehen Tammakilvan finaaliin sijoittuen siinä kuudenneksi. Seuraavana vuonna Dayhill's Pride voitti Jokimaalla ajetun Custom Racing Cup finaalin näytöstyyliin. Mukaan lähti upouudet Customin kilpakärryt. Seuraava startti oli kotiradan debyytti Riihimäellä. Tamma voitti senkin parantaen omaa ennätystään. Huutomyrsky katsomossa oli sellainen etten unohda sitä koskaan. Eski (Holopainen) sanoi "taitaa olla paljon tuttuja katsomossa" kun ajettiin voittajaesittelyssä katsomon ohi.


Elämäni hevonen on siis Dayhill's Pride.

 

Riihimäen kesästä mieleenpainuvana on jäänyt myös muisto Rikurillalla ajamastani voitosta. Silloin pääsin kokemaan miten hienoa on ajaa kun satulan alla on hyvä hevonen. Yleisön eli silloinkin joka hetkessä mukana ja se oli upea päivä.

 

Tällä hetkellä valmennuslistoillani näkyy puolisoni kanssa omistama Yaya, yhden voiton kotiradalla sekin on ottanut. Se asustaa kotitallillani seuranaan shetlanninponi Erkki. Yaya on kuitenkin jäämässä jo sivuun kilparadoilta koska sillä on kaatumisen seurauksena tulleita vammoja minkä vuoksi se ei pysty suorittamaan tasollaan ja näinollen sille katsotaan nyt muuta tekemistä. Aika näyttää nähdäänkö radoilla joskus pikku-Yayoja.

 

Nuorille ja harrastusta aloittaville haluan sanoa lajista sen että paljon työtä ja panostusta tämä laji vaatii. Ja sen että yleensä vastoinkäymisiä on enemmän kun onnistumisia. Mutta sitten kun se onnistuminen tulee, se maistuu entistäkin paremmalta!


-Nanna-

Dayhill’s Pride ja Jokimaan Custom Racing Cup finaalin voitto
Rikurillan voitto Riksussa
Yayan voitto Riksussa